| Ders Arası | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: Ders Arası Salı 18 Mart 2008, 16:18 | |
| Dışarıda serin ve bulutlu bir sonbahar günü vardı. Güneşin sertliğini yitirmiş, bulutlar arasından eğik açıyla gelen ışınları, Hogwarts bahçesindeki sararmaya başlamış yaprakların çoğunu altın rengine boyamıştı. Öğrenciler, havalar soğumadan önce bahçenin tadını çıkarmak için ceketlerine sarınmış ve araziye çıkmışlardı. Çoğunluk, şatonun kuleleri ve duvarlarıyla çevrilmiş taş avludaydı ama kara görün kenarında vakit geçirmeyi tercih edenler de vardı..
Hogwarts şatosunun kapısında orta boylu ince yapılı bir kız belirmişti. Esen serin rüzgardan korunmak için hiçbir çabası yokmuş gibi görünüyordu. Koyu kahverengi parlak saçları, esintinin etkisiyle söğüt dalları gibi sağa sola savrulurken, sağ koluna sıkıştırdığı kitaplarını birkaç saniyeliğine birduvarın üstüne koydu. Sol elinde tuttuğu ve ara sıra ufak ısırıklar aldığı sandviçini de kitapların üstüne.. Cebinden çıkardığı beyaz lastik tokayla saçlarını toplamaya çalışıyordu ama pek kolay değildi, en sonunda rüzgara yüzünü dönüp bukleleri yüzünden çekebilmişti.
Kitaplarını ve ufak sandviçini tekrar eline alıp taş verdivenleri kayar gibi indi. Göl kenarındaki rüzgar eteklerini savurmuştu, "Keşke ince tabanlı ayakkabı giymeseydim.." diye mırıldandı Sarah. Gölün derinliklerini andıran mavi yeşil, yosun rengi gözlerini kırpıştırdı güneşe bakarken. Bir gri bulutun arkasına saklanmıştı güneş.
Tılsım ve Karanlık Sanatlara Karşı savunma derslerinden sonra öğlen yemeği yemek için vakitleri vardı. Sarah, Büyük Salon'da oturmayı tercih etmemiş, onun yerine masadaki sandviçlerden birini kaparak diğerlerinden ayrılıp bahçeye inmişti. Yanından geçen iki Gryffindor öğrencisinin konuşmaları kızın kulağına çalındı: "..hatta babam Muggleların süpürgesiz uçabildiğini söyledi, dev gibi metallere girerek!" "Daha neler artık.." "Doğru ama! Ve..."
Sarah adımlarını hızlandırıp onları geçti ve kıyıya yakın yerlere doğru yöneldi. Bir yandan da gözlerini deviriyordu: "Muggle hayranları, muggle doğumlulardan beter bence." diye bıkkınlıkla ve gayet duyulabilir bir sesle. Tehditkâr görünüşlü, Hufflepuff'tan bir büyük sınıf ona ters bakışlar atmıştı ama Sarah cevaben ifadesiz ve umursamazca onu süzdü, sonra da upuzun bir köknarın dibine bağdaş kurdu.
Bir yandan sandviçinden lokmalar alırken, bir yandan da kütüphaneden aldığı İksir kitabını okuyor, dalgın dalgın sayfaları çeviriyordu... |
|
| |
Lisa Wanders Uluslararası Sihirsel Hukuk Bürosu Çalışanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 654 Yaş : 30 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12221 Ekspresso Puanı : 2 Kayıt tarihi : 15/03/08
| Konu: Geri: Ders Arası Salı 18 Mart 2008, 19:02 | |
| Lisa yavaş adımlarla okul bahçesinde geziniyordu.Henüz dersten yeni çıkmıştı ve canı sıkıldığı için dışarıda biraz hava almaya karar verdi.Hava soğuk değildi ancak günlük güneşlikte sayılmazdı.Klasik sonbahar günlerinden biriydi.Güneş bulutların arasından 'burdayım' dercesine ışınlarına yayıyordu.Hafif ve ılık bir rüzgar esiyordu.Esen Rüzgar Lisa'nın saçlarını okşuyordu.
