| Biraz Ders Çalışmak | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Ivyanne Lynn Black Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 823 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12342 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 26/12/07
| Konu: Biraz Ders Çalışmak C.tesi 22 Mart 2008, 22:52 | |
| Vanessa FYBS stresine daha okul açılır açılmaz girmişti. Boş zamanı yok denecek kadar azdı. Sabahları erkenden kalkıp çalışıyor, gündüz derslere giriyor akşamları ise ödevlerle oyalanıyordu. Bunların dışında kendini zaman ayıramıyordu. Tom'u özlemişti. Okul açıldığından beri onunla doğru düzgün konuşamamıştı. Üstelik daha yeni barışmışlarken.
Ortak salondaki gürültüden çalışamayınca 'Astronomi' kitabını eline aldı ve boş bir sınıf aramaya koyuldu. Şu anda sessizce çalışabileceği tek ortamdı bu sınıf. İçeriye girdi. Sıranın tekine oturdu. Kitabı açtı. Okumaya koyuldu. Önemli yerleri parşömenine not alıyordu.
| |
|
| |
Marietta Dennise Black
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 260 Yaş : 36 Kan statüsü : safkan Galleon : 12345 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 29/12/07
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Paz 23 Mart 2008, 18:33 | |
| Dennise o gün ortak salondan dışarı kendini zor atmıştı.Bir türlü ders çalışmaya başlayamıyordu.Ama bugün kesin kararlıydı.Çalışacaktı.Eğer Gringottsda çalışmak istiyorsa,bu eziyete katlanacaktı.
Yolda bir kaç tane bulanığa gizli gizli uğursuzluk büyüsü yaparak eğlendi.
3.kata gelmişti ve ders çalışmak için boş sakin bir sınıf istiyordu.Kütüphane bu saatlerde çok kalabalık oluyordu.Bunun olmasından nefret ediyordu.Evde olsa rahat rahat malikanenin kocaman kütüphanesinde Vanessayla beraber çalışabilirlerdi.
Böyle düşünerek koridorun sonunda aralık bir kapı gördü.Elini kapının koluna atmıştı ki ayağının dibinde bir örümcek gördü.Örümceklerden nefret ederdi.Hepsi birbirinden iğrençti. vebu lanet olası örümcek kocamandı.Tiksinerek asasını çıkardı.Dikkatlice etrafa bakındı.Asasını örümceğe doğrulttu.Sessizce fısıldadı. "Avada Kedavra"
Asadan çıkan yeşil ışık iğrenç örümceğin sonu olmuştu.Kimsenin görmediğinden emin olduktan sonra sınıfın kapısını açtı.İçerde kuzeniVanessa vardi.Sıralardan birine oturmuş,ders çalışıyordu.Dennise'i fark etmeyecek kadar dalgın çalışıyordu.
Dennise kapıyı kapatırken kafasını kaldırdı. "Vanessa,demek burdasın.Harika.Beraberr çalışabilirz."
yanına gidip oturdu."Eee naber?" | |
|
| |
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 823 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12342 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 26/12/07
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Paz 23 Mart 2008, 21:13 | |
| Vanessa sayfaların arasında geziniyordu. Kitabın üstündeki kocaman yazılarla yazılmış Kozmoloji başlıkla okumayı kesti. Bu dersten kalan bazı hatıralar vardı üstünde. Sayfaların kenarına köşesine kurukafa çizmiş, yanına ise küçük harflerle Avril yazmıştı. Sonra da Avril kelimesinin üstünü çizmişti. Biraz düşününce o derste Avril'in Tom'dan hoşlandığını öğrendiğini hatırladı. Ne kadar iğrenç günlerdi. Bunları hatırlamak istemiyordu. Asasını kaldırıp ordaki yazıların hepsini sildi. Böyle daha iyi gözüküyordu.
