Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  EkspresEkspres  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Kimlik ve RP araklama

+9
Samara Y. Laura D'Owen
Johnny Amoux Malfoy
Vynsja Croweix
Constantia Inés Kalliope
Elizabéth Adrianna Malfoy
Zinovia Audrey Tyra Scott
Summer Lizzie Dumbledore
Adéline Michelle Malfoy
Daphne Zoe Launy
13 posters
Sayfaya git : 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
Misafir
Misafir

Kimlik ve RP araklama Empty
MesajKonu: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimeC.tesi 10 Mayıs 2008, 13:48

Bazı sitelere kendi adınızla değilde, başka sitede hayran olduğunuz veya "aa ne güzel, bu kimlik benim olsun" diyerek başka sitelere kayıt açanlara sözüm var:

Yaptığınız şeyin sonuçlarını bilmiyorsanız denemeyin. Yaptığınız şey sizin sadece kişiliksiz olduğunuzu gösterir. Bir RP karakteri yaratmaktan bile aciz olduğunuzun beyan etmektir sadece.. Adamsanız kendiniz bir şeyler yaratın, hırsızlık yapmayın.

Çünkü aldığınız kimliğin sahibini tanıyanlar ki (bunların hepsini dost sanırsanız aldanırsınız) sizi pek âla o sitede rezil ederler. Ayrıca sizinle uğraşmak isteyenlerin eline de kabak gibi koz verirsiniz. Beceremeyip o kimliği harcamanızda ayrı bir rezilliktir.

Çünkü o kimliği yaratan ancak onu oynayacağı şekilde düzenlemiştir, kurgulamıştır. Siz alın oynayın bilgisayar oyunundaki gibi diye hazırlanmaz onu... Geçmişini bile buna göre kurgular. Yeteneklerini, geçmişini, gücünü/güçsüzlüğünü, tipini vb. Emeğe saygı duyun önce ki başkaları da sizinkine duysun.. Öyle saygı duymadan, emek harcamadan hazır gıda gibi tüketirsen millette seni tüketir.

Ayrıca bir sitede yapılmış bir RP'yi ve RP konusunu, görsel malzemesini (banner, logoyu, imzayı) de eğer kendinizin değilse copy/paste ile taşımayın. Bu ülkede Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma diye kanun var. Kendinizi zora sokun, kendiniz bir kurgu/İmza/banner bulun... Başkalarının emeğine saygı duyun. Yapandan izin isteyin. Benim yaptığım bannerları alıp oradan oraya taşırsanız fena ederim. Yoksa size yaptığınız için ceza yolu gözükünce kuyruğu bacak arasına kıstırıp gitmek değil marifet.

Bir kimlik nasıl yaratılır bir çoğunuzun haberi yok. Hayran olduğunuz ünlünün adını alıp, yarısı dökülen bir karakter ruh hali veya yetenek sinsilesi yapmak değil, adam gibi bir karakter yaratmaktır esas. Karakterin zafiyetleri bile onun güzelliğine güzellik katar. Yoksa herkes bilirdi Brad Pitt, Johnny Deep, Angelina Jolie yaratmayı... ayrıca sözde Britanya topraklarındasınız, tonla HP RP sitesi denilen yerde Türk ismi ne alaka? Sihir bakanlığında Türk elçisi misin sen?

Ad bulamıyorsanız tonla isim sitesi var. Adların nasıl konulduğunu öğrenin önce... Kimlik yaratmak/RP de Karakter Kağıdı hazırlamak; öyle adı bu olsun, saçı bu olsun, elbise de bu olsun diye oynanan barbie oyunlarına benzemez. Herşey anlamlandırılır, simgelendirilir. İsimler bile... İlşkiler ağı özeldir. Öyle gel seninle dost/düşman olalım, ben kötüyüm sen iyi demekle olmaz.

Bir kere yaratığım bir kimliği benden izin almaya tenezzül bile etmeden beğenip alıp oynayanlar oldu. Becerdiler mi? Hayır, sadece o karakteri rezil etmekten öteye gidemediler, kendilerini de... Çünkü o karakterin yaratıcısı bendim. Sınırlarını ben vermiştim ona. Onlar değil. Şimdi ise o adı anıp ne güzel rpler yazardık diyenleri görünce "tabii sen bu kafayla devam et. Hanyada seni bekler Konya da" diyorum. Böyle yaparak kolaycılık yapıyorsunuz ama aslında kendinizi küçültürsünüz, kişiliksiz damgasını yersiniz.