Lisa yavaş adımlarla ilerlerken birden koşarak yaklaşan bir kız Lisa'ya çarpıp yere düştü.Bu sırada Lisa'nın elindeki defterde yere fırlamıştı.Lisa biraz kızmış olsada bunu belli etmeden kızı yerden kaldırdı. "Biraz daha dikkatli ol lütfen." dedi.Sesinden hafif bir sertlik seziliyordu.Kız mahcup bir şekilde "Özür dilerim.İstemeden oldu.Benim acelem vardıda." dedi.Biraz ürkmüşe benziyordu.1. sınıf olduğu her halinden belliydi.Lisa başını iki yana salladı ve eğilip defterini yerden aldı.Daha sonra hiç birşey söylemeden yürümeye devam etti.Kızda bir dakika kadar Lisa'nın ardından baktıktan sonra koşarak gitmişti.
Lisa adımlarını biraz daha hızlandırarak göl kenarına geldi.Buranın manzarasına herzaman hayran kalmıştı.Hafif bir tebessümle bir kayanın üzerine oturdu.O sırada orda duran kızı farketti.Aslında yalnız kalmayı yeğlerdi.Ama sonuçta tüm yılı yalnız geçircek değildi.Kendine birkaç arkadaş bulmalıydı.Kızın Cüppesinden Ravenclaw'lı olduğunu anlayınca rahatladı.Kızın duyabileceği bir ses tonuyla "Selam" dedi... | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ders Arası Salı 18 Mart 2008, 23:11 | |
| "Selam."
Tanıdık olmayan bir ses, tüm dikkatiyle Yaşayan Ölüm İçkisi'nin malzemelerini okuyan Sarah'nın dikkatini dağıttı. Bu iyi bir iksirdi. Abisinin bunu yapışını o kadar çok izlemişti ki, kendisinin de yapabileceğinden şüphesi yoktu.
Dalgın dalgın "Selam.." dedi, aklı hala iksirin dördüncü adımındaki semender kuyruğundaydı. Neden sonra yanında biri olduğunu tamamen idrak etti ve başını kaldırıp Ravenclaw'lu bir kızla göz göze geldi. Onu seçmede gördüğünü hatırlıyordu, hoş bir gülüşle "Ah, selam." dedi bilinçli bir şekilde bu kez, "Otursana?"
Kız yanına yerleştikten sonra gözleri Sarah'nın elindeki kitaba kaymıştı. Sarah okuduğu sayfayı ona da gösterdi: "İksirler. Panzehirleri okumayı yeni bitirdim, iksirleri çok severim de.." Sonra kızla resmen tanışmadığını fark etti ve rahat ve özgüvenli bir tavırla elini uzattı: "Ben Sarah Ainsworth. Yanılmıyorsam Gaunt'tı değil mi?" |
|
| |
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 654 Yaş : 30 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12221 Ekspresso Puanı : 2 Kayıt tarihi : 15/03/08
| Konu: Geri: Ders Arası Çarş. 19 Mart 2008, 15:48 | |
| "Ben Sarah Ainsworth. Yanılmıyorsam Gaunt'tı değil mi?"
Lisa başını salladı."Evet Lisa Gaunt.Memnun oldum."dedi hafif bir tebessümle.Sarah'ın elindeki kitap ilgisini çekmişti.Lisa'nın zaten kitaplara karşı bir zaafı vardı.Sevmediği bir konu bile olsa kitap araya girince ezberleyene kadar okuyabilirdi.Hem iksir çok sevdiği ve ilgilendiği bir konuydu.Bu yüzden Sarah ile iyi anlaşacaklarını düşünüyordu.Yüzündeki tebessümü sürdürerek"...İksirler...Bende çok severim.Araştırma yapmayı sevdiğim için iksirlerle ilgili birçok şey okudum.Hatta birkaç iksiri yapabiliyorum.Tabi basit iksirleri.Annem diğerlerinin benim için tehlikeli olacağını düşünüyor.O yüzden izin vermiyor." dedi ve duraksadı.
