| Sizce dersler nasıl işlenmeli? | |
|
+33Lorraine Mae McDown Cherina Shadén Fayette Constantia Inés Kalliope Kiera Angela O'Neil Angelina Voleta Anderson Demetra Nyx Nixon Bridget Houston Eurydice Black Christian Dayrnt Black Vasili Von Holtz Hermione Jean Ginger Valencia Claudía Ruselló Laura Delwwin Carlos Pedrosa Mathilda Mythill Marveille Croweix Felipe Klaus Rodrigués Penelopé M. Lunatic Samara Y. Laura D'Owen Odessa Meredith Poulter Lily L. Black Adolf Maynard Griswald Madeleine Violet Miller Daphne GreenGrass Elizabéth Adrianna Malfoy Charlie von Diederich Johnny Amoux Malfoy Severus Rodney Anthony John Stewen Peterson Serah S. Kimberly Dixie David Kevin Johnson South Anon Icevita Rocio Sycorax Malfoy 37 posters |
|
Sizce dersler nasıl işlenmeli? | Offline | | 83% | [ 57 ] | Online | | 17% | [ 12 ] |
| Toplam Oylar : 69 | | |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Rocio Sycorax Malfoy Azkaban Kaçağı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 974 Yaş : 35 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12342 Ekspresso Puanı : 20 Kayıt tarihi : 24/01/08
| Konu: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 06:40 | |
| Oldukça açık arkadaşlar, oylayın. Bir de neye oy verdiğinizi yazarsanız çok güzel olur.. Sadece merak ettim bu konu hakkındaki düşüncelerinizi (: | |
|
| |
South Anon Icevita Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 724 Yaş : 33 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11992 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 18/06/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 09:13 | |
| Ben öğrenci değilim ama bir öğrenci olarak düşününce yaz tatilindeyiz er an bir plan çıkabiliyor insanın hayatında ayrıca bence online derse rp yapmak yetiştirmek daha zor sorulara cevap verme olayında gerçi bu karar öğrencilerin | |
|
| |
David Kevin Johnson Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 412 Yaş : 31 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12286 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 19/01/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 12:12 | |
| Bence offline. Sonuçta her zaman açık olamayabiliriz. Bana kalırsa online dersler adaletsiz. Oyum Offline'a. | |
|
| |
Serah S. Kimberly Dixie
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 70 Yaş : 31 Kan statüsü : Melez Galleon : 12302 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 19/01/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 12:13 | |
| | |
|
| |
John Stewen Peterson Seherbaz
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 813 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12194 Ekspresso Puanı : 6 Kayıt tarihi : 15/03/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 12:42 | |
| Ben de ofline olarak düşünüyorum.Evet Online'da uygulamalı dersler daha rahat ve etkileyici olabiliyor ancak zaman alıyor.Ofline olursa hepsini bir kerede halletmek çok da güzel olacak | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 12:45 | |
| |
|
| |
Rocio Sycorax Malfoy Azkaban Kaçağı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 974 Yaş : 35 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12342 Ekspresso Puanı : 20 Kayıt tarihi : 24/01/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 12:52 | |
| Sanırsam dersimde bir değişiklik yapmam gerekecek (: | |
|
| |
Severus Rodney Anthony Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 810 Yaş : 31 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12178 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 13/03/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 14:35 | |
| | |
|
| |
Johnny Amoux Malfoy Tılsım Profesörü
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1643 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12195 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 12/03/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 14:36 | |
| | |
|
| |
Charlie von Diederich Seherbaz Karargahı & UBBP Genel Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2101 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12545 Ekspresso Puanı : 49 Kayıt tarihi : 05/05/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 14:55 | |
| | |
|
| |
Elizabéth Adrianna Malfoy Perfect Li(f)e Yazarı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1443 Yaş : 36 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12565 Ekspresso Puanı : 41 Kayıt tarihi : 15/02/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 14:58 | |
| Online ^^ Sanırım bir tek ben online dedim ama alışığım herkes bir şey derken aksini isteme durumlarına xD Zaten sıkıcı ders Rp'si, offline derste ayrı bir sıkıyor. Online işleyelim derim ben bu yüzden; zaman sorun değil bence neredeyse 1 ders başlığı 2 hafta kalıyor çünkü o.O | |
