| 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Laurel de Villep Muggle
Mesaj Sayısı : 26 Yaş : 33 Galleon : 12240 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 21/02/08
| Konu: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) Cuma 14 Mart 2008, 22:21 | |
| Laurel, Büyük Salon'daki şölenden sonra Hufflepuff'a seçilmenin heyecanıyla Ortak Salona geldi. Şömine ve etrafında puflar bulunan Salonu fazla incelemeden geçti ve Kızlar Yatakhanesi'ne yöneldi. Bu onun Hogwarts'ta geçireceği ilk geceydi. Heyecanla yatakhane kapılarındaki listelere göz attı. 1 numaralı odanın kapısındaki listede kendi adını gördü. İsmi yazan diğer kişilerin hiçbirini tanımıyordu. Önemsemedi. Nasıl olsa tanışırdı. Kapı tokmağını çevirip içeriye girdi. Odaya adımını attığı anda, orasının artık onun evi olduğunu anlamıştı. Sandıkları ve baykuşu, çoktan yatağının yanı başına gelmişlerdi bile. Laurel heyecanla baykuşunun yanına doğru ilerledi.
"Selam, ufaklık. Burası yeni evimiz. Sevdin mi?" Yatağın köşesine oturup hayvanın kafasını bir süre okşadıktan sonra, pencereye doğru ilerledi. Buradan tüm bahçe görünüyordu. Bir süre sessizce dışarıyı izledi. Neden hala kimsenin gelmediğini merak ediyordu. Sandığını ayak ucuna taşıdı. Asasını yanıbaşındaki komidinin üzerine bıraktı. Ellerini başının altına alarak yatağa uzandı. out: Aynı yatakhanede kalmak isteyenler, gelebilir. | |
|
| |
Ivyanne Lynn Black Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 823 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12342 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 26/12/07
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) C.tesi 15 Mart 2008, 02:45 | |
| Vanessa eğlenceli geçen şölenden sonra 1.sınıflara yatakhanelerini gösterdi. Bazıları bu binaya seçilmenin mutluluğunu yaşarken, bazıları ise hüzünlüydü. Vanessa da ilk seçildiğinde hüzünlüydü. Bir Black olarak burda olmak ilk başlarda çok kötü hissettirmişti. Ama binasına alışmıştı artık.
Sıra kendisindeydi. Biraz uyumaya hakkı vardı. Hemen kendi yatağının olduğu 1nolu yatakhaneye geldi. Yatağı pencere kenarındaydı. Başucunda ise anne ve babasının resimleri vardı. Eşyaları gelmişti. İçiden geceliklerini çıkardı ve hemencecik giyindi. Yatağına uzandı. Uyuyan kızlara baktı. Çoğu yorgun gibiydi. Ama birisi uyumuyordu. Düşünceli gözüküyordu. Daha önce burda görmediğine göre 1.sınıftı.
"Uyuyor musun?" diye sordu kıza. | |
|
| |
Laurel de Villep Muggle
Mesaj Sayısı : 26 Yaş : 33 Galleon : 12240 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 21/02/08
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) C.tesi 15 Mart 2008, 02:55 | |
| "Uyuyor musun?"
Laurel, odaya birilerinin geldiğini duymuştu ama herkesin yattığını sanmıştı. O yüzden, bu ani tepki karşısında irkildi. Ellerini başının arkasından çekerek yatakta doğruldu. Kendisinden daha büyük olduğunu bildiği, biraz evvel birinci sınıflara yol gösterdiği için Sınıf Başkanı olduğunu düşündüğü kız merakla ona bakıyordu. Laurel kıza gülümsedi.