RP metinlerini veya kurguyu araklamak, C/P yapmak ise en rezil olanı. Yazma o zaman, ne işin var bu sitelerde... Sus oku... Öğren nasıl yazılıyor, yapılıyor, o zaman otur yaz. Tembelim diyorsan zaten hiç RP yapma. Oynama bile. Sözünü de etme.

Bunu neden yazdın deme... Ben derim. Sinir etmeden insanı oynacaksanız oynayın.. "ama ben öyle demedim, yapmadım.", "Kafayı yemiş, kendini çok mu önemsiyorsun", "Ne var ki bir kimlik adını kopyalamak, herkes yapıyor." demeyin.. Sonuçlarını saymam... Direkt sizi sonuç yaparım. "Benimle neden RP yapmıyorsunuz" demeden evvel dediklerimi düşünün... Anlaşıldıysa oyuna devam...

http://web.ncf.ca/bj333/HomePage.boys.html İrlanda, İskoç, Kelt isimleri
http://www.cedarseed.com/air/celticnames.html " "
Daphne Zoe Launy
Son Dakika Editörü
Daphne Zoe Launy

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama 43772825vu8
Kan statüsü : Safkan
Galleon : 12455
Ekspresso Puanı : 7

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimeC.tesi 10 Mayıs 2008, 13:56

Çok haklısın, hemde kesinlikle.Öncelikle böyle bir yazıyı üşenmeden yazdığın için seni kutluyorum.Bu gerçekten öyle sinir bozucu ki...
Adéline Michelle Malfoy
Muggle

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Glensuratdw9
Galleon : 12367
Ekspresso Puanı : 0

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimeC.tesi 10 Mayıs 2008, 14:07

Evet ya.Bir tane sitede biri Ashley Michelle Malfoy diye üye olmuş.Sırf o yüzden o siteye üye olmadım -_-
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/_as
Summer Lizzie Dumbledore
Muggle
Summer Lizzie Dumbledore

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Agla1ne0
Galleon : 12096

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimeC.tesi 10 Mayıs 2008, 14:18

Haklısın.. Yalan söylemiycem.. Rp karakterimin hepsi bana ait sayılmaz.. Bi arkadaşımın lejanı okudum.. BU siteden değil.. Güzel, çok güzeldi. Ondakileri çalmadım ama bazı şeylerinden ilhan aldım..
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/sum
Muggle

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Friendssx9
Galleon : 12158

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimeC.tesi 10 Mayıs 2008, 14:26

Sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum .Bu tür şeyleri (ç)alıntı yapmaya bayılan insanlar.Sonuçta herkesin kendine has bir *hayal gücü* var ve kimsenin kimseden birşey araklamasına gerek yok.Herkesin kendine has bir hayal gücünün olması farklı karakterleri oluşturur.
http://hogwartsekspresi.com/
Perfect Li(f)e Yazarı

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Heyup7
Galleon : 12567
Ekspresso Puanı : 41

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimeC.tesi 10 Mayıs 2008, 15:06

Gerçekten de çoğu kişinin - özellikle Rp işine yeni başlayan ve bunu ciddiye almayan kişilerin - emeğe olan saygıları hiç yok. Yani, karakteri oluştururken geçmişi olsun, özellikleri olsun her şeyini kurgusuna kadar ayarlayıp hatta geleceğine yönelik karaktere uygun planlar yapıp bunu ortaya koyuyoruz. Bir kişinin oluşturduğu karakterin adını alarak sadece dış görünüşünü ve o ismin popülerliğini çekersiniz kendinize fakat daha sonra da rezil ettiğiniz bu karakterin ne adı ne de popülerliği kalır zaten. En önemlisiyse, bunu yaratan kişinin orjinal karakteri sayenizde başkalarının aklına saçma sapan bir biçimde kazınabilir.. Böyle şeylere asla şefkatim yoktur bende belirteyim burada; başka bir sitede kurgularım, Rp'lerim, canlandırdığım karakterlerin vs çalındığını görürsem, Kerian gibi böyle insani yaklaşımlarda bile bulunmam uyarma manasında bile olsa.. Yine o insanlık yapmış ama ben bunu yapmam söyleyeyim sinirli
http://www.hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimeC.tesi 10 Mayıs 2008, 18:24