Biran gerçekten çok konuştuğunu düşündü.Normalde çok konuşkan biri değildi ama ilgisini çeken bir konu olduğunda tam bir geveze olabiliyordu... | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ders Arası Çarş. 19 Mart 2008, 22:48 | |
| "...İksirler...Bende çok severim.Araştırma yapmayı sevdiğim için iksirlerle ilgili birçok şey okudum.Hatta birkaç iksiri yapabiliyorum.Tabi basit iksirleri.Annem diğerlerinin benim için tehlikeli olacağını düşünüyor.O yüzden izin vermiyor."
"Ah sahi mi? Benim abim St. Mungo'da şifacı, o da iksirler üzerine çalışıyor. Çoğu zaman ona yardım etmeme izin verir ama onun yarım bıraktığı bir iksiri bitirmeye çalışıp odasını yaktıktan sonra annem bana evde iksir yapmayı yasakladı, tabi öğrenene kadar." Lafın burasında kendini tutamayıp kıkırdamıştı.
At kuyruğunu çözüp toprak rengi saçılarının rüzgarda dağılmasına izin verirken Lisa'ya döndü tekrar: "Hangi iksirleri yapabiliyorsun peki?" |
|
| |
| Konu: Geri: Ders Arası Perş. 20 Mart 2008, 14:06 | |
| "Hangi iksirleri yapabiliyorsun peki?"
"Söylediğim gibi.Birkaç basit günlük hayatta kullanabileceğim iksirler.Ama onların dışında birkez adamotu iksiri yapmıştım.Sadece bir denemeydi.Sanırım başarılı olmuştum ama tam olarak hatırladığımı söyleyemem.Annemin bir arkadaşı vardı.İsmi Jarl'dı.Oda St.Mungo'da şifacıydı ve küçük bir kardeşi vardı.Benim yaşlarımdaydı.Bir keresinde onunla çok özlü iksir yapmayaı denemiştik.Gerçekten çok eğlenceli geçmişti.Tabi bunu annemler öğendikten sonra işler o kadar eğlenceli olmadı..." dedi Lisa gülerek.O günleri hatırlar gibiydi.Gerçekten eğleceli zamanlarda.Bazen özlüyor eskiye dönmek istiyordu.
Sonra gülmesini tekrar hafif bir tebessüme çevirdi ve Sarah'a baktı."Peki ya sen?Hiç güçlü bir iksir yaptın mı?Ben çok istedim ama izin vermediler..."dedi... | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ders Arası Perş. 20 Mart 2008, 14:34 | |
| Sarah sırıttı. Çok özlü iksir uğraş gerektiren bir iksirdi, abisi anlatırken dinlemişti bunu.
"Hayır, güçlü bir iksir yapmadım, zaten çok güçlü iksirlerim yapımı sahiden uğraş gerektiriyor bilirsin. Abimin altıncı yılında yaptığı bir iksir vardı, felix felicis ama abim bile o kadar çok zorlanmıştı ki denemedim bile. Sadece renginin çok güzel olduğunu biliyorum. Bir de Amortentia vardı, harika kokuyordu. Ama hiç yapmayı denemedim. Panzehirler hakkında ufak tefek şeyler biliyorum o kadar..."
Lafın burasında memnuniyetsizlikle saçını parmağına doladı. eğer annesi izin verseydi, şişme solüsyonunu hazırlayabileceğinden hemen hemen emindi ama annesi çok kesin konuşmuştu: "Eğer bir daha evde izinsiz iksir yapmaya kalkarsan Sarah, ben yaşadığım sürece bu evin sınırları içerisinde değil iksir, kokteyl bile hazırlayamazsın!"
"Hıh.." dedi Sarah kendi kendine, İksir dersleri başladıktan sonra en çok çalışacağı ders İksir olacaktı, sırf annesine yapabileceğini ispatlamak için...
