| Marietta Dennise Black'in Odası | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Marietta Dennise Black
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 260 Yaş : 36 Kan statüsü : safkan Galleon : 12345 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 29/12/07
| Konu: Marietta Dennise Black'in Odası Perş. 19 Haz. 2008, 16:00 | |
| İlk Gün
Dennise Zürich’ten yeni dönmüştü.Babasının da desteği ile artık Gringottsda çalışacaktı.Londra’nın ender sıcak sabahlarından biriydi.Dennise malikane’nin giriş katındaki şömineden ayrılıp Gringotts’un eski ve geniş şöminelerinden birinden çıkmıştı.Gringotts’un ferah havasını anında içine çekmiş,naftalin ve küfle karışık bir koku hemen burnuna gelmişti.Buraya daha önce birkaç kez gelmişti ama hiçbirinde bukadar dikkatli incelememişti.Öyle dalmıştı ki kendisine doğru gelmekte olan yaşlı bir cincüceyi fark etmemişti.Yaşlı cincüce tek camlı gözlüğü takıp belli belirsiz bir ifadeyle yukarı baktı: “Miss Black?” Dennise gözlerini indirdi. “Evet!”
“Gringotts’a hoş geldiniz.Beni takip edin lütfen.” Dennise sesini çıkarmadan cin cücenin ağır ve aksak adımlarının arkasından onu izledi.Sağdaki gösterişli beyaz mermer merdivenlerden yukarı çıktılar.Uzun,dar ve karanlık bir koridora girdiler.Hemen sağdan 2.kapının önünde durdular.Cincüce bir süre ceplerini aradıktan sonra nihayer küçük pirinç bir anahtar çıkarıp Dennise’e uzattı. “Buyrun Miss Black. Odanız burası. Mr.Black’in odası bir üst katta. Eğer bir ihtiyacınız olursa emrinizi yerine getirmek için kat görevlisi cincüceler biraz sonra burada olacaklar.”
“Tamam.Teşekkür ederim.” Dennise kapıyı açıp içeri girdi.Ardından hemen kapattı.Fazla büyük olmayan aydınlık bir odaydı burası.Belli ki Dennise gelmeden önce temizletilmişti.Soldaki geniş ahşap masaya geçip oturdu.Solundaki pencereden Knuckturn yolu görünüyordu.Masanın sağında ise ağzına kadar dolu çeşitli kalınlıklarda dosyalardan oluşan camlı bir dolap vardı.Masanın üzerindeki birkaç dosya bunun devamı niteliğindeydi.Dennise gözlerini karşıya dikice sadece ısınmak için kullanılan küçük bir şömine ve onun yanında iki tane tekli deri koltuk gördü.Oldukça hoş bir ofisti.Koltuğunda geriye doğru yaslanıp derin bir nefes aldı.Kapının açılmasıyla doğrulmadan oraya baktı. | |
|
| |
Marietta Dennise Black
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 260 Yaş : 36 Kan statüsü : safkan Galleon : 12345 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 29/12/07
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası Ptsi 21 Tem. 2008, 21:53 | |
| O gün çok yoğun bir gündü. Dennise bütün gün odasından dışarı çıkmamıştı. Son hesaplar sürekli güncellenmeliydi ve Dennise'in bugünkü başlıca işi buydu. Arada bir sağ tarafındaki tozlu dolabın en üst rafından kalın eski kitabı çıkartıyor ve ordan yardım alıyordu.Bu kitap altın,sickle ve knut değerlerinin ne ölçüde değişebileceğini bunun büyülerini ve ayrıca koruma büyülerinden bahsediyordu. Dennise artık ikide bir indirmekten bıktığı için kitabı masasının üstne bırakmıştı. Şu an üstüne çalıştığı Gringotts haritasıyla son iki saatir meşguldü. Parşomen'nin hemen altındaki Gringotts kitabına bakarak kurallara uygun hareket ediyordu. Birkaç dakika daha böyle çalıştıktan sonra Tüy kalemi parşomenlerin üstüne bırakıp geriye yaslandı. Gözlerini kapatıp derin bir nefes aldı ve son bir güçle kendini toparlayıp seslendi: "Sranso! Sranso!" Kapı hemen açılıp içeri kırmızı üniformalı bir cin girdi. "Beni mi çağırdınız Miss. Black?"
"Evet. Lütfen bana bir fesleğenli soda getirmelerini söyleyebilir misin?"
"Tabi. Ama öncesinde size vermem gereken postalar var." Birkaç tane zarfı uzattı.Dennise zarfların üstündeki adrese ve ada bakarken yeniden konuştu: "Ne zaman geldi bunlar?"
"İkiside bu sabah efendim." Dennise hışımla başını kaldırdı. "Neden daha önce getirmedin?"
"Çalışıyordunuz ve kesin emriniz vardı. Ne olursa olsun rahatsız etmeyin demiştiniz."
