Yeni mezun olmuş Profesör olarak fazla otoriter gözükmeyebilirim; ama benim bu göreve atanmamdan dolayı uymak zorunda olduğum bazı kurallar var. Ne kadar bunların dışına çıkmazsınız derslerimiz o kadar renkli ve eğlenceli geçecek... En kısa zamanda eğlenceli bir şekilde uyguladığımı düşündüğüm ilk dersimize başlayacağız. Rutin kurallları biliyorsunuz diye tekrarlamıyorum; fakat bir kaç tane de olsa yinelemek istediğim 3 ana belki de sıkıcı konu var.
Bunlar;
1- Öğrenciler zamanında derse girmeli,
2- Geç kalma olasılığınız normal bir durumdur; fakat bunu alışkanlık haline getiren olursa bende ona göre ayağımı denk alırım. Sonuçta formalitenden de olsa ders yapıyoruz.
3- Saygı ve sevgi çevçevesinde olursak sizin için elimden geleni yaparım. Yani bir bakıma her şey karşıklıdır. Siz nasılsanız bende ona göre davranırım.
Gerçi bu üç kural birbirine bağlı ve ana konular olduğu için yazdım. Neyse sonuç olarak derse başladığımızdan itibaren benim ne kadar eğlenceli ve sevecen olabileceğimi anlayacağınızı umuyorum. Ayrıca çok sert kurallarım olmamasına karşın benim limitlerimi zorladığınız andan itibaren neyle yüz yüze geleceğinizi anlarsınız o yüzden uzun uzun ne yapmanız gerektiğini yazmayı düşünmüyorum. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar!! Anlaşılmayan ve beğenmediğiniz bir durum varsa fazla abartmamak kaydıyla burada fikirlerinizi açıklayabilirsiniz. Hatta derslerde sıkıcı bulduğunuz bazı durumlar varsa onları da değiştirebilirim Bunu da bana pmle bildirirseniz sevinirim. Dersi bir bütün olarak işlemek en önemli unsur olmalı ki sizi sıkıntı içine sokmayayım.