Kesinlikle. Şimdiye kadar Elwina diye bir isim yoktu. Tamamen kendim *savurduğum* bir isim. Çünkü yaklaşık 5 yıldır nick'im Elwing *açıklamasını isteyen özelden sorar* Ancak Elwina tamamen farklı bir kurguya sahip olduğundan, onu bozamazdım. Yeni bir karaktere ihtiyacım vardı. Elvira(elf dostu) ile Elwing'in karışımı Elwina'yı yarattım. Google'da aradığınızdan benden başka kimsenin kullanmadığını göreceğiniz bir isim. Başka yerde görürsem yakarım demek bu.

Başka bir sitede ise şununla karşılaştım. Benim adımı biliyorsunuz: Elwina W. Ordaki isimse Elvina V.ydi. ilginç. Tabii ki rastlantı olma olasılığı var. Bu sebeple uğraşmıyorum bile.

Bir HP-RP sitesinde sonradan admin de olsam, bunun sonucunda diğer siteleri de takip etmek görevim. Eğer yaptıklarımın, tasarladıklarımın, gerek isim, gerek karakter, gerek başka bir şey** olsun; sonsuz sayılan internetin herhangi bir köşesinde görürsem yakarım.

Keiran'ın bu hareketini gönülden destekliyorum ve olaydan da haberim var sanırsam. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmak bile istemiyoruz. Bu sözümü tüm Konsey'in ağzından çıkmış sayabilirsiniz. Çünkü ismen oranın başkanı benim ve tüm arkadaşlarım da benimle aynı fikirde.

**Başka şeylere kendi oluşturduğumuz ve oluşturacağımız, Dükkan, Mağaza, Sokak, Cadde, Köy, Kasaba vb. her türlü özel ve tüzel isim dahildir. Sınırınızı zorlamayın. Çünkü sabrımın bile sınırı vardır ve dardır.
Constantia Inés Kalliope
Kalliopé de Fuska Sahibesi
Constantia Inés Kalliope

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Yuppirt8
Kan statüsü : Safkan ~
Galleon : 12446
Ekspresso Puanı : 13

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimeC.tesi 10 Mayıs 2008, 19:45

Evet gerçekten çok haklısın..
Kendi bulduğun bir şeyin bir ismin çalınması veya kullanılması gerçekten sinir bozucu bir şey..
Vynsja Croweix
The Nocturnal Sahibesi

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Friendssx9
Galleon : 12300
Ekspresso Puanı : 5

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimeC.tesi 10 Mayıs 2008, 23:57

Evet, meselâ ben Sy'ın bir Rpsini başka bir sitede gördüm. Onun Rpsi mi bilemezdim aslında, ama o çalan kişi adları bile değiştirmeye üşenmiş. Haliyle anladım. Eragon da o sitedeydi, o da gördü o olayı.

Karakter çalmak apayrı iğrenç birşey. Ben bir kere de, başka bir sitede karakter kartımın aynısını görmüştüm. Hem de o siteye has yazdığım kart. Düşünün artık, benim de o sitede olduğumu bile bile, çok online olmuyordum diye kartımı çalanlar vardı. Oldukça küçük düşürücü bir durum olmuştu o kişi için tabii.
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePaz 11 Mayıs 2008, 00:07

Doğru söze ne denir çok iyi açıklamışsın durumu hatta az bile saymışsın onlara. Valla uzun süredir başıma gelmiyor ama zamanında çok çektim. Evlat acısı gibi koyuyor sizin o kadar uğraşıyla oluşturduğunuz size özel bir şeylerin çoluk çocuk tarafından çalınması. Çoluk çocuk diyorum çünkü sadece onlar yapıyor istisnasız. Vay bee ne havalı beğendiğin seçtğin sitedeki ünlü bir karakteri oynamak!! Böyle düşünüyorlar genelde. Ama karşı taraf için aynı şey değil. Özellikle bu karakterimle özel bir bağ var sanki aramda çok değer veriyorum. Çalınması da hayli can sıkıcı olurdu herhalde çünkü bunu ya da başka herhangi bir karakterimi benim gibi kimse oynatamaz. Sizinkileri de öyle. Karakter yaratamıyorsanız ya da isim bulamıyorsanız hiç rp yapmayın ne diyeyim o kadar emek vermeyecek adam hak etmez zaten bizim burada aldığımız zevki almaya.
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePtsi 12 Mayıs 2008, 12:17