"Hayır, uyumuyorum. Biraz dinleniyordum sadece." Biraz duraksadıktan sonra devam etti. Belki de ilk arkadaşıyla tanışıyordu. Sağ elini kıza uzattı. " Laurel de Villep, birinci sınıfım." Kız gülümseyerek onun elini sıktı.. | |
|
| |
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 823 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12342 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 26/12/07
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) C.tesi 15 Mart 2008, 03:07 | |
| "Hayır, uyumuyorum. Biraz dinleniyordum sadece." Biraz duraksadıktan sonra devam etti. " Laurel de Villep, birinci sınıfım."
Vanessa kendisine uzatılan eli sıktı gülümseyerek. Kızı baştan aşağıya süzdü. Uzun siyah saçları vardı. Gözleri lacivertti. Teni ise Vanessa gibi bembeyazdı. Vanessa kızı izlerken kendini tanıtmayı unuttuğunu farketti.
"Ben de Vanessa Black. Son sınıf" dedi gülümseyerek. Bir an için kızın safkan olup olmadığını merak etti. Ama bunu sormanın sırası değildi şimdi. | |
|
| |
Laurel de Villep Muggle
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) C.tesi 15 Mart 2008, 03:15 | |
| Kız, Laurel'i bir süre süzdükten sonra kendini tanıttı. "Ben de Vanessa Black. Son sınıf" Laurel, gülümseyerek başını salladı. "Memnun oldum, Vanessa." Bir süre birbirlerine öylece baktılar. Ancak bu sessizlik Laurel'i rahatsız etmeye başlamıştı. Ne konuşacaklarını hiç bilmiyordu ama saçma da olsa bir yerden başlamalıydı. Hafif bir öksürük sesi çıkararak konuşmaya başladı. "Hogwarts, güzel bir yer. Yatakhanede bizimle başka kimler kalıyor? Malum, ben daha kimseyi tanımıyorum." Durup, gülümsedi. "Senin dışında tabi." Esneyerek kızın cevap vermesini bekledi. | |
|
| |
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) C.tesi 15 Mart 2008, 03:26 | |
| "Hogwarts, güzel bir yer. Yatakhanede bizimle başka kimler kalıyor? Malum, ben daha kimseyi tanımıyorum." Durup, gülümsedi. "Senin dışında tabi."
Vanessa etrafına bakındı. 1.sınıfları pek tanımıyordu. Aralarında tanıdığı sadece Anna vardı. İkinci sınıflardan da o odada sadece Alice vardı. Onuda pek sevmiyordu zaten. Ama kız sorduğu için tanıttı. Eliyle diğer yatakta uyuyan Alice'i gösterdi.
"Bu yatakta yatan Alice Heraschais. Burdaki tek ikinci sınıf" dedi ve sonra onun yanındaki yatağı işaret etti.
"Burdaki de Victorie Anna Brown. Birinci sınıf. Diğer birinci sınıflarla henüz tanışma fırsatım olmadı" dedi gülümseyerek. | |
|
| |
Laurel de Villep Muggle
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) C.tesi 15 Mart 2008, 03:33 | |
| Vanessa eliyle iki yatağı gösterip, uyuyan kızları tanıttı. Birisi Alice Heraschais, diğeri de Victorie Anna Brown'du. Okuldaki ilk arkadaşı, diğer birinci sınıfları tanımadığını belirtti. Laurel, söylenen isimleri aklında tutmaya çalışarak yüzünü buruşturdu. Aslında Vanessa da onları tanıtırken pek mutlu görünmemişti. Laurel nedenini merak ettiyse de sormadı. Onu ilgilendirmezdi. Konuyu değiştirmek için kafasını yokladı.
"Peki, sen hangi dersleri alıyorsun?" Aklına daha mantıklı bir şey gelmemişti. Okulun ilk günü konuşulabilecek, en iyi konulardan biriydi. Aslında yavaş yavaş uykusu da geliyordu. Derslerin, hemen yarın başlayıp başlamayacağını düşündü. Yeniden esnedi. | |
|
| |
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) C.tesi 15 Mart 2008, 03:40 | |
| "Peki, sen hangi dersleri alıyorsun?" dedi Laurel uykulu uykulu. Vanessa'nın da aklına derslerden başka konu gelmiyordu konuşacak. Her ne kadar derslerden konuşmayı sevmese de cevap verdi.
