| Düşünceler Değişebilir | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Septimus Muggle
Mesaj Sayısı : 32 Galleon : 12248 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 17/02/08
| Konu: Düşünceler Değişebilir Ptsi 17 Mart 2008, 20:23 | |
| Öğrenci seslerinin karışımından dolayı koridorlarda ayak sesleri ve bir uğultu hakimdi.Duvarların boşluğunu tutan portreler birbiriyle konuşuyorlar ve sinir bozucu hakaretlerini öğrencilere savuruyorlardı.Avluya açılan kapının biraz ötesinde sırtını duvara yaslamış kendini oyalamak için hayallere dalan Septimus koridordan hızla geçen öğrencilere anlamsız bakışlar atıyordu.Koşuşturmalardan ve sürekli etrafta yankılanan çan sesinden anlaşıldığına göre büyük sınıfların dersi vardı.
Çan sesi aklına bu günkü dersleri getirmişti.Ne çabuk geçmişlerdi.Hogwarts'ı sıkıcı buluyordu.Sıkıcı bulmaması için belki yeni kişilerle tanışması gerekirdi ya da bir şeyler yaparak bu bunalıdan kurtulması gerekiyordu.Ama istemiyordu ön plana çıkmak istemiyordu belki de istiyordu ama yapamayacağından korkuyordu.Birden zihnindeki bu düşünceler yok oldu.Saçma şeyler düşündüğünü kabullendi kendi kendine.Yere attığı çantasını alıp tam ortak salona doğru yola koyulacaktı ki ... | |
|
| |
Julie Annwyl Lovett Biçim Değiştirme Profesörü
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 900 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12570 Ekspresso Puanı : 63 Kayıt tarihi : 13/02/08
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Ptsi 17 Mart 2008, 20:30 | |
| Ann son birkaç gündür her yerde Septimus'u arıyordu. Ne ortak salonda ne de Hogwarts'ta onu bulmak mümkün değildi. Ann Septimus'u son görüşünde yaptıkları sohbetten oldukça hoşlanmıştı. Aklına konuştukları üzerine birkaç taze fikir gelmişti. Ama Septimus görünmezdi sanki onu ne ders çıkışlarında ne de ortak salonda yakalayabiliyordu. Kaldığı yatakhane hakkında ise en ufak bir fikri yoktu. Zaten fikri olsa bile herhangi bir erkekler yatakhanesine girecek kadra çıldırmamıştı henüz.
O gün kafası oldukça dağınıktı Septimus aklından tamamen çıkmıştı. Boş boş dolanıyordu koridorlarda dersleri bitmişti. Tam o sırada duvara yaslanmış septimus'u gördü. Sevinçle gözlerini kırpıştırdı ve bağırdı.
"Hey! Septimus..."
Hızla onun yanına doğru koşmaya başladı. Suratına da alaycı bir kızgınlık yerleştirdi.
"Görünmez misin sen! Seni bu okulda bulmak imkansız! Ee naber?" | |
|
| |
Septimus Muggle
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Ptsi 17 Mart 2008, 20:44 | |
| ''Ann ? '' dedi şaşırmış bir şekilde kıza bakarak.
''Sadece kütüphanede ve yatakhanede çok takıldığımı söyleyebilirim '' dedi gülümseyerek.Dönem boyunca neredeyse etrafta fazla bulunmamıştı.