RP Araklama durumu sadece siteler arasında görülmüyor ne yazık ki. Bu sitenin kendi içinde bile kurgu / RP karakteri adı (NPC olsa bile) / RP başlığı adı "araklanması" durumu son günlerde özellikle de bir kişide fazlaca dikkatimi çekiyor.

İnsanları orijinalliğe davet ediyorum; anlaşılmıyor, arada kaynıyor diye düşünüyorsanız fena halde göze battığını ve sadece kendinizi aciz duruma düşürüp etrafa alay konusu olduğunuzu bilmenizi isterim. Umuyorum sözünü ettiğim kişi kendini biliyordur, o kadarcık basireti olduğunu umarak kendine çeki düzen vermesini bekliyorum sadece...

En son Charlotte E. Laurent tarafından Ptsi 12 Mayıs 2008, 12:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Johnny Amoux Malfoy
Tılsım Profesörü
Johnny Amoux Malfoy

Erkek
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Heyup7
Galleon : 12197

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePtsi 12 Mayıs 2008, 12:19

Evet doğru söylüyorsunuz böyle kişiler bazen çıkıyor...Neyse bunu yapmamanızı diliyorum.Bir keresinde bende yapmıştım ama düzeltmeye başladım.Bir daha asla yapmayacağım...Kendime öz<gü rpg'ler yazmaya dikkat ediyorum...

En son Johnny A. Delacour tarafından Ptsi 12 Mayıs 2008, 12:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePtsi 12 Mayıs 2008, 12:20

Şaka gibi ya.
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePtsi 12 Mayıs 2008, 12:43

Charlotte E. Laurent demiş ki:
RP Araklama durumu sadece siteler arasında görülmüyor ne yazık ki. Bu sitenin kendi içinde bile kurgu / RP karakteri adı (NPC olsa bile) / RP başlığı adı "araklanması" durumu son günlerde özellikle de bir kişide fazlaca dikkatimi çekiyor.

İnsanları orijinalliğe davet ediyorum; anlaşılmıyor, arada kaynıyor diye düşünüyorsanız fena halde göze battığını ve sadece kendinizi aciz duruma düşürüp etrafa alay konusu olduğunuzu bilmenizi isterim. Umuyorum sözünü ettiğim kişi kendini biliyordur, o kadarcık basireti olduğunu umarak kendine çeki düzen vermesini bekliyorum sadece...

---

Bu durum, Rplerimi, Karakter adımı vs. başka bir sitede görmekten daha çok rahatsız ediyor beni açıkçası. Özellikle de kurgu olayı. Karakterine özgü gündem yaratamayanın işi ne burda?
Samara Y. Laura D'Owen

Samara Y. Laura D'Owen

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama 10nm9
Galleon : 12298

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePtsi 12 Mayıs 2008, 15:15

Adrâsteia A. Dixyqué demiş ki:
Evet, meselâ ben Sy'ın bir Rpsini başka bir sitede gördüm. Onun Rpsi mi bilemezdim aslında, ama o çalan kişi adları bile değiştirmeye üşenmiş. Haliyle anladım. Eragon da o sitedeydi, o da gördü o olayı.

Karakter çalmak apayrı iğrenç birşey. Ben bir kere de, başka bir sitede karakter kartımın aynısını görmüştüm. Hem de o siteye has yazdığım kart. Düşünün artık, benim de o sitede olduğumu bile bile, çok online olmuyordum diye kartımı çalanlar vardı. Oldukça küçük düşürücü bir durum olmuştu o kişi için tabii.

