|
| Vampirler ve Kurtadamlarla İlgili Kurgu | |
|
+17E. Niggle Borland Odysseus Dahlia E. Bilbatúa Christian Dayrnt Black Scythia William Kunz C. Engelbert Tatyana Johnson Johnny Amoux Malfoy Cordelia Lucifer Bramble Charles William Stenson Clariss Luisa Pietra Issoria Lathonia Mathilda Mythill Charlie von Diederich Vanessa Diane O'Leary Marguriette Alvarie Mitt John Stewen Peterson 21 posters | |
Yazar | Mesaj |
---|
Charles Ernest Bright MDP Genel Başkanı & Seherbaz
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1870 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11899 Ekspresso Puanı : 19 Kayıt tarihi : 02/01/09
| Konu: Geri: Vampirler ve Kurtadamlarla İlgili Kurgu Ptsi 29 Haz. 2009, 00:30 | |
| - E. Niggle Borland demiş ki:
- World of Darkness kaynak alınacağı için onun üzerinden konuşuyorum. Werewolf Settings'inde Kurtadamlar öyle sadece ay ışığında dönüşüp onu bunu parçalayan tipler olarak görülmüyorlar. Öyle tipler var ama hepsi değil.. Her kurt adam öyle olsaydı zaten, dünyadaki tüm gece yaratıkları ortaya çıkardı. Dünya skandallarla boğuşurdu. Kurtadamların varlığı ortaya çıksaydı... =)
Bende kurtadamlar söz konusuyken, Harry Potter'a göre konuşuyorum. Dolunayda zihinleri kurtlaşıyor, bir şey oluyor ve karşısına çıksa en iyi arkadaşını öldürebilecek yaratıklara dönüşüyorlar ama bunun dışındaki süreçte normaller. Normal insan yani. Harry Potter'da hep öyle geçiyor. Ama parçalayacağı zamanda, parçalıyor, ki seride şu iksir şeysine kadar bir yere kapatıldığında filan da kendine, tahtalara falan filan bir zarar veriyor yani. Zihni filan hayvanlaşıyor, saldırıyor, en basiti üçüncü filmdeki dönüşüm sahnesi diyeceğim Sonuçta oradaki kurtadamların kurgusuna sadık kalınması gerekiyor kurtadamlar söz konusuyken değil mi? Vampirleri mesela, hiç bilemem çünkü kitapta tam olarak geçmişyor ama bu farklı. Mesela -adını hatırlayamadığım ama ölüm yiyenler için çalışan- kurtadam dolunaya yakın insanlara saldırabileceği yerlere gidiyordu, dönüştüğünde saldırmak için. Önüne kim gelirse saldırır işte. | |
| | | E. Niggle Borland Ressam ~ Vampir
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 445 Yaş : 37 Kan statüsü : Kurban ne verdiyse... Galleon : 11682 Ekspresso Puanı : 11 Kayıt tarihi : 09/04/09
| Konu: Geri: Vampirler ve Kurtadamlarla İlgili Kurgu Ptsi 29 Haz. 2009, 00:41 | |
| - Charles Ernest Bright demiş ki:
- E. Niggle Borland demiş ki:
- World of Darkness kaynak alınacağı için onun üzerinden konuşuyorum. Werewolf Settings'inde Kurtadamlar öyle sadece ay ışığında dönüşüp onu bunu parçalayan tipler olarak görülmüyorlar. Öyle tipler var ama hepsi değil.. Her kurt adam öyle olsaydı zaten, dünyadaki tüm gece yaratıkları ortaya çıkardı. Dünya skandallarla boğuşurdu. Kurtadamların varlığı ortaya çıksaydı... =)
Bende kurtadamlar söz konusuyken, Harry Potter'a göre konuşuyorum. Dolunayda zihinleri kurtlaşıyor, bir şey oluyor ve karşısına çıksa en iyi arkadaşını öldürebilecek yaratıklara dönüşüyorlar ama bunun dışındaki süreçte normaller. Normal insan yani. Harry Potter'da hep öyle geçiyor. Ama parçalayacağı zamanda, parçalıyor, ki seride şu iksir şeysine kadar bir yere kapatıldığında filan da kendine, tahtalara falan filan bir zarar veriyor yani. Zihni filan hayvanlaşıyor, saldırıyor, en basiti üçüncü filmdeki dönüşüm sahnesi diyeceğim Sonuçta oradaki kurtadamların kurgusuna sadık kalınması gerekiyor kurtadamlar söz konusuyken değil mi? Vampirleri mesela, hiç bilemem çünkü kitapta tam olarak geçmişyor ama bu farklı. Mesela -adını hatırlayamadığım ama ölüm yiyenler için çalışan- kurtadam dolunaya yakın insanlara saldırabileceği yerlere gidiyordu, dönüştüğünde saldırmak için. Önüne kim gelirse saldırır işte. Evet doğru diyorsun, HP'de böyle ama zihni kurtlaşsa bile sıradan bir kurt bile durduk yere sağına soluna saldırmaz. Hayvan aç ise avlanır, çok darda kalırsa insana saldırır. Ben kurtsever biriyim yine de sapıtıpta öyle insanlara saldırdığını görmedim.