''iyiyim... İyiyim '' dedi hafiften yalan söyleyerek.Kar yağarken bankta oturup bir şeyler konuştuklarını hatırladı ama tam oalrak ne konuştuklarını hatırlamıyordu.Kızın gözlerinin içine baktı ve
''Sen neler yapıyorsun '' dedi.Konuşurken farklı hareketler yaptığını düşünüyordu.Mimikleri , el hareketleri sanki konuşurken nasıl davranıcağını bilmeyen bir çocuk gibiydi. | |
|
| |
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 900 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12570 Ekspresso Puanı : 63 Kayıt tarihi : 13/02/08
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Ptsi 17 Mart 2008, 20:51 | |
| Ann hafifçe gülümsedi ona. Septimus Ann'şn beyninde oldukça büyük bir iz bırakmışken, Septimus Ann'in sadece ismini hatırlamış gibiydi. "Aslında pek bir şey yaptığım söylemez. Birkaç gündür seni arıyorum. seninle sohbet etmek için..." dedi kayıtsızca. Sonra koca gözlerini yerden kaldırdı ve Septimus'a baktı. Soğuktu ve bir o kadar sıcakkanlı... Sakindi ama sanki bir o kadar ahreketli. Ann hiç böyle birini tanımadığını düşündü. "Biraz yürüyelim mi?" Avluya doğru yürümeye başlamışlardı. Ann geçen sefer ki sohbetlerini biraz da olsa hatırlatmak istemişti. Çünkü burada böylece yürürken bir aptal gibi kendi kendine konuşmak istemiyordu. "Seninle kötülük hakkında konuşmuştuk ya... Ve kötü olmak hakkında. Gerçekten hoşuna gitmişti Septimus.." Sonra bir an durakladı. Septimus'un direkt gözlerine baktı. Sanki ötesini göremiyordu insan o gözlerin. sanki sadece istendiği zaman anlaşılabilirdi o beyinden geçenler. Sesi kısılmış gibi mırıldandı.. "Gerçekten.." | |
|
| |
Septimus Muggle
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Ptsi 17 Mart 2008, 21:03 | |
| ''Beni arıyan az sayılı kişilerden olmalısın '' dedi gülümseyerek.Ann 'in gülümsemelerine gülümsemeyle karşılık veriyordu sanki.Ayakları Ann 'in ayaklarına uyum sağlayıp avluya doğru sürüklenirken gözleri ve kulaklarıda pür dikkat kızı dinliyordu.
Kar yağarken bankta oturup ne konuştuklarını biraz hatırlamıştı.''Kötülükten bahsetmiştik evet hani şu acımasız ve akıllı olan büyük kötülükten.Düşüncelerimi beğenmene sevindim.Biliyormusun çoğu kişi beni dinlemez sıkıcı hatta bunaltıcı olduğumu düşünür.Ya da belki onlar sıkıcıdır dimi ? Onların düşünceleride bana sıkıcı geliyor '' dedi kendi içinde bir iç savaş çıkarırmış gibi.
Avlu koridorlara göre daha sessiz ve sakindi.Etrafını bir göz attıktan sonra yeniden kızın yeşil ve mavi arasındaki bir renge sahip olan gözlerine bakarak. | |
|
| |
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Ptsi 17 Mart 2008, 21:11 | |
| Ann "Evet bilirim..." dermişçesine baktı ve başını salladı. Hayatı boyunca çok az kişi onu gerçekten anlamıştı. Ama şanslıydı ki onu anlayan biriyle büyümüştü. JD her zaman hem en iyi dostu hem de kardeşi olmuştu Ann'in. Bazıları yakın dostları için kullanırdı bu tabiri ama JD Ann için "dosttan öteydi." Ann düşüncelrinden sıyrıldı ve konuşmaya başladı. "Evet.. Çoğu insan anlamaz ve o minicik beyinleriyle ukalalık yapmaya kalkarlar. Her neyse kötülükten yeterince konuştuk sanırım. biraz da senden bahsedelim... Meraklı gözlerle Septimus'a baktı. Onun hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Ama bu ondan ve görüşlerinden oldukça etkilenmesini engellememişti. Ann'in konuştukları gece pek uyuduğu söylenemezdi. "Kötülüğü" düşündüğü de. Aslında söylenebilecek en doğru şey: "Septimus'u ve iri kilitli gözlerini" düşündüğüydü. Sanki Septimus'u çözemezse hiçbir şeyi anlayamayacakmış gibi geliyordu Ann'e. Ne kadra aptalca olduğunun farkındaydı. ama gerçek buydu sanaki hayatın anlamı Septimus'un o gizli derinliği görülmyeen gözlerinin ardındaydı. | |
|
| |
Septimus Muggle
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Ptsi 17 Mart 2008, 21:31 | |
| Ann 'i kendisine benzetiyordu.Septimus' a karşı davarnışları en önemlisi ise onu dinlemesi siyah saçları beline kadar gelen bu kızın kendisine yakın hissetmesini sağlıyordu.