"Ah evet. Öyle dedim değil mi? kusura bakma, tamam çıkabilirsin. Sodamı unutma." Cin selam verip çıkarken Dennise mektuplardan birini açtı.İlki bakanlıktan geliyordu. Yeni çıkan kararnameyi tanıyor ve daha fazla kasa açılması talebinde bulunuyordu. Bunlar tabii ki muggle doğumlular içindi. Dennise kağıdı uçak yaparak hışımla şömineye fırlattı. Bir yandan da kendi kendine söyleniyordu: "Toplulumuzun artan nüfusu nedeniyle ihtiyaçlarımız da artmıştır ve sizden isteğimiz bildiniz üzere aramıza yeni katılan ve aşağıda isimleri olan cadı ve büyücüler adına kasalar açmanızdır.... Kanı bozuk muggle çocukları için kasa açacakmışız! Hah,kendileri yetmedi hayatımıza iyice yerleştiler. Marcus'la konuşup bunlara uygun bir cevap yazmalıyız. Binlerce kasa yetiyor da artıyor bile bize. Hah!" Masanın üstünde duran ikinci mektubu aldı.Üstünde sadece Gringotts'un adresi vardı ve Dennise'in adı yazılıydı.Zarfı yanından yırtıp mektubu aldı:
"Dennise; Biliyorum yüzümü bile görmek istemiyorsun.Ama sana şuan çok ihtiyacım var.Azkabandan çıktıktan sonra yanına gelemezdim.Beni bu halde göremeni istemedim.Biliyorum ,biliyorum benim için çok şeyler yaptın.Bu bir bahane olamaz.Ama lütfen bir şans daha ver. Şu an Londra'dayım. Aslında bir süredir senin etrafındayım ama yaklaşamıyorum. İnanman için her gün iş çıkışı karanlık sofraya girişini izlediğimi bilmeni yazıyorum. Eğer hala beni düşünüyorsan bu akşam Godrics Hollows'a gel. Şu aralar hala gizlideyim bu yüzden adımı yazmıyorum. Seni bekliyorum Dennise."
Dennise mektubu masanın üstüne atıp geriye yaslandı.Bu da neydi böyle! Derin derin nefes almaya başladı.Boğuluyordu.Artık bütün bunlar çok olmuştu. Alex böyle yaparak hayatına bir girip bir çıkamazdı. Koltuktan fırladığı gibi askıdan pelerinini aldı ve arkasın bile bakmadna kapyı vurup çıktı. Koridorda ona soda getiren Cin'in arkasından bağırdığını hiç duymadı. | |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası Cuma 25 Tem. 2008, 17:13 | |
| Yine yoğun günlerden biriydi.Marcus önemli bir görev için Mısıra gitmişti ve Gringottstaki tüm işler Dennise'e kalmıştı.Kendi işleri yanı sıra MArcus'un işlerini de yapıyordu.Bu hafta tam 24 tane lanet kırmıştı.Bu işi iyiden iyiye kavrıyordu.Yakında sihir bakanlığına bir dilekçe gönderip kendisinin lanet kırıcı olarak atanmasını isteyebilirdi...Bugün oldukça geniş yakalı kahverengi ince bir elbise giymişti.Boynundaki incecik tül ip ise bunu tamamlıyordu.Bir kaç haftadır kendisiyle ilgilenmeye vakti olmadığı için saçları doğal halinde: yani kahverengi ve kıvırcıktı.Onları başının tepesinde bir tüy kalemle tutturmuştu.Kendini kaptırmış bir şekilde çalışırken şömineden gelen çıtırtılar üzerine başını kaldırdı...Dennise'in şöminesi yaz kış yanardı.Sıcaklık için değil daha çok iletişim için yakardı.Bir fısıltı duyuldu: "Hişt! Dennise."
"Alex!" Tam karşısındaki şöminede tuhaf bir şekil belirmişti.Hemen masadan kalkıp şömineye gitti.Uzun eteklerini bir hamlede topladı.Diz çöküp oturdu. "Alex! seni lanet olası_"
"Hişşştt! lütfen Dennise bırakta ben konuşayım.Çok az vaktim var." Derin bir nefes aldı. "O akşam Godrics Hollows'a gelemediğim için çok üzgünüm.Saklandığım yer deşifre olmuş ve bir baskına uğradım.Yoldaşlıktan 3kişiyle çatıştım.Sanırım biri öldü.Neyse.Bu durumda senle buluşmam doğru değildi.Belliki durumu bilen birisi var.O yüzden şimdilik yerimi söyleyemem." Dennise o konuşurken onu inceliyordu. Çok zayıflamıştı ve yüzünde yer yer yaralar vardı. Yeşil alevlerden sarı saçları parlıyordu. İkiside fısıltıyla konuşuyorlardı: "Alex! Bu daha ne kadar devam edecek? Orda burda saklanma. Bizim malikaneye gel. Seni çok rahat saklarım. Büyükannem seni tanır ve saklar. Babam kısa bir süre sonra Londra'ya gelecek senin davan için o zamana kadar bizde kal!"
"Bu tehlikeli olabilir Dennise_"
"Hayırrr ne tehlikesi!! Blacklerin malikanesini kimse arayamaz!"
"Gitmem lazım, sana daha sonra ulaşacağım."
"Aleex!_"
"Özür dilerim canım gitmem gerek. Söz veriyorum Dennise."
Küçük bir pop sesiyle yok oldu.Dennise kendini iyice yumuşak beyaz halının üstüne bıraktı.Arkasıdaki koltuğa sırtını yasladı.Üzgün görünüyordu.Alex için çok endişeleniyordu.Bir süre öylece yerde oturup düşündü.5 dakika kadar sonra kapı çaldı.Dennise ayağa fırlayıp üstünü temizledikten sonra: "Buyrun!"