"FYBS'lerim olduğu için tüm dersleri alıyorum. Malum ne kadar yüksek notlar, o kadar yüksek bir makam" dedi gülümseyerek. Başını çevirip dışarıya baktı. Bahçede bir hareketlilik yoktu. Herkes uyumuş gibiydi. Vanessa'nın da uykusu geliyordu. Yorucu bir gün geçirmişti. Esneyerek kıza döndü tekrar.
"Sen hangi dersleri alıyorsun?" diye sordu isteksizce. Bu konu gerçekten sıkıcıydı. Daha ilgi çekici birşeyler bulmak için çaba gösteriyordu ama gecenin bir vaktinde de beyni çalışmıyordu ki. | |
|
| |
Laurel de Villep Muggle
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) C.tesi 15 Mart 2008, 03:46 | |
| Vanessa, FYBS'lere hazırlandığı için tüm dersleri aıyordu. Laurel, bunun ne kadar zor olduğunu düşündü o anda. Tüm derslerle nasıl başa çıkardı ki insan? Üzerinde fazla kafa yoramadan Vanessa ona da hangi dersleri aldığını sormuştu. Laurel, kısa bir süre düşünüp cevap verdi. Tam olarak hatırlamaya çalışıyordu.
"Hmm... Ben Biçim Değiştirme, İksir, Karanlık Sanatalara Karşı Savunma, Tılsım, Kehanet ve Muggle Araştırmaları alıyorum. Aslında birinci sınıf için fazla bile galiba." Gülümsedi. Bir süre yine o sıkıcı sessizliğe gömüldüler. Laurel, artık uykusuzluğa dayanamayacağına karar vererek yeniden konuştu.
"Artık yatsak mı? Geç oldu." Pencereden dışarıya baktı. Hiçkimse yoktu. Herkes yatmış olmalıydı. Ortak Salondan gelen sesler de kesilmişti artık. | |
|
| |
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) C.tesi 15 Mart 2008, 03:56 | |
| "Hmm... Ben Biçim Değiştirme, İksir, Karanlık Sanatalara Karşı Savunma, Tılsım, Kehanet ve Muggle Araştırmaları alıyorum. Aslında birinci sınıf için fazla bile galiba." dedi Laurel. Vanessa biraz düşündü. O birinci sınıftayken bu derslerin bazılarına da girmezdi. O zamanlar kolay pes ederdi. Fazla ders ağır geldiği için aldığı bazı dersleri bırakmıştı. Kız yine iyiydi. Bir süre sessiz kaldılar. Vanessa bu sessizlikten çok rahatsız olmuştu. Üstelik uykusu da iyice gelmişti. Tam konuşacakken kız ondan önce davranmış:
"Artık yatsak mı? Geç oldu." demişti. Vanessa da hemfikir olduğu için memnuniyetle:
"Evet yatalım. İyi geceler" dedi kıza gülümseyerek. Yastığına iyice gömüldü. Yorganına sarıldı. Hayalleriyle birlikte uyuyakaldı. | |
|
| |
Laurel de Villep Muggle
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) C.tesi 15 Mart 2008, 04:03 | |
| "Evet, yatalım. İyi geceler" dedi Vanessa gülümseyerek. Laurel kızın onaylamasından memnun, o da gülümsedi. "Sana da iyi geceler. Yarın görüşürüz." Sandığına doğru ilerledi. İçinden pijamasını alıp çıkardı. Yeşil, pamuklu pijamayı giydi ve yatağının örtüsünü açtı. Uzanıp yattığında, yatağın ne kadar yumuşak olduğunu ilk defa fark ediyordu. Kendi kendine gülümseyerek yorganı üzerine çekti. Gerçekten çok uykusu gelmişti. Yanında duran baykuşuna bir göz attı. O da uyuyor gibi görünüyordu. Ona sırtını döndü. Bir kolunu yastığının altına koydu ve gözlerini kapadı. İlginç bir sabah onu bekliyordu. Bunu düşünürken, birkaç dakika sonra uyuyakaldı. | |