''Evet ukalıktan başka bir şey değil '' dedi Ann 'İn söylediklerini onaylarmışcasına.Neden Ann ile konuşmak istediği halde kendiin kürütphaneye hapsetmişti.Neden kendini her şeyden hayattan kaçıyormuş gibi hissediyordu.Hiç bir fikri yoktu .Sözedilme konusu kendisinden gelmişti
''Ben mi ? Hmm bir düşüneyim aslında çok fazla düşünen biri olduğumu söyleyebilirim kendim hakkımda bildiğim tek şey bu galiba.Eğer bir gün kendimi iyi tanıdığımda nasıl biri olduğumu tam anladığımda söz veriyorum bunu ilk sana söyleyeceğim '' dedi dudaklarında hafif bir gülümseme belirerek.
Kendisini gerçekten tam olarak bilmiyordu.Sanki içi boş bir tencere gibiydi.Kendisini tanımıyordu ama konuştuğu kişileri iyi tanıyordu.Tam olarak kim olduklarını biliyordu.Septimus 'un sır dolu esrarengiz bir yaşamı yoktu.Her insan gibiydi ,her insan gibi büyüyecek ve ölecekti.Bunu her zaman düşündüğün ''Ben basitim '' diyordu içinden.
''Peki sen ... sen kendine göre nasıl birisin '' dedi böyle sorulardan nefret ettiği halde ağzından çıkıvermişti. | |
|
| |
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Ptsi 17 Mart 2008, 21:39 | |
| Ann hafifçe gülümsedi. bu soruyu tabiki bekliyordu. Vereceği cevabı da biliyordu. Bilmiş bir havayla konuşmaya başladı. "Sen kendin hakkınd ane kdar şey biliyorsan ben de o kadar şey biliyorum Septimus ama sana bazı sıfatlar verebilirim. Kesinlikle ukala, mızmız, kendini beğenmiş, "kötü" ve mükemmel biriyim ben" dedi sevimli bir kahkaha atarak. Kendisini çok iyi tanıdığına emindi ama bunu kelimelerle anlatmak oldukça zordu. Henüz hiçbir dilde Julie Annwyl Lovett'ı ifade edecek kelimeler yoktu. | |
|
| |
Septimus Muggle
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Salı 18 Mart 2008, 20:31 | |
| Bilmiş kişilerden nefret ederdi ama Ann ' e karşı nefret duymuyordu.Ona karşı duyguları farklıydı kendine ne olduğunu da biliyordu.Bu kimseye kolay kolay hissetmiyeceği bir duyguydu .Ann 'ın her sözü her hareketi gülüşleri onun zihnini uyuşturuyor gibiydi ve bu duygularını asla sözlerine dökemezdi.