Küçük bir cin içeri girdi. "!25 ve 573* numaralı kasalar hakkında istedikleriniz Miss.Black."
"Masaya bırak!" Cin kendisine söyleneni yapıp odadan çıktı. Dennise gürültüyle ofladı ve masasının başına tekrar geçti. Karar vermişti.Bu akşam babasıyla konuşup Alex'i malikaneye getirecekti. Alex'in yerini bilse bilse tek bir kişi bilirdi. Dennise de bu gece ona gidecekti. Tekrar işlere yoğunlaşmaya çalıştı. | |
|
| |
Mathilda Mythill Slug & Jiggers Sahibesi
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 210 Yaş : 34 Kan statüsü : safkan Galleon : 11995 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 19/06/08
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası Paz 03 Ağus. 2008, 15:09 | |
| Mathilda gerginliğini saklamakta güçlük çekiyordu. Sürekli ovuşturduğu elleri ve kırpıştırıp durduğu gözleri, aklı başında olan herkesi kendinden itecek bir görüntü veriyordu. Çatlak Kazan'ın sahibi Tom yanına bile yaklaşmamıştı şömineden çıktığında. Diagon Yolu'na çıkan taş duvara ilerlerken de birkaç kişi yolunu değiştirmişti ona yakın olmamak için. Haftaiçi olduğundan fazla kalabalık olmayan Diagon Yolu'nda nasıl yürüdüğünü tam hatırlayamıyordu. Gringotts'un mermer girişine geldiğinde derin bir nefes almıştı rahatlamak için. Ne yazık ki işe yaramadı. Gerginliği bir türlü geçmiyordu. Kapıdaki cincüceler her zaman tekinsiz bakardı müşterilere ama bu sefer sanki daha da şüpheli hissediyordu Mathilda kendini.
Bölmelerden birine geçti, cincücelerden biri de karşısındaydı. Tiz sesiyle konuştu yaratık:
"Anahtar lütfen."
Mathilda boynunda taşıdığı sihirli çantaya elini sokup içinde bir süre arandıktan sonra anahtarı çıkardı. Cincüceye uzatırken yaratığın anahtarı elinden hızla çekişi kendini daha iyi hissettirmemişti. Gerginlikle elini ceplerine soktu beklerken. Sağ eline abisinin yazdığı not çarptı, biraz buruşturdu kağıdı cebinde. Cin cüce hala bekliyordu. Mathilda neden beklediklerini soracaktı ki cincüce anahtara bakmaya devam ederek konuştu:
"Adınız?"
Bunun pek de olağan olmadığını bildiğinden kekeleyerek söyledi Mathilda ismini:
"Mathilda Mythill. Mathilda Penka Mythill."
Penka ismini duyan cincüce gözlerini Mathilda'nın gözlerine dikti:
"Kasada ne olduğunu biliyor musunuz?"
Mathilda tereddüt etmişti. Kasa babasından kalmıştı ona. Vasiyetinde yazıldığı üzere Mathilda'ya iletilmişti anahtar. İçinde babasının yıllar süren araştırmaları sırasında topladığı sihirli yaratıklardan alınmış değerli parçalar vardı. Mathilda'ysa asla kasaya girmemişti. Girmek için bir sebep görmemişti. İçerdeki değerli parçaları asla merak etmiyordu. Şimdi tereddüt etmesinin sebebiyse bu parçalardan burada, ortalıkta bahsetmenin ne kadar güvenilir olduğunu bilmemesiydi. Cincücelerin bu tür hazinelerden çok mücevherlere ilgili olduğunu biliyordu ama... "Yasal olarak bu kasayı aldım." diye düşündü ve cincücenin sorusunu olabildiğince soğukkanlı bir şekilde cevapladı:
"Kasa babamdan kaldı. Asla bakmadım içinde ne olduğuna. Hiçbir fikrim yok anlayacağınız."
Cincüce bir süre düşündü. Mathilda'nın gözlerine bakıyordu hala. Mathilda bir süre sonra kaçırdı gözlerini ve anahtara bakmaya başladı.
"Yasal bazı durumlardan dolayı önce bir memurumuzla görüşmelisiniz."
Mathilda yeniden cincüceye bakmaya başladı. Sinirlenmemişti, ancak şaşkındı:
"Bunun neden gerekli olduğunu anlayamıyorum. Acelem var. Şimdi kasama girmek istiyorum."
Cincücenin tepkisizliği yavaş yavaş sinirlerine dokunmaya başlamıştı. Sağ elini cebinden çıkarıp mermere vurdu yavaşça.
"Şimdi!"
Cincüce yüzünde hafif bir sırıtmayla cevap verdi:
"Şimdi, sizi götüreceğim..."
Mathilda nefesini verdi rahatlamış bir şekilde. Cincüce ekledi:
"...memurumuzun ofisine."