Şimdi biraz kozmoloji çalışmalıydı. Neydi bu? 'Kozmoloji bir bütün olarak evreni konu alan bilim dalının ismidir.' yazıyordu. Hatırlamaya çalıştı bunları derste görüp görmediğini. Zaten hiçbir zaman derste öğrendikleri kalmıyordu aklında. Hep sonradan çalışıp hallediyordu. Kozmolojiyi de böyle halletmişti. 'Kozmoloji ise bir sözcük olarak ilk kez 1730 yılında Christian Wollf'un Cosmologia Generalis isimli eserinde kullanılmıştır' Bu kitabı okumalıydı belkide. Acaba kütüphanede varmıydı?
Önündeki kitaba öyle bir dalmıştı ki kuzeninin içeriye girdiğini bile farketmemişti. Onu ancak çarpan kapının sesiyle farketti. Kafasını kaldırdığında Dennise ona bakıyordu.
"Vanessa,demek burdasın.Harika.Beraberr çalışabilirz." dedi. Bu gerçekten süper olacaktı. Kendi kendine bu dersi halledemeyecekti. Gülümsedi ve kızı eliyle yanına çağırdı. Dennise yanına geldi.
"Eee naber?" dedi. Vanessa aklından cümleleri ezberlemeye çalışırken kuzenine cevap verdi.
"Gördüğün gibi canım. Kozmolojiyle boğuşuyordum. Senden naber?" dedi.
| |
|
| |
Marietta Dennise Black
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 260 Yaş : 36 Kan statüsü : safkan Galleon : 12345 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 29/12/07
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Ptsi 24 Mart 2008, 14:36 | |
| Dennise Vanessanın yanına oturdu.Bir yandan Vanessayla konuşuyor bir yandan da kitaplarını çıkarıyordu.Vanessanın Astronomi çalıştığını görünce o da Astronomi kitabını çıkardı. "Bende iyiyim canım.kozmoloji çalışıyorsun değil mi?Biraz zor ama bence yapabiliriz.Geçen sene o ödevi yapabilmek için kütüphanede sabahlayacaktım neredeyse." Dennise kendi notlarını açtı. "Kozmoloji bir bütün olarak evreni konu alan bilim dalının ismidir.Kozmoloji ise bir sözcük olarak ilk kez 1730 yılında Christian Wolff'un Cosmologia Generalis isimli eserinde kullanılmıştır.Kozmoloji ile uğraşan bilim adamlarına kozmolog veya evrenbilimci denir. Çağdaş yazında kozmoloji veya evrenbilim ile genelde fiziksel kozmoloji kastedilmektedir. Bu bağlamda, kozmologlar kozmoloji çalışmaların içerisinde astronominin yanı sıra birçok bilim dalını da kullanırlar: biyolojiden matematiğe kadar. Kozmoloji evrenin yapısını, tarihini ve geleceğini inceler. Fiziksel evrenin bir bütün olarak kavranıp anlaşılmasını sağlamak amacıyla, doğa bilimlerini, özellikle gökbilim ve fiziği bir araya getirir." dennise'in notları bu şekildeydi.Dennise onları madde madde yazmıştı.Bu şekilde daha çok anlaşılıyordu.Vanessanın notlarına göz attı.Benzerdi.
"İstersen bende bir kozmoloji kitabı var onu sana getiririm.Bu farklı notlarıda ordan aldım.Geçen sene Astronomiden geçebilmek için çalışırken almıştım." | |
|
| |
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Salı 25 Mart 2008, 18:19 | |
| Dennise iyi olduğunu söyledikten sonra konuşarak çantasından notlarını ve kitabını çıkardı. Vanessa ise onu izliyordu. Onunla ders çalışmayı özlemişti. Farklı binalara seçildiklerinden beri birlikte çalışmamışlardı. Dennise ile çalışırken eksiklerini tamamlayabiliyordu. Şimdi de tamamlayabilirdi. Onun elinden notlarını aldı ve kendininkileriyle karşılaştırdı. Her zamanki gibi eksikleri vardı. Dennise'de olmasaydı...
"İstersen bende bir kozmoloji kitabı var onu sana getiririm. Bu farklı notlarıda ordan aldım. Geçen sene Astronomiden geçebilmek için çalışırken almıştım."
Vanessa bu habere sevinmişti. Eksiklerini kapatması gerekiyordu. KSKS gibi uygulamaları derslerle problemi yoktu ama astronomi gibi sözlü dersleri anlamıyordu bir türlü.