Evet,bu olaya bende tanığım.Hatta yazan kişinin rpsini de ben eleştirmiştim.Farkettmemişim,ama sağolsunlar ki Adrâsteia ve Eragon bunu çok kısa bir süre içerisinde farketti.Bu gerçekten rp hırsızlığına giriyor ve de o üyenin küçük düştüğünü tahmin ediyorum demeyeceğim kesin...
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/sam
Daphne Zoe Launy
Son Dakika Editörü
Daphne Zoe Launy

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama 43772825vu8
Galleon : 12455
Ekspresso Puanı : 7

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePtsi 12 Mayıs 2008, 15:29

Bende bu araklama işini bazen yapardım..Yani sadece bölüm isimleri felan, asla karakter araklamadım.Copy-paste ile iki site yapmıştım, ama artık onlara girmiyorum, sildim ikisinide.
Kendi rp lerimi bazen başka sitelerde yayınlıyorum ve bundanda bir sakınca görmüyorum, bazılarınız belki şu yayınladığım rp lerin farkındasınızdır diye söylüyorum bunu.
Rachel I. Scott

Rachel I. Scott

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Danceuy7
Galleon : 12102

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePtsi 12 Mayıs 2008, 15:33

Ashley Michelle Malfoy demiş ki:
Evet ya.Bir tane sitede biri Ashley Michelle Malfoy diye üye olmuş.Sırf o yüzden o siteye üye olmadım -_-

Ama seninki farklı birşey... Biliyorsun Ashley Tisdale'nin [Belki bilmiyorsun :)] ikinci ismi Michelle...! Ee hal böyle olunca onu temsilen o adı kullanıyor olabilir..Bunun üzerine Malfoy ailesinede başvurmuş olabilir. Wink

Bunun haricinde hepsine katılıyorum :)
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePtsi 12 Mayıs 2008, 15:52

Keiran Brandon O'Dwayne demiş ki:
Bir kimlik nasıl yaratılır bir çoğunuzun haberi yok. Hayran olduğunuz ünlünün adını alıp, yarısı dökülen bir karakter ruh hali veya yetenek sinsilesi yapmak değil, adam gibi bir karakter yaratmaktır esas. Karakterin zafiyetleri bile onun güzelliğine güzellik katar. Yoksa herkes bilirdi Brad Pitt, Johnny Deep, Angelina Jolie yaratmayı... ayrıca sözde Britanya topraklarındasınız, tonla HP RP sitesi denilen yerde Türk ismi ne alaka?

Rachel I. Dumbledore demiş ki:
Ama seninki farklı birşey... Biliyorsun Ashley Tisdale'nin [Belki bilmiyorsun :)] ikinci ismi Michelle...! Ee hal böyle olunca onu temsilen o adı kullanıyor olabilir..Bunun üzerine Malfoy ailesinede başvurmuş olabilir. Wink

bir, bir daha 2 eder... 3 değil.... Aklı olan anlar...
Rachel I. Scott

Rachel I. Scott

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Danceuy7
Galleon : 12102

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePtsi 12 Mayıs 2008, 17:38

Alıntı :
Bir kimlik nasıl yaratılır bir çoğunuzun haberi yok. Hayran olduğunuz ünlünün adını alıp, yarısı dökülen bir karakter ruh hali veya yetenek sinsilesi yapmak değil, adam gibi bir karakter yaratmaktır esas. Karakterin zafiyetleri bile onun güzelliğine güzellik katar. Yoksa herkes bilirdi Brad Pitt, Johnny Deep, Angelina Jolie yaratmayı... ayrıca sözde Britanya topraklarındasınız, tonla HP RP sitesi denilen yerde Türk ismi ne alaka? Sihir bakanlığında Türk elçisi misin sen?

Görmemişim özür :$ Birçok sitede belki görmüşsünüzdür "Halil Riddle "diye biri vardı çok komiğime gitmişti bilmiyorum yani.. Neyse haklısın.. :)
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePtsi 12 Mayıs 2008, 18:04

Bunu da geçtim, RP başlığı bulmaktan bile aciz olmayın lütfen. Şurada 10-15 cümle RP yazabiliyorsanız bu da bir yetenektir ve başlık bulmaktan da aciz olmamanız gerektiğini gösterir. Kendi forumumuzda bile bunlarla karşılaşacaksak hiç uğraşmayalım yani.