|
| |
Melinda Shélia Dumbledore Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 19 Yaş : 30 Galleon : 12196 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 14/03/08
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) C.tesi 15 Mart 2008, 11:58 | |
| Buraya alışmaya çalışıyordu.Hogwarts'a geldiğinde hufflepuff olabileceğini daha önce hiç düşünmemişti.Ama hufflepufftı o kadar da kötü değildi belki sonuçt bir kaç tane safkan kişi vardır diye düşünüyordu.Hufflepuff kızlar yatakhanesine girdiğinde küçük bir gülümseme vardı yüzünde...Boş olan yataklardan birine geçmişti zate eşyalarını dolaba yerleştirmişti.İki üç kız vardı yatakhanede gözleriyle bir süre etrafı süzdükten sonra yatağına oturarak yorganını üzerine örttü.Bir süre gözlerini kapadıktan sonra yorganını açarak dolabına ilerleyip okuduğu kitabı aldı.Yorgundu saat daha 12 idi...
Kitabı okurken sayfaları yavaşça çevirmeye çalışıyordu.Diğerlerini uyandırmak istemiyordu.Sarı saçlarını topladıktan sonra kitabı okumaya devam etti kitap bitmek üzereydi 5 sayfası kalmıştı bu akşam bitirip sonunu öğrenmek istiyordu...Mutlu son olacağını düşünüyordu bu kitap biraz sıkıcıydı...Ama teyzesi aldığından okumak zorunda hissediyordu kendisini...Kitabın son sayfasına geldiğinde büyük bir süratle kitabı bitirdi.Derin bir iç çekerek:
"Mutlu son..."
diye mırıldandı ayağa kalkıp kitabını dolaba koyarak dolabını kapattı.Yatağına ilerleyere kafasını yastığına koydu.Yorganını örtüp gözlerini kapadı...
Bir süre süre sonra uyandı saat 12.30 du 15/20 dakika mı dinlenmişti?!Ama sanki 3 gündür uyuyormuş gibi uyuşuktu.Söylene söylene yatağından kalkıp cübbesini giyindi cam kenarındaki sandalyeyi çekerek cama yaklaştırdı...Dışarıyı izlemeye başladı...Dışarıda oynayan 3. sınıflara bakıyordu 2 sene sonra o da mezun olacaktı.İki kocaman sene aslında buraya alışmaya başlamıştı.Malikaneyi özlemişti aslında ama ailesinden burada bir kaç kişi vardı sonuçta onlarla görüşebilirdi...
Yatakhaneye göz gezidirince kimsenin olmadığını farketti.Zaten bu saatte kimse olmazdı.Yarın derslerde başlıyordu...Mutluydu kaç yıldır hayal ettiği okuldaydı...Bu mutluluğun hemen bitmesinden korkuyordu daha uzun seneler burada kalabilirdi...İlk günden böyle düşünüyorsa gelecek günlerde kesinlikle çok alışacaktı buraya...Ayrılmak oldukça zor gelecekti bu tadı doyasııya yaşamayı düşünüyordu.Kavgalar arkadaşlar mutluluklar hüzünler yakında arkadaşta edinirdi.Zaten çoğu kişi ile çabucak anlaşacaktı.Her zaman böyle olurdu...
