Lily L. Black Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2960 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12324 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 07/02/08
| Konu: 1. ve 2. sınıflar ilk ders Cuma 02 Ocak 2009, 17:02 | |
| - Spoiler:
Derse Başvuru yapmış herkesin katılması gerekiyor. Sınıf Listesi en kısa sürede düzenlenecektir. 1. ve 2. sınıfların dersi ilk vereceği dersti. İkinci sınıfları az bir şey hatırlıyor olsa da birinci sınıfların hiçbirini tanımıyordu. Okulun en küçükleri olmaları kendisini biraz daha rahat hissetmesini sağlıyordu çünkü en azından aralarında geçen yıllardan arkadaşları yoktu. Profesör olmanın bazı garip gelen yönlerine alışamamıştı hala. Okula geleli de çok bir şey olmamışı zaten. Gergin bir şekilde asasını avucunda döndürüyor, zilin çalmasını bekliyordu. Öğrenciler yavaş yavaş gelmeye başlardı… Hep hayalini kurduğu bir şeyin gerçekten düşündüğü kadar iyi olup olmadığını görecekti şimdi. Ya da profesör olup olamayacağını. Kapının açılmasıyla kendine geldi. Ürkek görünümlü bir birinci sınıf öğrencisi içeri girmişti. Çok küçük görünüyordu. Yaşıtları arasında bile kısa olduğunu tahmin edebiliyordu Lily. Sınıfın dolmasını beklerken gelen öğrencileri incelemeye devam etti. Cüppelerinde Ravenclaw amblemi gördüklerine daha da dikkatli bakıyordu. Onların yaşındayken nasıl düşündüğünü ve profesörlerden ürktüğünü hatırlıyordu. Sınıfa son olarak giren Slytherin öğrencisinin kapıyı kapamasıyla bir süredir sessizce oturduğu masadan kalktı. “Günaydın. Ben Profesör Black, bir kısmınız belki beni tanıyordur geri kalanınız da tanıyacak. İlk dersi sıkıcı ve gereksiz bir tanışmayla size zehir etmek istemiyorum o yüzden derse başlamayı tercih ediyorum. Kitaplarınızı kaldırabilirsiniz dersimiz uygulamalı olacak.” Öğrenciyken uygulamalı dersleri tercih ederdi, sınıftaki öğrenciler için de öyle olmasını umuyordu. “En temel büyülerden olan Expelliarmus ile başlayacağız. En çok işe yarayan büyülerden biridir, silahsız bırakma büyüsüdür. Tabi her zaman başarı garanti edilemez ama… Evet, ayağa kalkın lütfen.” Öğrenciler sıralarından kalktığında boş sıraları asasıyla duvara doğru iteledi ve ortaya çıkan geniş boş alana memnun bir şekilde baktı.“ Şimdi, eşleşmenizi istiyorum ikişer ikişer ortaya gelin.” Bu biraz karışıklık yaratmıştı, sabırlı bir ifadeyle herkesin kendine bir eş bulmasını bekledi. “Evet sırayla birbirinizi silahsız bırakmaya çalışacaksınız. İlk denemede yapmanızı beklemiyorum ama yapanlar çıkabilir. Gerekli sözü biliyorsunuz, Expelliarmus.” Öğrenciler umduğundan daha başarılıydılar ders sonunda herkes karşısındakini silahsız bırakmıştı. Şey… Hemen hemen… Öğrencilerin iyi olması hoşuna gitmişti sorun yaşamayacaktı ders planında. Dersin sona erdiğini bildiren zil çalana kadar öğrencilerin gürültülü bir şekilde çalışmasına izin verdi. Zil sesiyle çalışmalar bitmiş ama sınıftaki yüksek uğultu devam etmişti. Sıraları eski yerlerine yine minik bir büyüyle koyduktan sonra onların sesini bastırmaya çalıştı. “İyi bir dersti, ödeviniz yok. İyi günler.” Öğrencilerden önce sınıfı terk ettiğinde kendini öğrenciliğinin ilk senesindeki gibi mutlu hissediyordu. Profesörlük zevkliydi. Biraz stresli ama zevkli… | |
|