Yaratık çoktan yürümeye başlamıştı. Mathilda'nın takip etmekten başka çaresi yoktu. Mermer merdivenlerden yukarı çıkıyorlardı. Merdivenin büyüklüğü dehşet vericiydi. İtalya'daki eğitimi sırasında büyücü mimarisiyle de yakından ilgilenmek zorunda bırakılan Mathilda, fazla uzun merdivenlerin insan pskolojisine kötü yönde etki yaptığını öğrenmişti. Kasalara gitmeyen merdivenlerin neden böyle caydırıcı bir mimariyle yapıldığını merak eden Mathilda, sağ elinde hala sımsıkı tutmakta olduğu mektubu farkedince kendi problemlerine döndü.
Merdivenlerde nefes nefese kalan Mathilda, uzun koridora geldiklerinde nefes almak için zaman bulabildi. Sağdan ikinci kapının önünde duran cincüce kasanın anahtarını Mathilda'ya uzattı. Mathilda anahtarı alırken cincüce konuştu:
"Memurumuz Bayan Marietta Dennise Black size Bakanlık'ın kasanız hakkındaki yaptırımı hakkında bilgi verecektir."
"Bakanlık mı?" diye sorarken cincüce çoktan arkasını dönmüş gidiyordu. "Bakanlığın bununla ne ilgisi var?" diye sordu kendi kendine. Tek istediği kasadaki birkaç parçayı hemen yakınlardaki bir dükkanda satmak ve eline geçen parayı abisine yollamaktı. İşin içine girmesi gereken en son yerdi Bakanlık. Gerçi bu cincücelerin onu bir memura yollamasını açıklıyordu, Bakanlık'ın yasalarıyla uğraşmazdı onlar. Ama başına gelecekleri tahmin edemeyen Mathilda daha da geriliyordu.
Mektubu yeniden cebine bıraktı. Anahtar hala diğer elindeydi. Derin bir nefes alıp üstünde memurun ismi yazan kapıyı çaldı
*Tak tak tak*
"Bir Black..." diye düşünmeden edemiyordu. | |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası Ptsi 04 Ağus. 2008, 12:35 | |
| Dennise masasını başında oturmuş her zamanki hesaplarla uğraşıyordu.Önünde kalın ve eski Gringottos kitabı vardı.Tüy kalemin sayfanın biraz daha yukarısıbda tutuyor,değdirmeden okuyordu...Bugün yine saçları kahve rengiydi vetepeden toplamıştı.Başında Gringotts'un mavi sert şapkası vardı.Birden kapı çalındı.Kafasını kaldırmadan "Girin!" dedi. Kapı açılıp yeniden kapandıktan sonra Dennise nihayet kafasını kaldırıp baktı.Koltuğunda geriye doğru yaslandı.Karşısında uzun cüppeli kumral bir genç kadın vardı.Dennise uyuşuk gözlerle bir süre onu inceledikten sonra eliyle sessizce masasının önündeki koltuğu işaret edip:
"Oturun lütfen!" Cadı oturunca Dennise önündeki Kalın kitabı kapattı ve masasına bir kaç saniye önce gelen notu açıp okudu.Kafasını kaldırıp kadına baktı: "Mathilda Penka Mythill siz misiniz?" Cadı bunu onayladıktan sonra Dennise yerinden kalkıp yan taraftaki dolaba gitti.Ordaki dosyaları bir süre inceledikten sonra ince uzun bir parşomen çıkardı.Tekrar yerinegçip oturdu kadına bakıp: "Girmek istediğiniz kasa babanızın adına kayıtlı.kasanın içinde a sınıfı ticareti yapılamayan bazı yaratıklar var.bakanlık, gringotts'un müşteri gizliliği gereği kasanın içindekileri bilmiyor.Yani içindekilerin gizliliği bizim için önemli, alınıp satılması yasak ve mümkün değil ama yanlışlıkla ortalığa bırakılmamalı.BU yüzden size uyarmam gerekiyordu.Takdir edersiniz ki Cincüceler bunu bilemez.." Geriye yaslanıp bir süre sustu.Önündeki parşomene bakıp kadına tekrar baktı. Mythill, bu soyadı daha öncede duymuştu.Ama tanıdığı kişi buradaki genç bayandan daha da yaşlı bir bayandı. | |
|
| |
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 210 Yaş : 34 Kan statüsü : safkan Galleon : 11995 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 19/06/08
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası Ptsi 04 Ağus. 2008, 23:47 | |
| "Girin!"
Mathilda odaya girdi. Kadın önündeki kitaba bakıyordu. Mathilda girdiğini belli etmek için olabildiğince sesli adımlar atıyordu. Bayan Black kafasını kaldırdığında göz göze geldiler. Mathilda koltuklardan birine otururken kadını hatırlamış gibiydi. Bir Black... Belki de gençken katıldığı partilerden birinde görmüştü. Okulda rastlamış olabilirdi, ancak kadın fazla genç görünüyordu. Bir Black, ne yazık ki Black'ler ona hep tanıdık gelecekti.
"Mathilda Penka Mythill siz misiniz?"
Kafasıyla onayladı Mathilda. Kadın çıkardığı bir parşömeni incelerken sessizliğini korudu iki tarafta. "Hadi açıkla neyse şu yasal yaptırım!" diye sabırsızlanıyordu.
"Girmek istediğiniz kasa babanızın adına kayıtlı."
"Cidden?" diye alayla sordu, ancak içinden, dile getiremezdi.
"Kasanın içinde A Sınıfı Ticareti Yapılamayan bazı yaratıklar var."