Sonra düşüncelerinden sıyrılıp Lisa'ya döndü tekrar: "Hogwarts'a gelmeden önce bir okula gittin mi?" |
|
| |
| Konu: Geri: Ders Arası Perş. 20 Mart 2008, 15:30 | |
| Lisa başını iki yana salladı."Hayır gitmedim.Aslında annem bu konuda çok uğraştı ama gitmek istemedim.Hiçbirininde Hogwarts kadar iyi olacağını düşünmüyorum.Sen gittin mi?"dedi meraklı bakışlarını ona çevirerek.
Sarah ile muhabbet güzeldi.Bu okulda kimseyle iyi anlaşabilceğini düşünmesede Sarah umut vaat ediyordu.Ortak yönleri vardı ve Sarah'ın abisinin şifacı olması Lisa'nın ilgisini çekmeye yetiyordu.İksirlerle ilgili herkonu Lisa'nın dikkatini çekerdi zaten.Gözlerini ayırmadan Sarah'a bakmayı sürdürdü... | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ders Arası Perş. 20 Mart 2008, 15:37 | |
| "Hayır gitmedim.Aslında annem bu konuda çok uğraştı ama gitmek istemedim.Hiçbirininde Hogwarts kadar iyi olacağını düşünmüyorum.Sen gittin mi?"
Sarah başını iki yana salladı, yüzünün önüne gelen kalın saç tellerini geride tutmaya çalışıyordu bir yandan da: "Hayır, ben de gitmedim. Ama evde, özel bir eğitmenden dersler aldım, tabi buradaki gibi dersler değil. Yine de büyüye ait ufak tefek şeyler, tabi asa kullanmadan.. Annem izin vermiyordu da." Lafın burasında gözlerini devirdi ve,
"Ee hangi dersleri alıyorsun?" diye sordu sakince.. |
|
| |
| Konu: Geri: Ders Arası Perş. 20 Mart 2008, 15:45 | |
| "Astronomi,Biçim Değiştirme,K.S.K.S.,Kehanet,Tılsım,Sihir Tarihi,Muggle Bilimleri ve tabiki İksir..."dedi ve duraksadı.Saymadığı başka ders kaldı mı diye düşünüyordu.Derslerin hepsini almıyordu zaten.Aldıklarıda bunlardı.
"Aslında hepsini almak istedim ama o zaman çok yoğun olacağını düşündüm.Hepsine yetişeceğimden emin olamadım açıkçası.Sende sanırım hemen hemen bu dersleri alıyorsun.Birkaç derste seni görmüştüm."dedi gülümseyerek.Derse erken geldiği zamanlar genelde etrafını izlerdi.Sarh'ta o zamanlardan gözüne çarpmıştı. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ders Arası Perş. 20 Mart 2008, 17:19 | |
| "Evet, derslerimiz hemen hemen aynı.." diye mırıldandı Sarah, derslerden bahsedilince bir an için verilen ama hatırlamadığı bir ödev olduğunu düşünüp kaşlarını çattı.
Sonra omuz silkerek sandviçinin son lokmasını ağzına atıp kızı yanıtladı: "Ben Astronomi, Muggle Araştırmaları, Kehanet almıyorum. Aritmansi, Bitkiblim ve Sihirli Yaratıkların Bakımı aldım. Bence Astronomi çoook sıkıcı.." dedi Sarah yarı esneyerek.
Sırtını yasladığı ağaçta biraz kaykıldı, "Sen seviyorsun galiba?" |
|
| |
| Konu: Geri: Ders Arası Perş. 20 Mart 2008, 17:26 | |
| "İlgimi çekiyor diyelim.Aslında Muggle Araştırmalarını almıyacaktım.Muggle'lardan hoşlandığım söylenemez.Ama yinede onlar hakkında bilgi edinmek için bu dersi alıyorum.Kehanet'i seviyorum.Gizemli olması benim için yeterince çekici."dedi sırıtarak.Bu sırada gözü biran saatine gitti.Vakit çok çabu geçmişti.Belki beş dakika kadar daha kalabilirdi ama sonra gitmesi gerekecekti.
