| ~Banner Dili~ | |
|
+5Stuart Rousseau Nylwen Jinelle Soulthen Crestencia Ethél Fletcher Xiejila Pharrines Indis Oak J. Engelbert 9 posters |
Tüm Ravenclaw Öğrencilerinin İmzasında Taşıyacağı Banner da Hangi Dil Kullanılsın? | Türkçe | | 31% | [ 5 ] | İngilizce | | 13% | [ 2 ] | Latince | | 13% | [ 2 ] | İspanyolca | | 0% | [ 0 ] | Fince | | 0% | [ 0 ] | İngilizce/Latince | | 38% | [ 6 ] | İngilizce/İspanyolca | | 5% | [ 1 ] | İngilizce/Fince | | 0% | [ 0 ] |
| Toplam Oylar : 16 | | Anket kapatıldı |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Indis Oak J. Engelbert
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 586 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11939 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 03/08/08
| Konu: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 00:10 | |
| Binamızı temsil eden bannerlar da kullanılacak dil konusunda uzlaşmaya varılamadığı için anket açmayı uygun gördüm. Cumartesi akşamı başlık kapatılacak, oylarınızı o zamana dek yollayın lütfen. Bu arada tercihim İngilizce'den yanadır ama altına şifremsi bir şekilde Latince, İspanyolca ya da bu şekilde herkesin anlamayacağı bir dilde ufacık anlamlı bir not düşülebilir bence. | |
|
| |
Xiejila Pharrines
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 30 Yaş : 34 Kan statüsü : Melez Galleon : 11648 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 13/12/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 02:13 | |
| Neden diğer dillere özeniyoruz da kendi dilimizi kullanmıyoruz? İngilizce ve Türkçe karışımı aptal bir dile bile karşıyken böyle bir şey olması saçma. Hadi onu geçtim Latince falan olursa kim anlayacak ki? Boşuna çevrilmiş ve yazılmış olur. Türkçe yazalım derim ben. | |
|
| |
Crestencia Ethél Fletcher Yazar ~ Vampir
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 702 Yaş : 29 Kan statüsü : Kanının statüsü hakkında hiçbir fikri yok. Fakat damarlarında lanetli kanın aktığına inanıyor. Galleon : 11815 Ekspresso Puanı : 16 Kayıt tarihi : 12/11/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 02:15 | |
| İngilizce-Latince diyorum ben ^^ Türkçe olup olmamasına gelince tüm site İngilizce kullanıyor eh bize de bu geleneği sürdürmek düşer ^^ | |
|
| |
Xiejila Pharrines
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 30 Yaş : 34 Kan statüsü : Melez Galleon : 11648 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 13/12/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 02:26 | |
| "Tüm siteler" ise eğer, İngilizce yazan bir farkımız olmalı derim. Bu olayı da hiç anlamıyorum zaten, İngilizce merağı da almış başını gidiyor. İngiltere değil burası, Türkiye'de yaşıyorsak Türkçe konuşmalıyız. Ah, unutmuşum, "bence" yazmayı; tartışma çıkmasını isteyen biri değilim. | |
|
| |
Nylwen Jinelle Soulthen Şifacı ~ Yaratıkların Yol Açtığı Yaralanmalar
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 137 Galleon : 11716 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 04/12/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 02:29 | |
| Herkes yapıyor diye bizim de aynısını mı yapmamız gerekiyor? Tüm site halkı İngilizce kullanıyor diye bizim de öyle yapmamız gerektiğini düşünmüyorum. Hem Latince vs. gibi bir dille, "herkesin anlayamayacağı" bir not düşürülmesi öneriliyor, hem de "geleneğe" uyulmaya çalışılıyor. Çelişkili geldi bana. Oyum Türkçe'den yana. Sonuçta İngiltere'de veya herhangi başka bir yabancı ülkede değiliz. Yerine göre davranılması gerektiğini düşünüyorum. Her neyse, bence Türkçe olmalı ^^ | |
|
| |
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 702 Yaş : 29 Kan statüsü : Kanının statüsü hakkında hiçbir fikri yok. Fakat damarlarında lanetli kanın aktığına inanıyor. Galleon : 11815 Ekspresso Puanı : 16 Kayıt tarihi : 12/11/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 02:35 | |
| İnsanları fikirlerine göre yargılamayız değil mi? Diğer üyelerde örneğin "Ladies of Slytherin" yazarken bizimkin de Türkçe yazması saçma olmaz mı? Hem ona bakarsanız bizler de şuan "Mary, Charles, Helena" gibi isimler kullanıyoruz, eh madem böylesine bir Türkçe takıntısı içerisindeyiz neden isimlerimizi de "Cenk, Gizem, Melis" gibi şeyler yapmıyoruz? Evet Türkçenin değişmesinden yana biri değilim ama zaten İngilizce kelimelerin yaygın olduğu bir yerde ben "Ravenclaw Leydileri" yazmaya gerek duymuyorum ^^
Neyse fazla uzatmayalım sonuçta sadece oy verilecek bir başlık bu yorumlanacak değil.
