Vanessa, göl kenarında Eragon'dan ayrıldıktan sonra Matt'e yazdıkları mektupta küçük değişikler yapıp baykuşuyla yollamıştı. Geriye sadece ondan gelecek cevabı beklemek kalmıştı. Stresli geçen bir kaç günün sonunda Matt'ten gelen cevabı Eragon'la birlikte okumuştu. Matt seve seve yardım edeceğini ve derslerin bittiği Cuma günü onları beklediğini yazmıştı.
Vanessa ile Eragon koridorlarda sessiz, bir o kadar da hızlı adımlarla Bella'nın odasının bulunduğu kata geldiler. Şöminesini kullanabilecekleri en uygun yer burasıydı. Yakalansalar bile Bella'nın onlara çok kızacağını düşünmüyorlardı. Ama yinede dikkatli olmakta fayda vardı. Odaya girerken özellikle Bella'nın olmadığı saatleri seçtiler. İçeride kimse yoktu. Vanessa dikkatle kapıyı açmaya çalıştı. Kilitliydi. Ama sorun değildi bu. Asasını kaldırdı ve "Alahomora!" dedi yavaşça. Şu anda tk istediği kuzeninin bu büyüyle açılmayan bir kilit koymasıydı. Ama kapı hafif bir çıtıryla geriye doğru açıldı. Şansı iyiydi bugün.
Parmak uçlarına basa basa içeriye attı kendini. Eragon'a döndü ve "Sen dışarıyı gözetle. Bende biraz uçuç tozu bulayım" dedi. Ama aramakla buluncak gibi değildi. En iyisi asasını kullanmaktı. "Accio uçuç tozu" dedi. Eline gelen uçuç tozlarıyla şömineye yöneldi. Tozu yanan şömiye serptiğinde, yeşil bir alev yükseldi. Gitme vaktiydi artık. Eragon'a döndü ve başıyla buraya gel demek istercesine bir hareket yaptı.
"Önce ben gidiyorum. Peşimden de sen gel. Orada fazla oyalanmayalım Eragon." dedi sıkıntıyla. Şöminenin içine girdi. KEndinden emin bir ifadeyle "Karanlık Sofra" dedi. Uzun süren bir çekişmenin sonucunda -bu oldukça garip bir duyguydu- kendini karanlık sofrada buldu bir anda.
Rp OUT: Bella'nın odasını kullanacağımızdan haberi var. ^^