Sonuçta bu konuda bahsedilen şeyler, orijinal olmakla, kendin olmakla, kendi karakterini yaratabilmekle ilgili şeyler. Kendimi anlatabildiğimi sanıyordum...
Adéline Michelle Malfoy
Muggle

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Glensuratdw9
Galleon : 12367

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePaz 18 Mayıs 2008, 17:13

haaa ewt.O öyleydi.O siralar acayip birsekilde Ashley Tisdale`ciydim.Simdi kendime yeni isimler ariyorum.
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/_as
Lucienda B. Blanc

Lucienda B. Blanc

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Boupi3
Galleon : 12188

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePaz 25 Mayıs 2008, 20:37

Bu mudur katılmak? Blanc soyadını başka bir yerde gördün mü? Kurguya göre bir "Blanc" ailesi yaratıyorum ve sen bana sorma zahmetine bile katlanmadan soyadını kullanıyorsun! Peki senin bahanen neydi? Bu soyadını kullanmak için? Tek sevincim karakter kartını vs. de almamış olman. Sırayla ortaya çıkıyor işte kimin neyi (ç)aldığı. Ve sırayla hepsini de bulup burada ilan da edeceğiz.
Lucienda B. BLANC
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/luc
Severus Rodney Anthony
Muggle
Severus Rodney Anthony

Erkek
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama 10811077vl2
Galleon : 12180

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePaz 25 Mayıs 2008, 20:43

Bunlara benzer bir olayla karşılaşmıştım daha önce. Eskiden bir arkadaşımla birlikte açtığımız bir siteye, birisi üye olmuştu. Ben ne zaman siteye girsem o daima o an sitede oluyordu. Ama bakıyorum hala 0 mesaj. 2 hafta boyunca öyle devam etti durum. Ben hala şaşkın bir şekilde onu takip ediyorum bu arada tabi.. Neyse bir baktım profilinde web site bölümüne bir site linki vermiş. Açtım baktım.. Ne göreyim.. Herşey aynı. Resmen benim sitenin resmini çekmişsin, oraya koymuşsun gibi. Bizim yaptığımız tüm yenilikler, eğlenceler vs. hepsi orada öylece var. Adamı banladım. İkinci bir üyelik açmış farklı bir ıp'la. Onu da banladım. Yine farklı bir Ip'la hesap açmış. Yılmadım onu da banladım daha da üye olmadı. Bizim emeklerimize yapılan bir saygısızlıkdı bu ve şu anda burada nicki çalınanları, rp'leri çalınanları çok iyi anlıyorum..
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/sev
Constantia Inés Kalliope
Kalliopé de Fuska Sahibesi
Constantia Inés Kalliope

Kadın
Ruh hali : Kimlik ve RP araklama Yuppirt8
Kan statüsü : Safkan ~
Galleon : 12446
Ekspresso Puanı : 13

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePaz 25 Mayıs 2008, 23:13

Evet ,aslında bu olaylar o kadar sinir bozucu ki. Düşünsenize siz kendinize ait bir isim ,bir kimlik bir karakter yaratmışsınız.Millet de kolayına gelip alıveriyor. Bu kopyacılık değil de nedir bilmiyorum. Ve geçen gün elime linkleri gelen rp sitelerini incelerken o kadar çok gördüğüm isim vardı ki. Özellikle de bir sitede bakın kesin olarak söylüyorum,belki görmüşsünüzdür ama olsun. Lucienda'nın da belirttiği gibi '' Blanc '' soyadını kendi bulmuş gibi kullanan bir site admini vardı. Kendisi Lucienda'nın bulduğu soyadını öyle benimsemiş ki kendi bulmuş gibi bir de '' Miss Blanc..vb.'' şeyler yazmış. Bu olabilir mi.? Tam bir saygısızlık,hırsızlık..
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Kimlik ve RP araklama   Kimlik ve RP araklama Icon_minitimePaz 25 Mayıs 2008, 23:57

beceremiyorsan uğraşma veya site oluşturmaya kalkışma , gıt baska sıtelerde kendını gelıstır ondan sonra ben sımdı erdım olabılırm dıyınce ac sıtenı , bırkac yerde değil bır cok yerde var adam bır sıteye uye oluyor orada hosuna gıttıgı bır karakterı baska sıtede kullanıyor ve rplerınınde alıyor bu kadarı olmaz

Kimlik ve RP araklama
1 sayfadaki 2 sayfasıSayfaya git : 1, 2  Sonraki