"Ah gerçekten süper olur bu. Ne zaman getirebilirsin?" diye sordu kuzenine. Kitaptan son satırları da okuduktan sonra kitabı kapattı. Sabahtan beri ders çalışmaktan yorulmuştu. Ama Dennise daha yeni gelmişti. Çalışmayı bırakmamalıydı. Hiç içinden gelmese de.
"Canım hiç istemiyor Kozmoloji çalışmak. Bu ders niye var ki sanki?" dedi şikayetçi bir ses tonuyla.
| |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Salı 25 Mart 2008, 23:08 | |
| Dennise'in notlarını inceleyen Vanessa'nın yüzü aydınlanıyor gibiydi.Dennise kitabı ona verebileceğini söyleyince Dennise'e dönüp:
"Ah gerçekten süper olur bu. Ne zaman getirebilirsin?"
"Yarın getiririm.Derste veririm sana.Görüceksin bak,süper bir kitap.En başta iç sevmemiştim astronomiyi ama bu kitap çok güzel anlatmış.Umarım sende beğenirsin.Bence beğenirsin çünkü biizm malikanenin kütüphanesinden almıştım."
Dennise ve Vanessa sömestrlarda kütüphanede beraber çalışırlardı.Black malikanesinin kütüphanesini ne kadar verimli olduğunu en iyi ikisi bilirdi.Bazen ders çalışırken,çalışmayı unutur saatlerce dedikodu yaparlardı.Hatta bir kersinde Eragon onların bu kadar uzun süre kütüphanede kalmalarına bir anlam veremediğini söylemişti.Ama kızlar evin en sakin yeri orası olduğundan dedikodularını orda yaparlardı.
Vanessa Dennise'e farklı bir şey söyleyince Dennise kendine geldi "Canım hiç istemiyor Kozmoloji çalışmak. Bu ders niye var ki sanki?" Dennise de aynı fikirdeydi.Onu buraya ayakları getirmişti.Aslında çalışması lazımdı ama tam karar veremiyordu. "benimde canım istemiyor ama çalışmalıyız canım."
Dennise birden başının ne kadar çok ağrıdığını fark etti. | |
|
| |
Tom Prince Muggle
Mesaj Sayısı : 137 Yaş : 30 Galleon : 12328 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 05/01/08
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Çarş. 26 Mart 2008, 19:25 | |
| Tom okul koridorlarında dolaşırken, boş bir sınıfn yanından geçiyordu. Birden Vanessa'nın sesini işitti. Ardından başka birinin sesi geldi. Tom acaba Vanessa'nın yanına gitsemmi diye düşünürken sesler yine geldi. Tom dayanamayıp içeri girdi.
Vanessa ile Dennise yanyana ders çalışıyorlardı. Tom'u farketmemiş gibi görünüyorlardı. Tom'da arka sıralardan birine geçip oturdu.
Tom uzun süredir onları izliyordu ama onlar Tom'u takmıyorlardı sanki. Tom içinden "Acaba yine bişemi yaptım. Gerçi yapsaydım bu sefer Dennise ile düello patlak verirdi" diye düşünüyordu.
Daha fazla yerinde duramadı ve sınıfın dışına doğru yöneldi. "Herhalde bne sizi rahatsız ediyorum. Daha fazla rahatsızlık vermeden gidiyim" dedi ve sınıftan dışarı çıktı. | |
|
| |
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Cuma 28 Mart 2008, 22:04 | |
| "benimde canım istemiyor ama çalışmalıyız canım." Vanessa oflayarak kitabın kapağını tekrar açtı. Kaldığı yerden okumaya devam etti. Ara ara Dennise'e bir kaç soru soruyordu. Dennise'de dalmıştı Astronomiye. Yanlarına Tom gelmiş ama onlar farketmemişlerdi. Onu ancak sınıftan çıkarken söylediği sözlerle farketmişti Vanessa. Hangi ara gelmişti de gidiyordu şimdi? Bu çocuk iyice paranoya olmuştu. "Herhalde bne sizi rahatsız ediyorum. Daha fazla rahatsızlık vermeden gidiyim" demiş ve sınıftan çıkmıştı. Vanessa bir an şaşkınlıktan knuşamadı. Durumu idrak etmeye çalışıyordu. Ne yapmışlardı şimdi? Ders çalışmakta mı suç olmuştu? Oflayarak yerinden kalktı. Tom'un arkasından gitçek onu geri çevirecekti. Hızlı adımlarla kapıya yaklaştı. Ama birden durakladı. Doğru ya en son Dennise'le Tom kavga etmişlerdi. Hemen sarı saçlarını savurarak arkasına döndü. Dennise'in yanına gitti. Ciddi bir edayla konuşmaya başladı.
"Ya şey siz Tom'la küs kalmayacaksınız değil mi?" dedi. Böyle bir şeyi düşünemiyordu bile. En yakın kuzenden öte dostunun sevgilisiyle konuşmaması çok kötü bir durumdu. MAsmavi gözlerini Dennise'e dikmiş, bir cevap bekliyordu.
| |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak C.tesi 29 Mart 2008, 21:33 | |
| Dennise ve Vanessa nihayet çalışmaya başlamışlardı.öyle dalmışlardı ki;içeri Tom girmiş bir süre onları izlemiş ve gitmişti.Dennise onu hiç görmemişti.Ancak giderken Vanessa onu fark edebilmiş ve peşinden kalkmıştı.Ama biraz tereddüt eder gibi bir hali vardı.
Dennise öyle dalmıştı ki kafasını kaldırdığında bile hala okuduğu kitaptan cümleler mırıldanıyordu.VAnessa ona bir şey söyleyince kendine geldi. "Ya şey siz Tom'la küs kalmayacaksınız değil mi?" Biraz çekine çekine söylemişti.Dennise hemen cevap vermemiş bir süre Vanessaya bakmıştı.Sonra rutin ve yorgun bir sesle:
"Tabiki küs kalmayacağız Vanessa.Benim onunla özel bir problemim yok.Aramızdaki tek muhabbet sesin ve sen benim için çok değerlisin.Onun seni üzmesine katlanamıyorum." Biraz sustu.Kendisi de bu konu üzerine hiç düşünmemişti.Aslında okadar önemli değildi ama Dennise hemen herkese kızmaz ve küsmezdi.Tom onun kardeşi gibi gördüğü Vanessayı bir kanı bozuk yüzünden üzmüştü.Ama ne olursa olsun barışmışlardı.
Vanessaya baktı.Umutla Dennise'in cevabını bekliyordu.Dennise bunun onun için önemli olduğunu biliyordu.Ters bir cevap verirse kırılacağını da biliyordu.Sonuçta Tomla mutluydu ve yeniden beraberlerdi.Dennise'in deartık buna bir itirazı olamazdı.
Derin bir nefes alıp "Seni üzmediği sürece problem yok canım...benden yana şüphen olmasın."dedi. ve gülümsedi.Kafasını tekrar öne eğdi ama bu sefer dersi düşünmüyordu.[b] | |
|
| |
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak C.tesi 29 Mart 2008, 21:45 | |
| "Tabiki küs kalmayacağız Vanessa.Benim onunla özel bir problemim yok.Aramızdaki tek muhabbet sesin ve sen benim için çok değerlisin.Onun seni üzmesine katlanamıyorum." dedi Dennise ve bir süre düşüncelere daldı. Belli ki söyleyeceklerini toparlıyordu. Vanessa içinden ters bir şey demesin diye dua ediyordu. En sonunda Dennise konuşmaya başladı. "Seni üzmediği sürece problem yok canım...benden yana şüphen olmasın."
Vanessa önce derin bir nefes aldı. Bu cevap onu oldukça rahatlatmıştı. Önce Dennise'e sarıldı. Sonra geri çekildi ve:
"Bitanesin sen canım benim." dedi gülerek. Sonra biraz daha ciddi bir tavırla devam etti konuşmaya. "Merak etme. Tom bu sefer yine bir sorun çıkarırsa senden önce ben halledeceğim onu. Bu sefer beni üzmesine izin vermeyeceğeim" dedi Vanessa. "Ben gidip bulayım şunu. Yanlış anlamasın" diye de ekledi.
Hızlı adımlarla sınıftan dışarı çıktı. Koridorda etrafına bakınıyordu. Evet ordaydı işte. Çok fazla gitmemişti. Hemen koşarak arkasından ona yaklaştı ve kolundan tutup kendine çevirdi.
"Niye gittin şimdi? Ders çalışıyorduk görmemişiz" dedi ciddi bir ifadeyle önce. Sonra fazla resmi olduğunu düşündü. Sesini daha içten yapıp devam etti. "Gel içerde Dennise bekliyor. İçeri gidelim canım" dedi gülümseyerek. Tom'un geleceğini düşünüyordu. Böyle basit bir neden darılamazdı ya'
| |
|
| |
Tom Prince Muggle
Mesaj Sayısı : 137 Yaş : 30 Galleon : 12328 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 05/01/08
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Salı 01 Nis. 2008, 20:10 | |
| Tom koridorda boş boş yürüyordu. Kafası çok karışıktı. Bir sürü soru işareti vardı. Niye eskisi gibi Vanessa'yı gördüğü yerde kalbi çarpmıyordu? Ya da niye onu eskisi gibi görmek istemiyordu? Belki de her gün ettikleri kavgalardan dolayıydı. Bıkmıştı, usanmıştı artık. Zaten Vanessa bu sene mezun olup gidecekti. Ondan kaç büyüktü. Doğru muydu bu yaptıkları? Düşüncelerinden Vanessa'nın sesiyle sıyrıldı. Tahmin ettiği gibi peşinden gelmişti.
"Niye gittin şimdi? Ders çalışıyorduk görmemişiz" dedi ciddi bir ifadeyle önce. Sonra daha içten bir şekilde "Gel içerde Dennise bekliyor. İçeri gidelim canım" dedi gülümseyerek. Tom kendini birden çok suçlu hissetti. Ama yok bitirmeliydi bu işi. Daha fazla ilerleyemezdi ki bu ilişki. Oldukça ciddi bir ifadeyle konuşmaya başladı. Belki de hayatının konuşmlarından biriydi.
"Vanessa, ayrılmamız gerekiyor. Her gün kavga hergün kavga olmuyor. Yürümüyor işte. Zaten aramızdaki yaş farkı.." susmuştu. Daha fazla devam edemiyordu. Ne kadar zordu. son söyleyeceklerini zorlukla söyledi özellikle.
"Hem artık seni eskisi kadar sevdiğimi düşünmüyorum sanırm. İnan bana ikimiz için en iyisi bu. Lütfen karşı gelme. Bu kararı vermek zaten zor oldu." dedi. Sesi biraz ağlamaklı çıkmıştı. Artık bitirip, gitmeliydi.
"Okulda bundan sonra senin karşına çıkmayacağım." dedi ve arkasını dönüp, ordan uzaklaştı. | |
|
| |
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Çarş. 02 Nis. 2008, 17:24 | |
| "Vanessa, ayrılmamız gerekiyor. Her gün kavga hergün kavga olmuyor. Yürümüyor işte. Zaten aramızdaki yaş farkı.." susmuştu. Vanessa inanmayan gözleriyle tom'a bakıyordu boş boş. Merlin aşkına neler diyordu bu? Daha geçen gün odnan özür üstüne özür dileyene Tom değil miydi karşısındaki? Cevap vermedi sadece dinledi.
"Hem artık seni eskisi kadar sevdiğimi düşünmüyorum sanırm. İnan bana ikimiz için en iyisi bu. Lütfen karşı gelme. Bu kararı vermek zaten zor oldu." dedi. "Sevmemek" mi? Ne kadar acı bir tabirdi bu? Nasıl bu kadar kör olmuştu ki Vanessa? Tom'un onu sevmediğini nasıl görememişti? Gözleri dolmuştu. Ama hayır ağlamamalıydı. Buna Tom'un karşısında izin vermemeliydi.
"Okulda bundan sonra senin karşına çıkmayacağım." dedi ve arkasını dönüp, ordan uzaklaştı. Vanessa sinir, şaşkınlık ve üzüntüyü bir arada yaşıyordu yine. Avuçlarını yumruk haline getirmiş, sıkıyordu. Ne olmuştu da birden bire bu kararı vermişti. Üstelik Vanessa'nın konuşmasını beklemeden çeki gitmişti Tom. Kafasında binbir çeşit sorularla arkasına döndü. Ağır ağır kuzeninin yanına gitti. İçeriye girdiğinde yüzü bembeyazdı. KEndini Dennise'in yanına attı. Dudağından sadece üç kelime döküşmüştü.
"Herşey bitti, Dennise" Bunları söylerken gözünden akan iki damla yaşa hakim olamadı. Tom'u gerçekten sevmişti. Ama yapabileceği birşey yoktu. Unutacaktı onu. Hem de sonsuza kadar! Belki birgün karşısında onun kadar sevebileceği yeni biri çıkardı kimbilir?
| |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Perş. 03 Nis. 2008, 15:16 | |
| Dennise içerde kendi başına oturuyordu.Vanessa ve Tom'un gelmesini bekliyordu.Ama Vanessa tek başına geldi.Ve oldukça üzgün görünüyordu.Dennise'e hiç bakmadan oturdu.Ve gözlerinden bir anda iki yaş döküldü ve tek bir şey söyledi: "Herşey bitti ,Dennise."
Dennise bir an idrak edemedi.Kaşlarını çatmış bir şekilde bir kaç saniye daha Vanessa'ya baktı.Sonra kendine gelebildi.
"Nasıl yani...Ahh Vanessa ağlama canım benim."diyerek ona sarıldı.
Biraz kafası karışmıştı sanki.Daha biraz önce Vanessa sevinçten havalara uçuyordu.Dennise ve Tom'un barışmasını istiyordu.Sadece bir kaç dakika sonra yıkılmış bir şekilde yanına dönmüştü ve ağlıyordu.Dennise buna dayanamıyordu.İkiside birbirlerine sarılmışlardı.Vanessa'nın hıçkırı Dennise'İn içine oturuyordu. "Vanessa lütfen ağlama.Ne oldu anlat hadi,nedemek herşey bitti.!" Vanessa göz yaşlarını silip konuşmak için kendini toparlamaya çalışırken Dennise düşünüyordu.Daha az önce bir sorun yoktu...Bu Tom gerçekten inanılmaz bir adamdı.Onu ilk gördüğü yerde ağaç kurbağasına çevirmek isterdi ama arada Vanessa'nın hatırı vardı..Ayrıca olayın ne olduğu hakkına en ufak bir fikri bile yoktu.
Bir koşu sınıftan çıkıp Tom'u yakalamayı düşündü ama olmazdı.Kardeşinden çok sevdiği kuzenini bu haldeasla bırakamazdı. Yeniden Vanessaya baktı.Çenesinden tutup kaldırdı. "Biraz daha iyi misin şimdi?konuşmak istemezsen sonrada konuşuruz."
Masum masum,ne diyecek diye Vanessaya baktı. | |
|
| |
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Perş. 03 Nis. 2008, 17:12 | |
| "Nasıl yani...Ahh Vanessa ağlama canım benim." diyerek Vanessa'ya sarıldı. Dennise'e sarılınca kendini daha da kötü hisseden Vanessa gözünden akan yaşlara tamamen mani olamıyordu artık. Neden böyle birşey olduğunu kendisi de bilmiyordu. Tom'a karşı hiçbirşey yapmamıştı. Her zaman hassas davranmıştı. Ama demek ki yetmiyordu. Sınıf çok sessizdi. Sadece Vanessa'nın hıçkırıkları duyuluyordu. Önünde açık duran astronomi kitabını tamamen unutmuştu.
"Vanessa lütfen ağlama.Ne oldu anlat hadi,nedemek herşey bitti.!" Vanessa herşeyi analtmak için kuzeninin kollarından ayrıldı. Titreyen elleriyle gözlerini silmeye çalışsa da gözyaşlarının sonu bitmek tükenmek bilmiyordu sanki. Ama kendini toparlamalıydı. Derin bir nefes aldı. Dennise yeniden Vanessa'ya baktı. Çenesinden tutup kaldırdı.
"Biraz daha iyi misin şimdi?konuşmak istemezsen sonrada konuşuruz." Vanessa derin bir nefes aldı tekrar. Bu konuyu burda konuşup, bir daha açmak istemiyordu. Bu sadece kendine eziyet olurdu. Bir dakikalık bir sessizlikten sonra yutkunarak konuşmaya başladı.
"Az önce Tom'un arkasından gittiğimde bana ayrılmak istediğini söyledi. Her gün kavga her gün kavga yürümüyormuş. Sonra aramızdaki yaş farkı da rahatsız ediyormuş" dedi çabucak. Belki haklıydı da. Bu sene mezun olduktan sonra belki de profesör olacaktı. O zaman daha çok kavga olacaktı. Belki de bu daha iyiydi. Ama ona asıl koyan başka birşeydi. Zorlukla:
"Ve bana beni eskisi kadar sevmediğini söyledi" dedi sessizce. Bunu söylemesi bile çok zordu. Ama durumu kabullenmeliydi. Kendini bu kadar üzmeye hakkı yoktu. Bitmişse bitmişti!
| |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak C.tesi 05 Nis. 2008, 19:20 | |
| Dennise susmuş Vanessa'yı dinliyordu.
"Az önce Tom'un arkasından gittiğimde bana ayrılmak istediğini söyledi. Her gün kavga her gün kavga yürümüyormuş. Sonra aramızdaki yaş farkı da rahatsız ediyormuş" Dennise derin bir nefes alarak sinirlice gözlerini kapattı.Sakin olmaya çalıştı.Bir yandan da Vanessayı dinliyordu. "Ve bana beni eskisi kadar sevmediğini söyledi" Bu son cümleyi söylerken Vanessanın sesi çok kötü çıkmıştı.Kafasını yeniden öne eğmiş ve düşünüyordu.Dennise de önce bir şey demeden düşündü. Bu düpedüz saçmalıktı.Yaş farklı olayı Eragon ve Sy arasında da olmuştu.Gerçi bayağı problem olmuştu ama herkesin böyle olması şart değildi ki!!
Vanessaya baktı.Onu böyle üzgün görmeye dayanamıyordu.Ortak salonda falan Tomla karşılaşmasalar çok iyi olurdu.Çünkü ona göndereceği lanetlerin haddi hesabı yoktu.Dennise tekrar Vanessaya baktı.Çok üzgün görünüyordu.Ona sarıldı ve ekledi.
"Bunları duyduğuma hala inanamıyorum Vanessa.Ama bu iş artık çocuk oyuncağına dönüyor.Ve sen gözlerimin önünde eriyorsun.Eğer sana söz vermemiş olsaydım gider onu bir ağaç kurbağasına çevirirdim." Bir an sessizlik oldu sonra Dennise devam etti. "Onu sevdiğini biliyorum ama baksana bu ilişki sna ne kadar zarar veriyor...Bak tatlım,ben herzaman yanında olacağım ve bunu da beraber atlatacağız. bir kararr vermelisin canım.Çünkü Tom'u biraz tanıyorsam iki gün sonra sana döncektir ama bence artık bu işin tadı kaçtı...Tanrım Eragon şu olanları duyarsa Tom'a yeniden saldırabilir."
Geriye yaslanıp düşünmeye başladı.Vanessa şimdi biraz daha sakinleşemiş gibiydi. | |
|
| |
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Paz 06 Nis. 2008, 15:10 | |
| "Bunları duyduğuma hala inanamıyorum Vanessa.Ama bu iş artık çocuk oyuncağına dönüyor.Ve sen gözlerimin önünde eriyorsun.Eğer sana söz vermemiş olsaydım gider onu bir ağaç kurbağasına çevirirdim." Bir an sessizlik oldu sonra Dennise devam etti. "Onu sevdiğini biliyorum ama baksana bu ilişki sna ne kadar zarar veriyor...Bak tatlım,ben herzaman yanında olacağım ve bunu da beraber atlatacağız. bir kararr vermelisin canım.Çünkü Tom'u biraz tanıyorsam iki gün sonra sana döncektir ama bence artık bu işin tadı kaçtı...Tanrım Eragon şu olanları duyarsa Tom'a yeniden saldırabilir."
Vanessa biraz daha sakindi şimdi. Hatta Dennise'in söylediklerinden sonra yüzünde belli belirsiz bir gülümseme bile oluşmuştu. Tom yoktu artık. Bunu kabullenmeliydi. Bir daha geri dönse bile -zor bir ihtimaldi bu- yüzüne bile bakmayacaktı. Bu sene mezun olunca belki de kendine yeni birini bulurdu. Dennise'de olmasaydı belki de onu teselli edceek kimse yoktu. Eliyle gözyaşlarının tamamını sildi. İyi olacaktı artık. En azından dışına yansıtıp kimseyi üzmeyecekti.
"Artık Tom pişman olsa bile ben istemiyorum. Bitti o iş Dennise. Kendimi üzmeyede değmez haklısın. Açmayalım bu konuyu artık lütfen." dedi ciddiyetle. Şu lanet fikri süperdi. Kendi yapamazdı bunu, gözlerinin önünde de yapılmasına dayanamazdı.
"Ama bak şu Tom'u lanetleme işini ben yokken yatakhanede falan yaparsan süper olur" dedi muzip bir ifadeyle. Neşesi yerine gelmişti artık. Elinin titremesi geçmişti. Dennise'e büyük bir minnet duyuyordu. Şu anda yanında olmasaydı belki de kendine kötü bir şey bile yapabilirdi. Kuzeninin yanağına küçük bir öpücük kondurdu.
"Canım kardeşim. Sen olmasaydın..." dedi sevimlilikle. Önündeki astronomi kitabını tamamen unutmuştu.
| |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Ptsi 07 Nis. 2008, 17:38 | |
| "Artık Tom pişman olsa bile ben istemiyorum. Bitti o iş Dennise. Kendimi üzmeyede değmez haklısın. Açmayalım bu konuyu artık lütfen."Dennise dikkatle Vanessayı dinliyordu.
"Ama bak şu Tom'u lanetleme işini ben yokken yatakhanede falan yaparsan süper olur" Dennise istemeden güldü.Gözlerini aşağı indirdi. "Tamam senin için bir şeyler deneyeceğim." dedi Dennise.Yeniden Vanessaya baktı.Tüm göz yaşlarını silmiş,kendine gelmişti.Dennise'e o sevimli gözleryle bakıyordu.
Dennise de bunu görmek istiyordu zaten. "Canım kardeşim. Sen olmasaydın..." dedi VAnessa minnettarlıkla.Dennise ona sevgiyle sarıldı.Onu çok seviyordu.Bu kadar kolay atlatacağını beklemiyordu ama Vanessa gerçekten güçlü bir kızdı.Dennise gülümseyerek onun kulağına bir şeyler fısıldadı. "Biz kardeş sayılırız unuttun mu?herzaman öyle olmadı mı,kimseye anlatmadığımız dertleri ikimiz el ele verip çözmedik mi?.Bak bu da öyle bir şey.Ben ihtiyacın olduğunda hep yanında olacağım canım.Seni asla yalnız bırakmayacağım." Geri çekilip ona baktı ve gülümsedi.Sonrada masada duran unutulmuş astronomi kitabına baktı ve ekledi: "HAdi bakalım,burdan gidiyoruz.Önce tuvalete!akmış rimelini silmen gerek.Sonrada biraz uyumalısın.Sanırım bugün yeteri kadar çalıştık.Biraz erken yatmanın sana çok faydası olacağına eminim."
Ona göz kırptı ve kitaplarını toplamaya başladı.Sonrada kolkola sınıftan çıktılar. | |
|
| |
| Konu: Geri: Biraz Ders Çalışmak Ptsi 07 Nis. 2008, 17:49 | |
| Rp OUT: Ortam boşaldığından kilit! | |
|
| |
| Biraz Ders Çalışmak | |
|