"Acaba ilk ders ne?"
yarının derslerini merak ediyordu cübbesinin cebinden bir kağıt çıkararak göz gezdirdi.Yarının derslerini merak ediyordu.Ayağa kalkıp dolaba koydu kağıdı ardından bahçeye ilerledi.Hogwarts'ı tanıma zamanı gelmişti! | |
|
| |
Melinda Shélia Dumbledore Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 19 Yaş : 30 Galleon : 12196 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 14/03/08
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) Paz 04 Mayıs 2008, 17:24 | |
| Melinda sessizce içeriye girdi oldukça yorgundu.İçeride kimse görünmüyordu.Derin bir iç çekerek yatağına oturdu Hogwarts'a oldukça alışmıştı.Kitabını sandığına koyarak cübbesinin kollarını sıvadı.Çok yorgundu derslere gir çık gir çık bir türlü oturamıyordu.Yüzünde belli belirsiz bir sırıtma vardı.2 yıl sonra bir büyücü olacaktı.Ne olucam ne yapıcam gibi derstlerle kafasını oyalamıyordu.
"Daha mezuniyete 2 yıl var..."
diye mırıldandı.Ama aslında o kadar da uzun değildi bir süre 2 yılcık hemen geçecekti.Derslerle onla bunla uğraşırken aniden yerdeki parşömeni farketti.Eline aldığı kağıtta Rosy'den gelen mektup vardı.Daha cevap yazmamıştı.Ayağa kalkarak temiz bir parşömen aldı.Tüğ kalemini kavrayarak inci gibi yazısıyla yazmaya başladı.
"Sevgili Rosy
Hogwarts anlatılandan daha harika seneye sen de buraya geleceksin 3 yılın nasıl bittiğini anlamayacaksın ben şimdiden bunca zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.Nasılsın ben çok iyiyim...Burada çok eğleniyorum derslerde harika geçiyor.Baısl kötü olabilirim ki diğerleri nasıl onlarla görüşemedim."
Ama aniden aklına ödevleri geldi.Parşömeni sandığa tıkarak ayağa kalkıp koşark kütüphaneye ilerledi. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) Ptsi 19 Mayıs 2008, 23:00 | |
| Paula bütün gün yaşadığı gariplikleri düşündü daha sonra sanki yerde birşeyler arıyormuş gibi yerlere baka baka yavaş yavaş yatakhaneye ilerledi.Eşyalarını koyup daha sonra da biraz dinlenmek ve baykuşuyla ilgilenmek istiyordu.Eli kolu dolu yavaş yavaş ilerlerken içine bir ürperti yayıldı.Göl kenarında oturuken üşütmüş olabileceğini düşündü.
Ne kadar da hassastı bünyesi .Bir an hiç büyüyemeyeceğini düşündü.Sonra da düşüncelerinden sıyrılıp yoluna devam etti.Ne kadar da uzak diye düşündü elindeki yüklerin etkisiyle.
Koca bir günü kısmen yalnız geçirmişti ve artık dersler kafasını meşgul etmeye başlamıştı.Hala okulun derslerin düzenini çözmeye çabalıyordu.Kafasında bir sürü soru işareti vardı ama bir yerden başlaması gerekiyordu.Birden ani bir kararla bütün eşyalarını oracığa bırakıp kendisine bir liste yapmaya karar verdi.Yapılacaklar listesi.Hemen parşömenini yere koydu ve kalemini aramaya başladı.Bu sırada hızla yatakhanenin oradan koşarak bir kızın geldiğini farketti fakat sanırım o kendisini farketmemiş olacaktı ki kalemi için çıkaracağı bütün mürekkep çarpıştıkları için üzerine döküldü.
Paula ne yapacağını şaşırmıştı.Önce Hufflepuff ortak salonda yere düşüşü,şimdi bu.Çok mu sakarım acaba diye düşünürken eşyalarını toplamaya koyuldu.Bir yandan da yorgun düşmüş bir halde karşısındaki evap beklemeden sordu:
-Çok aceleniz vardı sanırım... |
|
| |
| 1 Numaralı Kızlar Yatakhanesi(5.Sezon) | |
|