"Ne?" Hiç duymamıştı babasının bu tür yaratıkların peşinde olduğunu. Hani etliye sütlüye bulaşmayacaktı? Hani başını belaya sokmaya değmezdi?
"Bakanlık, Gringotts'un müşteri gizliliği gereği kasanın içindekileri bilmiyor. Yani içindekilerin gizliliği bizim için önemli, alınıp satılması yasak ve mümkün değil ama yanlışlıkla ortalığa bırakılmamalı. Bu yüzden size uyarmam gerekiyordu. Takdir edersiniz ki cincüceler bunu bilemez."
Mathilda şaşkınlığını saklayamıyordu. Babasından en son bekleyeceği şeydi. Yine de aklı başka yerlere de kayıyordu Mathilda'nın. Kasadaki her neyse, çok para ediyordu belli ki... Satsa, gerçekten ihtiyacı olanı alır ve fazlasına bile sahip olurdu. Hemen sonra kendine geliyordu. "Yapma! Onlar değerliler! Sana aitler! Sadece korumalısın. Yararlanmamalısın! Bir kez daha bu hatayı yapmamalısın!"
"Cincüceler bazen fazlasını bilir..." diye mırıldandı Mathilda. Anahtarla oynamaya başlamıştı.
"Yine de kasaya girebilirim değil mi? Bana miras kaldı."
Abisine yardım etmek istiyordu. Yasalar biraz bekleyebilirdi. Kasaya girmeliydi. | |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası Salı 05 Ağus. 2008, 11:37 | |
| Yine de kasaya girebilirim değil mi? Bana miras kaldı." Dennise kadına baktı. Bazı olaylardan dolayı çok yara almış gibiydi. Gözlerinden bu sıkıntı anlaşılıyordu. "Tabi.Kasanıza girebilirsiniz ama benimle birlikte." Dennise kağıdın geri kalan kısmına göz attı. "Hımmm...zaten en son 5 sene önce ziyaret edilmiş bu kasa.Ben buraya geleli daha 1 sene bile olmadı.O yüzden benden önceki memur onu uyarmış olmalı..Neyse! burda yazanlara göre yaklaşık 5 sene önce kasadan bir çıkış olmuş." Dennise yeniden kağıda baktı.
"Türü henüz belirlenemeyen sihirli yaratıklar bu kasada bulunuyormuş ve hepsini götürmüş.Şimdi kasada sadece a sınıfı ticareti yapılamayan yaratıklar var.Bu durumdan haberiniz var mıydı? gelenin adı: Bir an yeniden kağıda baktı. "Mrs. Mythill !" Bir an bir sessizlik oldu. Dennise kadının gözlerini devirdiğini gördü. Kasaya gitmek üzere ayağa kalkmaya hazırlanırken birden yerine oturmaya karar verdi. İş biraz karmaşıktı anlaşılan.Dennise bu konuyla ayrıca ilgilenmeye karar verdi. Gringotts'un adı lekelenmemeliydi. "Haberiniz yoktu galiba?" | |
|
| |
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası Salı 05 Ağus. 2008, 15:12 | |
| Mathilda annesinin kasaya girdiğine pek de şaşıramazdı zaten. Annesinden başka ne beklerdi ki? "5 sene önce..." diye düşündü. Babası ölür ölmez girmiş olmalıydı kasaya. Hepsi yas tutarken anahtarı da alıp girmişti ha? "Sinsi kadın..." diye geçirdi içinden. Yaratıkları da almış ve Bulgaristan'a kaçmıştı. Mathilda şimdi anlıyordu Bulgaristan'a neden bu kadar hızlı gittiğini. Ne kadar da saftı, annesinin üzüntüsünden kaçtığını düşünmüştü. Bir an babasına kızdı, onu inanmaya ve güvenmeye alıştırdığı için. Bu ihanetle birlikte sinirleri tepesine fırlamıştı. Sinirini çıkartmanın bir yolunu arıyordu farkında olmadan. Yerinde doğruldu ve hızlı hızlı konuşmaya başaldı:
"Bu kasa bildiğim kadarıyla sadece babama aitti. Babama! Annemle ortak değildiler." Gözleri kocaman açılmıştı. Anahtarı tuttuğu elini sallıyordu sinirle: "Babam ölür ölmez de yasal olarak bana geçti kasa. Yıllardır gelmemiş olabilirim ama sahibi vardı! İşte burdayım şimdi! Ben bile kasaya girmeden önce buraya gelmek zorunda bırakılıyorsam, o geldiğinde kim izin verdi kasaya elini kolunu sallayarak girmesine? Annemi kim soktu oraya?"