Genel olarak Kurtadam mitosu da böyledir, lakin sonradan sonraya kurtadamlar kötü olmaktan çıkarılıp, karakterlere aktarılınca, dönüşüm sadece dolunayda değil. Karakter istediği zaman bir dönüşüm gerçekleşmesi sağlandı.
Ki böyle olmasaydı, oyuncu (veyahut bu sitedeki gibi hikaye yazan kişi) çok zor duruma düşerdi.
"Ben kurt adamım, bunalımım var benim, dolunayda yanıma gelme, sen vampirsin bir olamayız. Amanın bak ısırıcam yine..." Gibi küçük emrah bunalımları yaşaması felanda acaip can sıkıcı olurdu. Nimettir bu, hediyedir... | |
| | | Charles Ernest Bright MDP Genel Başkanı & Seherbaz
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1870 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11899 Ekspresso Puanı : 19 Kayıt tarihi : 02/01/09
| Konu: Geri: Vampirler ve Kurtadamlarla İlgili Kurgu Ptsi 29 Haz. 2009, 00:48 | |
| Nimet hediye kişiye göre değişir. Hp kurgusunda da böyle düşüneni vardı, durumunu kabulleneni vardı, insanlara saldırmak istiyeni vardı vs. vs. Ben sadece zihni kurtlaşır demiyorum ama. Yani, iyi kötü de demiyorum sadece tehlikeli. Ve kendi üzerinde bir kontrolü olmuyor. Ve, tabii ki de sadece dolunayda, kendi isteği dışı dönüşüyor. En azından seride öyleydi. Ama ana kurgu kurtadam vampir olmadığından kitaplarda, bazı eksikler daha doğrusu çok ayrıntılı gelmeyen şeyler olabilir. Yine de olan kadarıyla isteyen zorlanmadan yazar. | |
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 445 Yaş : 37 Kan statüsü : Kurban ne verdiyse... Galleon : 11682 Ekspresso Puanı : 11 Kayıt tarihi : 09/04/09
| | | | Geoffrey Andrew Conradina Müzisyen
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 118 Yaş : 29 Galleon : 11634 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 29/12/08
| Konu: Geri: Vampirler ve Kurtadamlarla İlgili Kurgu Salı 30 Haz. 2009, 00:20 | |
| Kurtadamları evcilleştirmeyelim | |
| Konu: Geri: Vampirler ve Kurtadamlarla İlgili Kurgu Çarş. 01 Tem. 2009, 00:04 | |
| Evcilleştirmek farklıdır, beyinsiz yaratıklar olmaktan çıkarıp bir kimlik kazandırmak başkadır. Bu ikisi arasındaki ayrımı anlayabilirsek eğer tüm sorunlarımız ortadan kalkar sanırım.
Öncelikle, söze Pirelli reklamlarından bildiğimiz güzel bir söz ile başlayayım.
"Kontrolsüz güç, güç değildir."
Pek sevdiğim bir sözdür. Kesinlikle, bu durumu gayet iyi açıklıyor bence. Eğer, dönüşümünüzü kontrol edemiyorsanız. Bunun size hiç bir yararı olamaz. Evet, biraz pragmatist yaklaşıyorum belki de ama olması gereken bu.
Kişi rol yapıyorsa, yaptığı karakterin insanlıktan çıkıp, tam anlamıyla bir yaratığa dönüşmesini betimleyemez. Zaten betimlerse bile bu "kontrol" dahilinde bir hareket olurdu. Kontrolsüz bir çılgınlığı tanımlamış olabilirsiniz fakat yine de bu sizin kontrolünüz dahilinde olduğu için, yapmaya çalıştığımız işten bir farkı kalmamıştır.
Dönüşümünü kontrol edebilen bir kurtadam olması, sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Sonuçta, vampirler diledikleri gibi güçlerini kullanabilirken, Kurtadamların abuk subuk hareketler sergilemesi pek adil olmazdı herhalde..
Umarım anlatabilmişimdir. | |
| | | Alberic Chris Morrison Yazar
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 142 Yaş : 29 Kan statüsü : Melez Galleon : 11522 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 21/02/09
| Konu: Geri: Vampirler ve Kurtadamlarla İlgili Kurgu Çarş. 01 Tem. 2009, 00:22 | |
| Benim tek söylediğim kurtadamların Harry Potter'da anlatıldığı gibi kalmasının gerektiğiydi. Yani, dönüşümleri kontrol edemiyorlar, edenler, dönüşümden önce gittikleri yer egöre birine sadırır saldırmaz gibi yani. Ben sadece kitabı düşünerek söyledim. Vampirler konusunda zaten, kitapta geçtiklerini bile adam gibi hatırlamıyorum şahsen. | |
| | | | Vampirler ve Kurtadamlarla İlgili Kurgu | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |