| Boş bir akşam.. | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Lily L. Black Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2960 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12324 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 07/02/08
| |
| |
Ivyanne Lynn Black Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 823 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12342 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 26/12/07
| Konu: Geri: Boş bir akşam.. Çarş. 02 Nis. 2008, 21:33 | |
| Vanessa akşam yemeğinden sonra koridorlarda gezmeye başlamıştı. Bu saatlerde sınıf başkanları dışında kimsenin ortak salonundan çıkmaması gerekiiyordu. Hayret! Koridorlarda kimse yoktu bugün. Azarlayacak bir kaç küçük iyi olurdu aslında. Koridorlardaki işi bittikten sonra bahçeye doğru yürümeye başladı. Kafasında o kadar çok düşünce vardı ki hepsi aklını kurcalıyordu. Eragon meselesi, Tom'dan ayrılması, babası... Ne kadar çok sorunu olmuştu birden. Kafası o kadar karmaşıktı ki yanından hızla koşan bir Gryffindor'un farkına son anda varmıştı. Hızla koşarak biryere gidiyordu. Vanessa asasıyla çocuğu olduğu yere sabitledi. Hareket edemeyen küçük çocuk şaşkınlıkla etrafına bakınıyordu. Vanessa hızla çocuğun yanına gitti ve sert bir sesle konuşmaya başladı.
"Bu saatte burda ne işin var bücür. Senin gibiler için buralar tehlikeli olabilir öyle değil mi? Eğer bir daha görürsem seni burda, bu saatte inan senin için hiç iyi olmaz" dedi setçe. Asasıyla çocuğu eski haline getirdi. Biraz korkan, biraz da şaşkın bir durumda olan çocuk kekeleyerek "Pe-peki" dedi ve koşarak gözden uzaklaştı.
Vanessa yürümeye devam etti. Karanlık ormanın yakınlarında oturan biri dikkatini çekmişti. Üstünde muggle kıyafetleri vardı. Ama Ravenclaw amblemli peleriniyle bir öğrenci olduğu kesindi. Kim olduğunu merak etmişti. Yanına yaklaştığındna bunun kahverengi saçlı kız kardeşi olduğunu gördü. Napıyordu burda?
"Öhöm...Lily napıyorsun bu saatte burda?" dedi hafif bir ses tonuyla.
| |
|
| |
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2960 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12324 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 07/02/08
| Konu: Geri: Boş bir akşam.. Perş. 03 Nis. 2008, 17:54 | |
| "Öhöm...Lily napıyorsun bu saatte burda?"
Duyduğu sesle hehalde refleksten sıçrayarak ayağa kalktı Lily şaşkınlıkla.Noluyor ya!Aa..Eyvah!Saat geç olmalıydı.Fark etmemişti herhalde dışarı çıkarken.Bir sınıf başkanını görmeyi bekleyerek sesin geldiği yöne döndü.Ohh..Ablasıydı.Korkmuştu ama.Belli ki yasaktı dışarı çıkmak.Unutmuştu.Aslında tahmini doğruydu.Ablası da sınıf başkanıydı.Korkulu ifadesi yerini gülümsemeye bırakırken yanıtladı.
"Ee..Ben..Saat..Unutmuşum.Ben sadece..Düşünüyordum..Böyle şeyler içinde en uygun yer burası sanırım.Geceleri.."
Aceleyle bir şeyler söylemişti.Zırvaladım yine ya.Ablasının yanıtlamasını -büyük ihtimalle gecenin bu saatinde ne işin var dışarıda tarzı bir konuşmayı- beklerken ormandan bir uluma yükseldi.Derinliklerinden geldiği belli boğuk bir sesti.Kaşlarını kaldırarak orman tarafına bakan Lily oraya girmeyi çok isterdi.Canına susamış görünse de insanlara bu konuda.Değişik şeyleri severdi.Ehh..Kurt adamlar yada beteri.Bir kitapta okuduğu cümleyi aklından geçirdi.Heyecanlı olurdu..Zevkli..Göl kenarı bomboştu.Ne o Gryffindor'lular ne başkası.O ulumayla ölüm sessizliği mi başlamıştı ne ? ! Ablasından da hala ses yoktu.Merakla ona baktı... | |
|
| |
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 823 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12342 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 26/12/07
| Konu: Geri: Boş bir akşam.. Perş. 03 Nis. 2008, 21:55 | |
| "Ee..Ben..Saat..Unutmuşum. Ben sadece.. Düşünüyordum.. Böyle şeyler içinde en uygun yer burası sanırım.Geceleri.."
Vanessa kendini tutamadan bir kahkaha attı. Kardeşiyle hep zıt yanlı olduklarını düşünmüştü. Ama demekki bir ortak yanları vardı. O da gizlice bir şekilde kaçıp bahçeye çıkardı geceleri. Birinci sınıftı o zamanlar. Bir sınıf başkanına yakalanmamak için neler yapmıştı. Sonradan sınıf başkanı olunca böyle maceralara gerek kalmamıştı. Şimdi av değil avcı olmuştu.
Bir an için karşısında ona merakla ve korkuyla karışık gözleriyle bakan kardeşini unutmuştu. Ormandan yükselen uluma sesiyle dikkati dağıldı. Gözleri yanındaki Lily gibi ormana kaydı. Ama alışkındı bu tür seslere. Her gün ormanın yakınında olanlar için rahatlıkla duyulabiliyordu. Mavi gözlerini ormandan kaydırarak Lily'e baktı. Merakla iri iri açmıştı gözlerini.
"Şansın var ki başka birine rastlamadın. Yoksa cezaya bile kalabilirdin canım. Ablana dua et sen." dedi. Ama Lily gözlerini ormandan ayıramıyordu bir türlü. Anlaşılan orda ne olduğunu merak ediyordu küçük kız. Vanessa da daha önce gitmemişti oraya. Ama belki de yakında küçük bir deneyim yaşardı. Ama bu kesinlikle Lily için tehlikeliydi.
"Burdan gitsek iyi olacak. Hadi gel benimle" dedi ve kardeşini kolundan tutup sürüklemeye başladı. Göl kenarına gelene kadar Vanessa önde Lily arkada yavaş yavaş yürüdüler. Hafifçe esen rüzgar, siyah renkteki pelerinini havalandırıyordu. Bir yandan uçuşan saçlarıyla uğraşırken, diğer yandan Lily'i sürüklüyordu. Ormanın yanında daha fazla durması pek iyi olmayacaktı.
Gecenin karanlığında simsiyah gözüken gölün yanına geldiklerin Vanessa durdu. Bakışlarını direkt Lily'nin gözlerine sabitleyip canayakın bir edayla konuşmaya başladı.
"Şimdi söyle bakalım. Gecenin bir vaktinde, seni yasak ormanın dibinde niye görüyorum? Ne düşünüyordu bu kadar önemli?" diye soruları bir bir yöneltti. | |
|
| |
| Konu: Geri: Boş bir akşam.. Cuma 04 Nis. 2008, 19:28 | |
| "Şansın var ki başka birine rastlamadın. Yoksa cezaya bile kalabilirdin canım. Ablana dua et sen."
Ceza..Yeteri kadar deneyim edindim almıyayım kalsın.İyiki bir başka sınıf başkanına çatmamıştı cidden.
"Burdan gitsek iyi olacak. Hadi gel benimle"
"Heyy..Heyy..Dur..Abla napıyorsun ?!"
Yasak ormanın uzağına sürüklenirken söyleyebildikleri bu kadardı.Göle yaklaşıyorlardı.Lily bir an için -tamam biraz manyakçaydı ama ablasının sağı solu belli olmazdı- onu göle atacağını düşündü.Ama anlaşılan niyeti başkaydı.
"Şimdi söyle bakalım. Gecenin bir vaktinde, seni yasak ormanın dibinde niye görüyorum? Ne düşünüyordun bu kadar önemli?"
Durmuşlardı.Daha doğrusu onu sürükleyen ablası durmuştu.Soru mu daha iyiydi baştaki düşüncesi mi emin olamıyordu şimdi Lily.Ne düşünüyordu ? Güzel soru.Gerçekten güzel soru.Hem düşündüklerini anlatmayı çok sevmezdi hem de gerçekten şu anda uzun uzun anlatacak havada hissetmiyordu kendini.O yüzden kaçamak bir yanıtla geçiştirmeye çalıştı.
"Ben..İşte bilirsin ee..okul filan..Bu arada soracaktım daha önce unuttum.Son zamanlarda Annemden hiç haber aldın mı ? Son yazdığı mektup biraz garipti de."
Hem soru sorması bir önceki soruyu geçiştirmiş hemde merak ettiği soruyu sormuştu.Gerçekten son mektubuna çok şaşırmıştı.Genelden daha kısa ve düzdü.Bu soruyu o kadar yanıt bekleyerek sormamıştı gerçi.. | |
|
| |
| Konu: Geri: Boş bir akşam.. Cuma 04 Nis. 2008, 19:53 | |
| "Ben..İşte bilirsin ee..okul filan..Bu arada soracaktım daha önce unuttum." Vanessa ters ters baktı kardeşine. Yine ağzında bireyler geveliyordu. Ama çıkardı bunun kokusu yakında. Terslemek için küçük ağzını açtığında Lily konuşmaya kaldığı yerden devam etmeye başladı.
"Son zamanlarda annemden hiç haber aldın mı ? Son yazdığı mektup biraz garipti de."
Vanessa annesinin lafını duyunca az önceki tersleme işini tamamen unuttu. Ailesi konusunda konuşmayı sevmiyordu. Babası ile ilişkilerini tamamen kesmişler, annesi ile de kavga etmişlerdi. Tatilde onu görmeye gittiğinde yine bir tartışma patlak vermişti. Vanessa da çekip gitmişti. Annesinden haber almayı bırak, gönderdiği mektubu bile okumamıştı.
"Hayır" dedi soğuk bir şekilde. Ama bir an annesinin mektupta ne yazdığını merak etti. Belki de önemli birşeydi. Burnunu kıvırarak:
"Ne yazmış ki mektupta" dedi. Esen rüzgarda saçları havalanıyordu. Gittikçe soğuyan hava onu üşütmüştü. Kollarını kavuşturdu. Gözlerindeki merakı kardeşinin görmemesi için, gözlerini göle doğrulttu.
En son Vanessa Evangeline Black tarafından C.tesi 05 Nis. 2008, 00:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
| Konu: Geri: Boş bir akşam.. Cuma 04 Nis. 2008, 20:18 | |
| Ablasının ters havasını hisseden Lily gülümsedi.Evet bir yıldır görmüyordu ama hiç değişmemişti.Ama saki biraz fazla tersti bu sefer,neyse.
"Hayır.Ne yazmış ki mektupta"
Biraz daha soğuk konuşursa buz tutacaktı sanki.Başını sallayana Lily'nin gülümsemesi azalmıştı.Hemen yanıt verdi.
"Ah önemli bir şey değil.Yani genel olarak normal şeyler ama sanki İngiltere'ye dönecekmiş gibi yazmış gibi geldi bana.Bilmiyorum.Belki bana öyle geldi ama garip."
Gerçekten eğer annesi neden gelecekti ki ? Le Guin malikanesi İngilterede değildi ki.Drumstrang'ta işler iyi değil miydi acaba ? Yada başka bir şey.Belki..Yok ama iyice saçmalıyorum.Kendi kendine fikir üretmeye devam etti.Kafası kovan gibiydi.Emin değildi hiç düşündüklerinden.. | |
|
| |
| Konu: Geri: Boş bir akşam.. C.tesi 05 Nis. 2008, 00:25 | |
| "Ah önemli bir şey değil. Yani genel olarak normal şeyler ama sanki İngiltere'ye dönecekmiş gibi yazmış gibi geldi bana. Bilmiyorum. Belki bana öyle geldi ama garip."
İngiltereye mi dönmek? Çıldırmış olmalıydı annesi. Ne işi vardı burda? Drumstrang'ta kalsaymış ya. Gerçi ne kadar böyle düşünse bile annesini görmeyi çok istiyordu. Ona ne kadar kızgın olsa da... Zaten annesine asla babası kadar düşmanlık besleyemezdi. Lily annesinin İngiltere'ye döneceğini demesi üzerine fazla belirgin bir tepki vermişti. Aniden gözlerini iri iri açtı ve kardeşine çevirdi. Daha fazla bilgi bekliyordu. Ama fazla ilgi göstermiyormuş gibi konuşmaya başladı.
" Hmm... Niye gelmek istiyormuş ki?" dedi kayıtsızca. Ama kardeşinin onun gözlerindeki merakı görmemesi imkansızdı nerdeyse.
| |
|
| |
| Konu: Geri: Boş bir akşam.. C.tesi 05 Nis. 2008, 13:38 | |
| " Hmm... Niye gelmek istiyormuş ki?"
Ablasının meraklı bakışlarını üzerinde hisseden Lily gülümsedi.Hiç değişmiyordu.İmkansız olsa bile merakını gizlemeye çalışıyordu.Ama az önce söylemişti ya,imalar vardı sadece.Yada ona öyle gelmişti.Emin değildi şu anda hiç.Yüzündeki gülümseme silinmişti.Derin bir nefes alıp sıkıntıyla ablasını aydınlatmaya çalıştı.
"Dedim ya geleceğini bile söylemedi.Sadece..Sadece ne denir..İmalar vardı sanki.Dediğim gibi çok belli edilmiş bir şey değil ama bana öyle geldi."
Gerçekten niye dönmeyi düşünürdü ki annesi.İngiltere'de yapabilecekleri sınırlıydı ama Drumstrang'taki işi iyiydi.Belki..Hayır hayır iyice saçmaladım.Mümkün değil.Ama..Hayır.Kendini ikna etmeye çalışırken ablasının kaşlarını çatarak düşündüğünü fark etmemişti.. | |
|
| |
| Konu: Geri: Boş bir akşam.. Paz 06 Nis. 2008, 15:30 | |
| "Dedim ya geleceğini bile söylemedi.Sadece..Sadece ne denir..İmalar vardı sanki.Dediğim gibi çok belli edilmiş bir şey değil ama bana öyle geldi."
Vanessa kaşlarını çatmış, Lily'i dinliyordu. Pek ayrıntılı bir açıklama yapmamıştı kardeşi. Anlaşılan o da pek birşey bilmiyordu. Annesi niye gelmek isterdi ki buraya? Kim vardı burda? Kızları okuldaydı. Gerçi olmasalardı ne olurdu ki? Çok mu ilgileniyordu annesi sanki. Hep iş hep işti onun için. İki kızı olduğunu hatırlıyor muydu acaba?
"Herneyse. Eğer gelirse İngiltere'de ne yapacağı konusunda ciddi şüphelerim var. Kimseyi tanımıyor ki burada. Babamla konuşmuyorlar. Bizle desen..." sustu. Konuşmak istemiyordu bu konuda. Annesinin kendisinden çok çalıştığı okulla ilgilenmesi her zaman sinirlerini bozmuştu. Bazen babasına hak veriyordu. Ama asla yeni biriyle evlenmesine izin verecek kadar hak vermemişti.
En son Vanessa Evangeline Black tarafından Perş. 01 Mayıs 2008, 21:38 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
| Konu: Geri: Boş bir akşam.. Perş. 01 Mayıs 2008, 18:54 | |
| "Herneyse. Eğer gelirse İngiltere'de ne yapacağı konusunda ciddi şüphelerim var. Kimseyi tanımıyor ki burada. Babamla konuşmuyorlar. Bizle desen..."
"Doğru ama ne bileyim..Son mektubuma yanıt yazmadı ayrıca.Çok garip çünkü bir hafta oldu.İki, üç gün önce almalıydım ondan mektup aslında.Bilmiyorum ben.." Duraksadı.Ablasının haklı olduğu kısım ingiltere'de ne yapacağıydı ona göre.Hem imkansızdı burada klay kolay iş bulması hem de ailesini bırakıp İngiltereye dönmesi,işini bırakması ve ayrılalı görüşmediği babasının bulunduğu bir yere gitmesi..Mantıklı değildi ama anlaşılan gelecekti.Bu konuda düşündükçe bu sonuca varıyordu Lily.
Ormandan gelen bir ulumayla kendine geldi.Dolunay,Kurtadamlardan birinin sesiydi herhalde.Gözlerini ablasına dikip meraklı bir biçimde ona baktı.Annesi ve Babası hakkında konuşmak onlar için genellikle..Şu muggle oyunlarından biri gibiydi.Tabu.Bu konuda konuşmaktan da düşünmekten de hoşlanmayan Lily ablası kadar dik başlı bir şekilde evi terk edecek kadar ileri gitmemiş olsa da tavır koyardı belli bir ölçüde sadece.Tabi daha küçükken yaptığı bin bir çeşit şaka malzemesi vardı cadı üzerinde o ayrıydı.. | |
|
| |
| Konu: Geri: Boş bir akşam.. Perş. 01 Mayıs 2008, 21:54 | |
| "Doğru ama ne bileyim..Son mektubuma yanıt yazmadı ayrıca.Çok garip çünkü bir hafta oldu.İki, üç gün önce almalıydım ondan mektup aslında. Bilmiyorum ben.."
*Uff lanet olsun. Neler çeviriyor bu kadın yine* Mektuplara cevap vermiyor, üstüne üstelik Londra'ya gelme planları içerisinde.. Annesinin bu gizemli halinden nefret ediyordu. Evet belki de bazen işe yarıyordu ama kızlarına karşı en azından daha da açık davranabilirdi. Açıkça söyleyemiyordu ama korkuyordu bu durumdan. Lily'i de telaşa sokmak istemiyordu gerçi. Sonuçra daha birinci sınıftı kardeşi. Sesinin titremesini önlemeye çalışarak dudaklarını araladı konuşmak için.
"Lily kötü bir şeyler oluyor olabilir mi acaba? Yani.." O anda ormanın derinliklerinden bir uluma sesi geldi. Bu Eva'nın dikkatiğini çektiği gibi kardeşininkini de çekmişti anlaşılan ki ikisi de oraya doğru bakıyordu. Sesler kesilince tekrar Lily'e çevirdi parlak yeşil gözlerini. Sözlerinin devamını getirmemişti. Onun anlayacağını umuyordu. | |
|
| |
| Boş bir akşam.. | |
|