Nefes almaya fırsat bulamadan sıralamıştı cümleleri. Nefes nefese kalıp da sonunda düşündüğünde kafasına dank etti:
"Cincüceler..." diye mırıldandı elindeki anahtara bakarken. Sinirini kimden çıkaracağını, kimi suçlayacağını bulmuştu. Penka adını, annesinin kendisine miras bıraktığı bu adı söylediğinde cincücenin gözlerinin nasıl parladığını hatırlıyordu. "Oydu belki de. Kesinlikle oydu!" diye düşündü. Abisini bir an için unutmuştu. | |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası Salı 05 Ağus. 2008, 15:53 | |
| "Bu kasa bildiğim kadarıyla sadece babama aitti. Babama! Annemle ortak değildiler." Gözleri kocaman açılmıştı. Anahtarı tuttuğu elini sallıyordu sinirle: "Babam ölür ölmez de yasal olarak bana geçti kasa. Yıllardır gelmemiş olabilirim ama sahibi vardı! İşte burdayım şimdi! Ben bile kasaya girmeden önce buraya gelmek zorunda bırakılıyorsam, o geldiğinde kim izin verdi kasaya elini kolunu sallayarak girmesine? Annemi kim soktu oraya?" Dennise'in kaşları sinirle çatıldı.Bu kadın nasıl konuşuyordu böyle!Özellikle Dennise kıymetli vaktini ona ayrımayı düşünmüş ve ona yardım etmeye kalkmışken... Görünüşüne bakılırsa safkandı ama burda safkanların arasında kanı bozuklard a olabiliyordu. Soğuk ve uyuşuk bakışlarla kadına baktı: "Eğer bağırmaya devam ederseniz sizi dışarı atmak zorunda kalacağım."
Ateş gibi gözlerle ve kendisine hakim olmaya çalışırak kadına baktı. Sustuğunu görünce ayağa kalktı. İlerideki şöminesini başına gitti ve ordan devam etti: "Bakın Gringotts'un kurallarını ne kadar biliyorsunuz bilmiyorum ama bu size benimle bağırarak konuşma yetkisini vermez. Anladığım kadarıyla mevzu bahis olan kasaya anneniz girmiş.Kasanın ortak olup olmaması önemli değil." Hışımla masaya gidip parşomenlerden birini kapıp kadına gösterdi: "Bakın! Kasaya girerken atılan imzanın yerinde kasanın kanuni sahibi yazıyor. Siz bu kasaya ilk defa geliyorsunuz.Babanız öldüğünde kasa doğal olarak size geçmiş ama anneniz babanızın karısı sıfatıyla kasa sizin adınıza geçmeden önce gelmiş. Yani bu durumda zaten biizim yapacağımız birşey yoktu."
Hala sakinleşmemişti. Öfkeyle gidip masasına oturdu.Geriye yaslanıp saçlarıyla oynayarak düşünmeye başladı: "Ayrıca bu işin cincücelerle bir ilgisi yok.Onlar kendisine ne iş verildiyse onu yaparlar. Emri biz veririz.Annenize uyarıyı benden bir önceki memur yapmış. Onunda elinizdeki parşomende imzası var." Kadın kağıdı incelerken ve düşünürken Dennise de düşünüyordu. Bu iş neden bu kadar önemliydi acaba?asınıfı ticareti yapılamayan yaratıklar hakkında pek bi fikri yoktu ama karanlık yaratıklar diye duymuştu. O zaman babası lorda hizmet edenlerden biri olabilirdi. Ama öyle olsa bu soyadı daha önce duyardı. Yerinden doğruldu.
"Eğer kasaya girecekseniz bir anlaşma yapmamız lazım. Elinizdekinin bir örneği. İçindekileri gördüğünüze veya aldığınıza dair sorumluluğun sizde olduğunu ve bakanlığın yasalarına bağlı kaldığınızı kabul eden bir anlaşma." Çekmecesini açıp Gringotts damgalı üzerinde bir takıp yazılar olan bir parşomen çıkardı. Önce kendisi bir kaç boşluğu doldurdu. İmzaladı. Sonra tüy kalemi kadına uzattı. "Kabul ediyorsanız imzalayın.Kasanın yasal sahibinin siz olduğuna dair bağlayıcı bir anlaşma." Kadın kağıdı okuyp imzalarken Alttaki çekmeceyi açtı. Yeşil incecik bir eldiven çıkardı. Onları eline taktı ve Miss Mythill'i beklemeye başladı. | |
|
| |
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası Çarş. 06 Ağus. 2008, 22:51 | |
| Mathilda kadının sinir patlamasını elindeki anahtarla oynayarak dinledi. "Bağırmadım ki! Sorunu ne bunun?" diye geçiriyordu içinden. Düşüncelerinin yüzüne yansıdığından emindi ama dert etmiyordu. Kadın ne söylerse söylesin, hatanın bankaya ait olduğunu biliyordu. Gösterdiği kağıda kesinlikle ehemmiyet vermiyordu. Kim imza atmış, kim izin vermiş... Değişmezdi ki sonuç. Kasasına girmişti annesi. Ah babası olmadan nasıl da parçalanmışlar, nasıl da başıboş kalmışlardı... Annesi de abisi de artık kurtarılamazdı ya, yine de yardım etmeliydi.
İşte yine aklına gelmişti abisi. Memurun gösterdiği anlaşmayı aldı eline. Gözden geçirdi. *Yasal düzenlemeler... Bilmemne kanunu... Gizlilik anlaşmaları... Şu kadar süre... Bu kadar faiz... Bilmem kaç galleon komisyon...*
"Acelem var." diye mırıldandı Mathilda. Kendine bir hatırlatmaydı bu. Tüy kalemi aldı ve kağıdın altına imzasını attı. İmzalarken alayla söylendi:
"Umarım benzer bir anlaşmayı başkaları da imzalamıyordur kendi kasam için. İmza olunca yasal ya..."
Tüy kalemi şaşaalı bir hareketle masaya bıraktı ve anlaşmayı uzattı:
"Şimdi girebilir miyim?" | |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası Cuma 08 Ağus. 2008, 12:32 | |
| "Umarım benzer bir anlaşmayı başkaları da imzalamıyordur kendi kasam için. İmza olunca yasal ya..." Dennise kadına iyiden iyiye sinir olmuştu. Ne kadarda kendini beğenmiş biri diye düşündü. Daha önce Gringoots'a işinin düşmediği belliydi. Eldivenli ellerini sıkarak kadına baktı. Sabirlı olmaya çalışarak: "Bakın Miss Mythill. Kasanız hakkında bakanlık kararnamesi var. Tabii ki herkes kasasına girmek için anlaşma yapmıyor ama sizin durumuz özel. İçindeki yaratıklar tehlikeli sınıfına giriyor ve bu işin tek sorumlusu Gringotts. Ama siz kasaya girmek istediğinizde olabilecek tehlikelere karşı sorumluluk bizden kalkar. Sizinle bir sorunumuz yok." Tüy kalemi masaya bıraktı ve kağıdı Dennise'e uzattı. Dennise hemen kağıdı aldı. "Şimdi girebilir miyim?"
Önce kadına sonra bir bakış attı. Sonra kağıdı okudu. Kağıdı masanın üstüne bırakıp eğildi. Alt çekmecelerden birinden kocaman eski bir mühür çıkardı. Kağıdın alt tarafına hızla vurdu... Kocaman yazılarla "GRİNGOTTS MEMURU TARAFINDAN ONAYLANDI" yazıyordu. Kağıdı dosyanı içine koydu am dosyayı tekrar yerine kaldırmadı. Döndüğünde bu dosyayı biraz inceleyecekti.
Kapıya doğru yöneldi. Onun da arkasından geldiğini görünce kapının hemen yanındaki askıdan pelerinini aldı kapıyı açtı ve önce Dennise sonra Mathilda çıktılar.Dennise asasını çıkartarak kapıyı kilitledi ve yine önden uzun ince koridorda yürümeye başladı. Büyük salonu kimseye bakmadan hızlıca geçtiler. İlerideki kapılardan birinden çıktığında ilerde iki cincüce hazı bekliyordu. Birisi onları arabayla götürmekle görevli olan cin diğeri kasayı gösterecek olandı. Dennise kasayı gösterecek olana: "Senin gelmene gerek yok ben hallederim." Cin selam verip gerisi geriye çıktı. Şimdi iki kadında küçük arabanın arka bölmesine oturmuş cin ise ön bölmeye oturmuştu. Dennise Mathilda'ya ters bir bakış atıp: "Umarım üşümezsiniz. Kasanız oldukça derinde. Bilirsiniz Gringotts Londra'nın derinliklerine kadar uzanır." | |
|
| |
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası C.tesi 09 Ağus. 2008, 17:12 | |
| Mathilda bulunduğu durumdan rahatsızlığını daha iyi bir şekilde belli edemezdi gözlerindeki sıkıntı dolu bakışlardan başka. Yüzü hafifçe çatılmıştı kızgınlıkla. Fazla gülümseyen bir insan olmasa da, hiç asık suratlı olduğu bilinmezdi. Kızdığında böyle olmazdı hiç. Bu sefer işler ciddiydi. Her zamankinden de ciddi. Mathilda'nın sevmediği herşey işin içindeydi. Annesi, abisi, babasının ölümü, Bulgaristan, bir takım karanlık işler, para, para ve para...
Gringotts'un mermer salonundan geçerken bu sefer kızgın suratıydı dikkati çeken. Kendisine dik dik bakmakta olan bir cincüceye fena olması için dua ettiği bir bakış fırlattı. Cincücenin dudakları alayla kıvrılmıştı. Mathilda'nın moralini daha iyi yapmadı bu olay.
Black'in cincüceyi göndermesine memnun oldu arabalara geldiklerinde. Ne kadar kızgın sözler söylese de, belki o da şüpheleniyordu cincücelerden. Gazete okumayı sevmezdi Mathilda, ama Gelecek Postası'nda bir hırsızlıktan bahsedildiğini duymuştu. Herkes uzunca süre konuşmuştu bu olayı. Hırsızların gözde mekanı ve gözü hep mücevherlerde olan cincüceler... Hoş bir ikili değildi.
"Umarım üşümezsiniz.Kasanız oldukça derinde.Bilirsiniz Gringotts Londranın derinliklerine uzanır.!"
Mathilda, Balck'in sözüyle irkildi. Bakışları hoş değildi ancak herşeye rağmen nezaketi elden bırakmayan klasik bir Black'e kaba bir cevap vermesi uygun olmazdı:
"Teşekkür ederim." dedi kadına bakmayarak "Cübbem uygundur." Yüzüne vuran soğuk esintiyle şimdiden üşümeye başlamıştı... | |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası C.tesi 23 Ağus. 2008, 11:55 | |
| 2 GÜN SONRA...