''Mükemmel olduğundan şüphem yok '' dedi gülümseyerek.Bir kaç saniye sessizlik oldu.Gözleri kızın etkileyici gözlerine bakıyordu .Onun hakkında ne hissettiğini anlatmaya karar verdi ve konuşmaya başladı
''Ann ...Ben..Şey.. '' dedi ama anlatamıyordu.Bir anda durdu kulakları etraftaki sesleri işitmiyordu.Sanki tüm duygularını Ann ' e yöneltmiş gibiydi.Göz kapakları hafif kapanarak dudakları kızın dudaklarına doğru yavaşça ilerledi ... | |
|
| |
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Salı 18 Mart 2008, 20:43 | |
| ''Ann ...Ben..Şey.. '' Ann tam o anda Septimus'un gözlerindeki kilidin şözüldüğünü farketti. Ötesini görebiliyordu artık. Görebildiğin şeyin şoku içindeyken canlanmıştı her şey. Bir kaç saniye sonra Septimus'un soluğunu dudaklarında hissetmeye başlamıştı. Gözlerini sımsıkı yumdu. Yaptığı şeyde zerre kadar bir mantık aramıyordu. Mantığını kaybetmiş gibiydi adeta. Mantığını kaybetmekten ziyade mantığına ihtiyacı yokmuş gibi davranıyordu. Etrafları kalabalıklaşmıştı ama Ann bunların hiçbirini farkında değildi. Vücudunu hissetmiyordu. Tek hissettiği Septimus'un soluğu ve dudaklarıydı. Öylece ne kadar durdukları hakkında en ufak bir fikri yokru Ann'in başını kaldrıdığında en az yirmi kişi onlara bakıyor ve hepsi de pis pis sırıtıyordu. Ann ilk defa tüm suratının kızardığını hissetti. Şimdiye kadar hiç utanmamıştı ama şu an içindeki şey utanç olmalıydı. Biraz sonra kendini topladı ve eski Ann'e döndü. Etraftaki herkese ölümcül bakışlar yolladı ve en çırtlak sesiyle bağırdı. "Ne? Ne var? Defolun buradan..." İnsanlar dağılmaya başladı artık dikkat üzerlerinden gitmişti. ann mhaçup mahçup yere baktı. Septimus'un gözlerine bakamıyordu. Üstelik çok istiyordu bunu o kilit kalkmışken hazır uzun uzun bakmak istiyordu. "Ben.. ben.. ne diyeceğimi bilemiyorum." | |
|
| |
Septimus Muggle
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Salı 18 Mart 2008, 20:58 | |
| O her zaman ki mantıklı düşünceleri aklından bir kaç dakikalığına silinmiş gibiydi.O süre içinde ruhu ölüm meleği tarafından alınıp öylece bırakılmış biri gibi etrafındakileri fark etmeden sadece Ann 'in varlığını hissederek öylece durmuştu.
Başlarına toplanmış öylece sırıtan öğrenci topluluğuna aldırmamıştı ama Ann 'in utandığını hissetti.Aslında kendiside kızardığını hissediyordu.Ann 'in onlara defolup gitmelerini söylemesiyle kalabalık dağılmış sanki koridorda yürüyen tek bir kişi kalmamıştı.
"Ben.. ben.. ne diyeceğimi bilemiyorum."
Septimus ,öylece başını eğerek duran kızın çenesini hafifçe kaldırarak
''Ben ne diyeceğimi biliyorum Ann .Sen beni bu okulda önemsiyenlerden birisin...Seni seviyorum '' dedi kıza bakarak. | |
|
| |
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Salı 18 Mart 2008, 21:06 | |
| Ann hafifçe gülümsedi. İçten ve derin bir gülümseme... "Sevgi.." bu kelime onun için oldukça zordu. daha önce kardeşi dışında herhangi birini sevdiği söylenemezdi. Ama daha on dakika önce Septimus ile konuşurken düşündükleri geldi aklına. Onu anlayanın sadece kardeşi olduğunu düşünmüştü ve bir de Septimus... "Sevgi" bu olmalı diye geçirdi Ann içinden. O gülümseme hala suratındaydı. "Sevgi" üzerine derin düşüncelere dalmıştı ki çanın sesi ile irkildi. "Olamaz.. Zaman nasıl da geçti.. Ayağa kalktı hafifçe Septimus'un üzerine eğildi ve küçük bir öpücük kondurdu. Giderken kulağına hafife eğildi ve mırıldandı. "Ben de seni seviyorum..." | |
|
| |
Madeleine Violet Miller
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 96 Yaş : 30 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11936 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 22/07/08
| Konu: Geri: Düşünceler Değişebilir Çarş. 27 Ağus. 2008, 19:13 | |
| | |
|
| |
| Düşünceler Değişebilir | |
|