| |
|
| |
Nylwen Jinelle Soulthen Şifacı ~ Yaratıkların Yol Açtığı Yaralanmalar
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 137 Galleon : 11716 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 04/12/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 02:42 | |
| Birini yargıladığımızı düşünmüyorum. Bakılacak olursa 1. çoğul kullandım. "Biz" Bu durumda olsa olsa kendimi de yargılayarak saçmalamış olurum. Fikrimi söyledim, birini yargılamadım. Oylama seçeneklerinde Türkçe yok, mecburen görüş belirttim. Her neyse, madem "uzatmamaya" karar verildi uzatmayalım o zaman. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 19:58 | |
| E, ben oy kullanmıştım. Neden silindi. Hem de tekrardan kullanamıyorum, neden? |
|
| |
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 20:04 | |
| - Mauritz Romain Lagerlöf demiş ki:
- E, ben oy kullanmıştım. Neden silindi. Hem de tekrardan kullanamıyorum, neden?
Katılıyorum O.o Neden tekrar oy veremiyorum O.o | |
|
| |
Misafir Misafir
| |
| |
Stuart Rousseau Rousseau's Bar Sahibi
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 354 Yaş : 32 Kan statüsü : Pureblood Galleon : 11716 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 12/12/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 20:40 | |
| Oy kullanamıyorum. Anket sonuçlanmış gibi gözüküyor. | |
|
| |
Charles Walter Lawrence
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 109 Yaş : 34 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11683 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 01/12/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 22:10 | |
| Öncellikle bence de TÜRKÇE! Ancak sanırım hikayemiz İngiltere temalı (HP) olduğu için imzalarda İngilizce kullanılıyor.
Eğer değişiklik isteniyorsa da benim oyum Latince'ye. Yani Fransız bir karakterin imzasında İspanyolca yazması saçma olur di mi?
Ancak Latince neredeyse tüm büyülerin çıkış dili ve ayrıca eski bir dil. En azından daha manalı olur. | |
|
| |
Oriane Pheria Ravenclaw 5. Sınıf Öğrencisi
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 281 Yaş : 33 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11724 Ekspresso Puanı : 6 Kayıt tarihi : 28/11/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 22:28 | |
| Latince. Uzun süredir ilgimi çeken tek dil ana dilim dışında. Yeterince biliyorum da zaten yardımcı olabilirim sanırım çevirmelerde. | |
|
| |
Lily L. Black Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2960 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12324 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 07/02/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 22:33 | |
| İngilizce, Türkçe veya Latince derim ^^ Latince gerçekten büyülerin filan geldiği dil olduğu için ilginç durur... Türkçe konusunda bence İngilizce de olabilir gerçi Sanırım anket bir gün erken bitmiş xP Yine karkater değiştirmeyi unutmuşum | |
|
| |
Stuart Rousseau Rousseau's Bar Sahibi
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 354 Yaş : 32 Kan statüsü : Pureblood Galleon : 11716 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 12/12/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ Cuma 19 Ara. 2008, 22:57 | |
| Charlie ile konuştum. Sanırım düzeltti anketin bitiş tarihini. Aslına bakarsanız dil konusunda Charles'ın sözlerine ekleyebileceğim en ufak birşey bile yok. Kendi dilim dışında, HP dünyasına en uyduğunu düşündüğüm iki dil, İngilizce ve Latince.
Latince büyülerde de kullanıldığından oyum bu yönde^^ | |
|
| |
Johnny Amoux Malfoy Tılsım Profesörü
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1643 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12199 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 12/03/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ C.tesi 20 Ara. 2008, 13:17 | |
| Latince olması çok hoş durur aslında. Yanında İngilizce ile beraber xD | |
|
| |
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ C.tesi 20 Ara. 2008, 16:51 | |
| Önceden belirtmiştim ben zaten oyumu ^^ | |
|
| |
Indis Oak J. Engelbert
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 586 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11939 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 03/08/08
| Konu: Geri: ~Banner Dili~ C.tesi 20 Ara. 2008, 21:45 | |
| Evet çıkan sonuca göre banner İngilizce/Latince olacaktır. Gönüllü arkadaşlar çalışmaya başlayabilirler ^^ | |
|
| |
| ~Banner Dili~ | |
|