Dennise bankaya cisimlendiğinde hala esniyordu. Altın rengi korkuluklara tutunarak yavaşça yukarı çıkmaya başladı.Son bir kaç gündür çok yoğun çalışıyordu. Eve geç gidiyor ve bankaya daha erken geliyordu. Biraz zayıflamıştı. Büyükannesi yüzünün çöktüğünden şikayet edip duruyordu. Aslında haksızda sayılmazdı. Koskoca bankayı tek başına kurtaracak değildi ya! Marcus desen... Günlerdir haber alamıyordu. Bu konuda son derece sinirliydi. Ne yaptıysa Marcus'a ulaşmayı başaramamıştı. Eğer bir hafta daha ortaya çıkmazsa seherbazları devreye sokacaktı...."Blacklerin yaramaz oğlundan 3 aydır haber alınamıyor!" gazete manşetlerini tahmin bile edemiyordu.
Odasına gelmişti. Yavaşça anahtarı deliğe sokup açtı.Sıkı sıkı kapalı perdelerden içeri bir damla ışık sızmıyordu. Asasını sallayıp açılmalarını emretti. Perdeler anında katlanıp yukarı kıvrıldı. Pelerinini askısına astıktan sonra şöminenin yanındaki boy aynasına gidip bir süre kendini inceledi. Bugün, kuyruğu yerler kadar uzanan siyah elbisesini giymişti. Bu elbise onun ölçülerine göre dikildiği halde şimdi bol geliyordu. Kaşlarını sinirle çattı. Yine zayıflamıştı. Yüzüne baktı. Gözaltı morluklarını iksirler sayesinde kapatabiliyordu artık. Annnesi onun yaşındayken yüzünde tek kırışıklık yoktu. Bu gerçektensinir bozucuydu. Gidip masasına oturdu. Çok çalışıyordu. Yaz da geliyordu.Zürich'e gidip biraz dinlenecekti. Hatta mümkünse 1 ay hiç dönmeyecekti... Sıkıntıyla doğrulup önüne yığılmış ilk dosyaya uzanmıştı ki, kapı yavaşça tıklatıldı.
"Girin!" İçeri kırmızı üniformalı bir cincüce girdi. Dennise'e selam verdikten sonra getirdiği haberi söyledi: "Miss Black; haber vermemizi istemiştiniz. Mr. Black az önce döndü efendim." Dennise kafasını kaldırıp kocaman açılmış gözlerle, bir süre anlamsız bir şekilde ona baktı. Cin Dennise'in anlamadığını sanıp tekrarladı: "Mr. Black efendim! Şu an odasında!" Dennise kendine gelip hafifçe silkindi. Marcus gelmişti ha! "Tamam sen çıkabilirsin." Cin yine selam verip çıktı. Dennise bir süre koltuğa çivilenmiş gibi yerinden kalkamadı. Marcus dönmüştü. Buna sevinmeli miydi? Yoksa gidip yakasına yapışmalı mıydı? Hırsla yerinden fırladı. Kapıyı ardından çarparak dışarı çıktı. Merdivenleri hızla çıkarak Marcus'un odasına geldi. | |
|
| |
Marietta Dennise Black
| Konu: Geri: Marietta Dennise Black'in Odası Ptsi 15 Eyl. 2008, 16:37 | |
| 3 hafta sonra...
Dennise elinde bir dosyayla içeri girdi.İsviçre'den yeni dönmüştü. 3 haftadır tatildeydi. Biraz toparlanmıştı. Yüzünün çöküklüğü gitmişti. Ten rengi askılı, üstüne tam oturmuş uzun kuyruklu bir elbise giymişti. Yaptığı makyajı yüzüne renk getirmişti. Elindeki dosyayla gidip masasına oturdu. Yokluğunda biriken evrakları teker teker incelemeye başlamıştı. Geleli sadece bir kaç gün olmuştu ama Dennise yenilenmiş gibiydi. Bir süre sessizce dosyayı okudu. Sonra çekmecesinden bir parşomen çıkardı. Masasının üstünden, Gringotts baskılı siyah tüy kaleme uzandı ve yazmaya başladı. Bir süre kalem hışırtısından başka ses duyulmadı. Sonra kalemi bırakıp mektubu okudu ve geriye yaslandı. Bu mektup Sihir Bakanlığından Mr Icevite'e yazılmıştı. Kasa genişletmeleri ile ilgili kararnameyi görüşmek üzere onu Gringotts'a çağırıyordu. Birden ani bir hareketle kapıya seslendi.
"Miros!" Kapı açıldı ve kırmızı üniformalı cincüce içeri girdi. Eğilerek Dennise'e selam verdi. Dennise'in uyuşuk bakışlarında bir değişiklik yoktu. Mektubu uzattı. "Bakanlıktan Mr Icevite'e gönderilecek. Lütfen gerekeni yapın." Cin mektubu aldı. Selam verdi. Tam çıkarken önündeki dosyaya bakarak arkasından seslendi. "Sonra da !634 ve &280 numaralı kasaların parşomenlerini getir".
"Peki efendim!" Kapıyı kapatıp çıktı. Dennise gözlerini pencereden dışarı dikti. Aklı yine Karanlık Sofra'daydı. Hayır! Bu yıl çok içmeyecekti. Yeterince alkolik olarak söz ettirmişti kendinden. İçecekse evde içmeliydi. En azından kimseye saldırmazdı. Önündeki dosyalara yeniden eğildi.
| |
|
| |
| Marietta Dennise Black'in Odası | |
|