|
| |
Daphne GreenGrass
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 103 Yaş : 34 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12126 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 16/04/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 15:23 | |
| offline işlenmeli bence çünkü şu anda yaz ve hergün bir plan çıkabiliyor derslerin çoğu kaçıyor. | |
|
| |
Madeleine Violet Miller
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 96 Yaş : 30 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11932 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 22/07/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 17:24 | |
| | |
|
| |
Adolf Maynard Griswald Ravenclaw 6. Sınıf Öğrencisi
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 755 Yaş : 33 Kan statüsü : Safkan. Galleon : 12120 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 17/05/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? C.tesi 26 Tem. 2008, 20:05 | |
| Offline. Daha rahat oluyor hem.. | |
|
| |
Lily L. Black Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2960 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12320 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 07/02/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? Paz 27 Tem. 2008, 11:05 | |
| offline'a bile zor yetişirken online zorluyor beni.. Kesinlikle Offline | |
|
| |
Odessa Meredith Poulter Cadı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 331 Yaş : 32 Kan statüsü : Melez Galleon : 11971 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 05/07/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? Paz 27 Tem. 2008, 14:57 | |
| Bence profesörlerin insiyatifine bırakılmalı. Hem online, hem offline işlenilebilir. Oy veremiyorum ^.^ | |
|
| |
Samara Y. Laura D'Owen
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1151 Yaş : 28 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12296 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 22/01/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? Çarş. 13 Ağus. 2008, 15:29 | |
| Offline^^ Derse katılım online sayesinde daha zor oluyor tabii, binalarımızdan puan kırılabiliyor ve de düşük bir notla dersten atılabiliyoruz. Sitede hiç kimsenin her gün, her saat online olabileceğini sanmıyorum, illa ki bir aksilik olacaktır. Bu online dersler yüzünden bir kaç dersi terkettiğimi itiraf edeyim, yetişemeyeceğimi düşünüp kaydımı yaptırdığım derslerin bazılarından silinmiş bulunuyor ismim. Tüm dersler offline olsa, hepsine girerim inanın ki xD | |
|
| |
Penelopé M. Lunatic
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 13 Yaş : 31 Kan statüsü : MeLez Galleon : 11890 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 12/08/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? Çarş. 13 Ağus. 2008, 15:31 | |
| offline... ancak offline işleyip, online gibi Rp yapılabilir ^^:
| |
|
| |
Felipe Klaus Rodrigués Büyücü
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 292 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11925 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 03/08/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? Çarş. 13 Ağus. 2008, 18:53 | |
| | |
|
| |
Marveille Croweix Perfect Li(f)e Yazarı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2182 Yaş : 29 Kan statüsü : safkan yani nolcak ki başka. Galleon : 12726 Ekspresso Puanı : 22 Kayıt tarihi : 11/11/07
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? Çarş. 13 Ağus. 2008, 19:00 | |
| Nedense ben şu ankinden çok memnundum. Çok daha eğlenceli oluyordu yani. Online diyorum, pek bir fark yaratmasa da. | |
|
| |
Lily L. Black Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2960 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12320 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 07/02/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? Çarş. 13 Ağus. 2008, 19:05 | |
| 3. Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersini düşününce eğlenceli olmuyor bence neyse.. sustum.. | |
|
| |
Mathilda Mythill Slug & Jiggers Sahibesi
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 210 Yaş : 34 Kan statüsü : safkan Galleon : 11991 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 19/06/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? Çarş. 13 Ağus. 2008, 19:42 | |
| Öğrencilerin rp seviyesine, online sıklığına, sayısına ve derste geçecek kurguya göre karar verilmeli bence. Hele çok kişinin katıldığı derslerde online işlemek tehlikeli, çünkü kurgu istenmeyen bir yöne kayabilir ve toparlaması uzun sürer. Zaten rp'nin bitmesi bile hayli uzun sürer...