"Ödevler..."diye iç çekti."Bazı profesörler ilk dersten ödev vermediler ama sanırım bazıları vermeye kararlı.Şikayetçi değilim aslında ders çalışmayı severim ama böyle giderse gittikçe artacağına eminim.Buda yoğun bir ders temposu bizi bekliyır demek."dedi. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ders Arası Perş. 20 Mart 2008, 17:33 | |
| "İlgimi çekiyor diyelim.Aslında Muggle Araştırmalarını almıyacaktım.Muggle'lardan hoşlandığım söylenemez.Ama yinede onlar hakkında bilgi edinmek için bu dersi alıyorum.Kehanet'i seviyorum.Gizemli olması benim için yeterince çekici."
Sarah anlayışla başını salladı: "Benim mugglelarla bir derdim yok, sadece muggledan doğma büyücülerin, kendini yüz yıllık safkan ailelerle birt tutmaları beni deli ediyor. Keşke herkes biraz haddini bilse.." dedi hayıflanan bir edayla. O esnada Lisa derinden iç çekmişti: "Ödevler..." dedi yorgunca, "Bazı profesörler ilk dersten ödev vermediler ama sanırım bazıları vermeye kararlı. Şikayetçi değilim aslında ders çalışmayı severim ama böyle giderse gittikçe artacağına eminim. Bu da yoğun bir ders temposu bizi bekliyor demek."
Sarah sırıttı: "Bence yorulmak, sıkılmaktan iyi. Ödevler konusunda da haklısın. Henüz vermediler ama profesörlerin çalışmamızı söylediği hiçbir konuya bakmadım bile. Şu Tılsım'a biraz çalışsam iyi olacak aslında."
Kitapta kaldığı yeri, sayfanın arasına bir yaprak koyarak işaretledi ve İksirler kitabını kapatıp Lisa'ya baktı: "Hava serinledi ve yerde oturmaktan arkam buz kesti. İçeri girelim mi artık? Öğleden sonra ders var mı kontrol bile etmedim.." |
|
| |
| Konu: Geri: Ders Arası Perş. 20 Mart 2008, 17:41 | |
| Lisa başını salladı. "Emin değilim ama yok sanırım.Bende kontrol ettiğimi söyleyemem.Bencede gidelim artık hava soğudu.Konuşurken vaktin nasıl geçtiğini anlamadım bile.Gerçekten iyi vakit geçirdim.Seninle tanışmak güzeldi."dedi sırıtarak ve ayağa kalktı.Saçlarını düzeltti.O sırada gözü Göle takıldı.Gerçekten harika bir manzaraydı.Burada sohbet etmek güzeldi.Hafif bir tebessümle bakışlarını bu kez Sarah'a çevirdi.Oda ayaklanmıştı.
"Hadi gidelim artık.Bu arada ders programınada göz atsak iyi olur."dedi gülerek. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ders Arası Perş. 20 Mart 2008, 17:47 | |
| "Hadi gidelim artık.Bu arada ders programına da göz atsak iyi olur." demişti Lisa gülerek.
Sarah, gölle aynı renge sahip gözlerini manzaradan çekip kitabına odakladı. Bir yerinde leke veya zarar olmadığından emin olduktan sonra -Kütüphane görevlisi açık ve net bir şekilde kitaba zarar verenlerin canına okuyacağını belirtmişti- çantasını omzuna asıp Lisa'yı onayladı:
"Evet, bence de. Büyük Salon'un girişindeki duyurularda yazıyor olması lazım. Eğer ders programlarını kaldırmadılarsa tabi. Kendi programımı yatakhanede unutmuşum."
Somurtarak çantasını bir kez daha karıştırdı ama programı not ettiği kağıdı bulamadı. Sonra da omuz silkerek Lisa'ya tebessüm etti ve ikisi, acelesiz adımlarla tekrar şatoya yürümeye başladılar... |
|
| |
| Ders Arası | |
|