KURALLAR
Bu bölümde rp'lerinizin nasıl puanlandırılacağını okuyabilirsiniz.
Her ders yaptığınız rp'ler belli bir değerlendirmeden geçecek. O, B, U, Z, F, İ gibi notlar var biliyorsunuz. Dersteki rp'leriniz 30 puan üzerinden değerlendirilecek.
O > 25 - 30
B > 20 - 25
U > 15 - 20
Z > 10 - 15
F > 5 - 10
İ > 0 - 5
İçerik - 20 puan
Betimleme - 5
Yazım Noktalama - 5
Anlatım - 5
God Mode * - 5
* God mode; adı üzerinde tanrıcılık modu. Kendini mükemmel gösterme isteği. Bir öğrenci derste kendini başarılı değil, başarısız gösterebiliyorsa eğer, bu benim için daha büyük bir başarıdır. God mode gibi bir alışkanlığıınız varsa derhal yok etmenizi öneririm, çünkü gözüme çarpanlardan oldukça çok puan kıracağımı söyleyeyim.
Görsellik - 10 puan
Uzunluk - 4
Rp sayısı - 3
Renklendirme - 3
Her ders yaptığınız rp'lerden 30 üzerinden bir puan alacaksınız. Bunlar dersliğimdeki not panosunda duyurulacak. Bir binanın ortalama puanını, öğrencileri belirleyecek. En yüksek puan ortalamasına sahip olan bina 15 puan kazanacak. Ayrıca tam not alan öğrenciler binalarına 10 puan kazandıracaklar.
F veya İ alan öğrenciler bir dahaki derse giremeyecekler. İki kere Z alanlar da kabul edilmeyecekler.
Mazeret bildirmeden iki kez dersime girmeyenler dersten çıkarılacaklar.
Bütün derslerde aldığınız puanların ortalaması alınacak ve sene sonu notu ortaya çıkacak. Bu notun karşılık geldiği harf - not, sene sonu notunuz olacak. Örneğin puanlarınız:
24 - 25 - 26. Ortalaması 25 oluyor, bu da "B" yani beklenenin üstündeye karşılık geliyor.
Şimdilik bu kadar, aklıma geldikçe ekleyeceğim. Kurallarımı okuduğunuzda çok katı olduğumu düşünebilirsiniz, o zaman bir daha okuyun. İyi rp yapanların, emek verenlerin hakkının verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar çok gayret sarfederseniz, o kadar çok yardımcı olurum size.