Öğrencinin rp'sini geliştirmesi için offline dersler iyi fırsat olur, zaman boldur, düşünür taşınır öyle yazar rp'sini. Ama rp'si iyi olan öğrenciyi de offline derse sokmak kötüdür çünkü offline derste rp'yi ve tüm gidişatı kontrol eden profesördür. Profesör ne dediyse o olacaktır, öğrencinin hayalgücüne bir şey bırakılmaz olay gidişatı bakımından. Dersin bir heyecanı bir anlamı olmaz (sonuçta gerçekten öğrenmeye gelmiyoruz tüm o büyülü şeyleri. önemli olan her seferinde öncekilerden farklı bir rp yapmak) eğlence, büyük sıkıntıya dönüşür...
Bir de dersin özel bir kurgusu yoksa, yani öğrenciye bilgi verilip geçilecekse de dersi online yapmanın bir manası olmaz. Çünkü bu sefer öğrenci rp'sinde (rp'lerinde demek daha doğru) neyden bahsedeceğini şaşırır (hele de uzun rp'ler beklediği için profesörler) nereye kadar betimleyeceksin, nereye kadar yanındakiyle muhabbet edeceksin? İçi boş rp'ler çıkar orataya ya da sırf heyecan olsun diye geç kalınır derse ya da rp'de kavga fln yazılır ki puanlar kırılır bişey olur işin cılkı çıkar...
Bir de bu konuda öğrenci de profesöre yardım etmeli diye düşünüyorum. Potter ve diğerlerini göz önüne alırsak kaç ders olağan geçiyor ki? Profesörler size fırsat verir ilginç rp yapmanız için ama öğrenci de istekli olmalı. Yani profesöre pm'le ulaşabilir ve ders içinde gerçekleştirmek istediğiniz ilginç kurgularınızdan bahsedebilirsiniz. Profesör de gelecek dersini ona göre ayarlayabilir, sizin kurgunuzu dersin içine yedirir. Böylece "derse girdim not aldım çok mutluyum profesör şöyle zil çaldı çıktım" olarak özetlenebilen rp'lerden kurtulmuş oluruz.
Okumaya üşenenler için özetle: Dersin offline ya da online olması tamamen profesörün öğrencilerini değerlendirmesine ve öğrencilerin potansiyeline kalmış bir şeydir bana göre. | |
|
| |
Carlos Pedrosa
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 38 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11897 Ekspresso Puanı : -1 Kayıt tarihi : 08/08/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? Çarş. 13 Ağus. 2008, 19:52 | |
| Offline. Hem profesörler, hem de öğrenciler açısından daha rahat oluyor. | |
|
| |
Laura Delwwin
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11898 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 09/08/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? Çarş. 13 Ağus. 2008, 23:33 | |
| | |
|
| |
Johnny Amoux Malfoy Tılsım Profesörü
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1643 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12195 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 12/03/08
| Konu: Geri: Sizce dersler nasıl işlenmeli? Çarş. 13 Ağus. 2008, 23:36 | |
| Hiç işlenmese. Öhöm şaka şaka ^.^ Neyse oy vermiştim zaten. Ama bence profesöre bağlı. Profesörün durumuna. Offline derslerde tek ve upuzun rp''ler yapıyorsunuz. Ama online derslerde kısa kısa ve çok rp yapıyorsunuz. Sizce ikisi aynı şey değil mi ?? Zaman meselesi girer araya. Belki zamanınız olmayabilir. O zaman ayrı. Ama zamanınız olduğu zaman online dersler gerçekten çok eğlenceli oluyor
| |
|
| |
| Sizce dersler nasıl işlenmeli? | |
|