Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  EkspresEkspres  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Komik değil. Simgebilim.

4 posters
Sayfaya git : 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
Ned Narion

Ned Narion

Erkek
Ruh hali : Komik değil. Simgebilim. 37978406tk7
Galleon : 12166
Ekspresso Puanı : 0

Komik değil. Simgebilim. Empty
MesajKonu: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 15:51

Bu sıralar simgebilimle çok ilgileniyorum.

Bunlar alakasız olabilir ama günümüzde Rockcıların kullandığı amblemin neyi temsil ettiğini bilmelere haklarının olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle ön bilgiler..

Komik değil. Simgebilim. 8b6df0a94383e4c478efcd2d97447eca

Eskiden Venüs'ü yani güzelliğin sembolü idi. AMa nasıl olduysa artık Şeytanizm(satanizm)'i sembolize ediyor.

Komik değil. Simgebilim. B34c1e964eb34be34ec03ae9823fd605

Şeytanın günümüzdeki sembolü.

ve

Komik değil. Simgebilim. F38b870f665a52a3492b97b9ff9cc0c7

Şeytanın kafasını temsil eder. Kökeni İtalyadan gelmektedir.
İşaret ve Serçe parmak Keçinin kulaklarını orta ve yüzük parmağı ise burnu el ise şeytanın kafasını temsil etmektedir.

Devamını öğrenmek için veya bunları inkar etmek için irtibata geçiniz.

edn_135@hotmail.com
Adéline Michelle Malfoy
Muggle

Kadın
Ruh hali : Komik değil. Simgebilim. Glensuratdw9
Kan statüsü : Safkan
Galleon : 12367

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 15:58

xD ilginc.Aslinda hic düsünmemistim bunun üzerinde.Paylasim icin saol ^^
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/_as
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 15:59

Yasak değil dimi ?
Adéline Michelle Malfoy
Muggle

Kadın
Ruh hali : Komik değil. Simgebilim. Glensuratdw9
Galleon : 12367

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 16:00

sanmam.Genel`e koydugun icin.... :zuha:
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/_as
David Allen Miller

David Allen Miller

Erkek
Ruh hali : Komik değil. Simgebilim. Boupi3
Galleon : 12158

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 16:05

Şeytan o kadar komik mi:D Teşekkürler genede.
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/all
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 16:18

Kimse ilgilenmiyor.Aslında bunların devamıda varda.Onlar rock'la ilgili değil.Ben rock'cıların bilmesi gerektiğini düşündüm.
Célia Ellen F. Reeser

Célia Ellen F. Reeser

Kadın
Ruh hali : Komik değil. Simgebilim. Dansrr6
Galleon : 12271
Ekspresso Puanı : 5

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 17:40

Çok değişik bir konu ben doğrusu hepsini öğrenmek isterim :zuha:
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 17:52

Ehh madem olayın içine meloik soktunuz buna bi açıklama getirebilirim (ayrıca bilumum simgebilim konusuna... bkz: Robert Langdon)

Meloik, yani şeytanı simgeleyen el işareti, aslen şeytandan ve nazardan korunmak amacıyla uğursuz görülen kişi ve cisimlerin üzerine doğru yapılırdı. Yani bir nevi işaret ve serçe parmaklarınızı çıkarıp uğursuz şeye doğru sallarsınız.

Bunun metal müziğe ve metal kültürüne geçişine gelirsek...

Bunu ilk yapan efsanevi metalci Dio'dur. (araştırın, çok deli bir amcamızmış, bana da power metalci bir arkadaşım dinletti, müthiş soloları var..) Konuya dönersek, efsanemize göre, Dio'nun babanesi batıl inançlara sahip bir kadın olarak, bu işaretti sık sık kullanırmış ve bu Dio'nun hoşuna gitmiş. Gaza geldiği konserlerin birinde, o da elini meloik yaparak havaya kaldırmış ve konser alanındaki herkes bunu yaparak ona eşlik etmiş.

Ehh, bunun hikayesi de böyle.

Simgebilime dönersek, Hristiyanlıktaki neredeyse tüm figürler pagan ya da politeist inanışlardan "çalıntı"dır. Buna kendi azizlerinin tepesindeki haleler de dahildir. Bu haleler aslında, güneşe tapan kolonilere kendi peygamberlerini ve havarilerini yüce göstermek üzere yapılan bir kandırmacadır.

Elbette burada Hristiyanlığı eleştirmiyorum, eleştirdiğim kullanılan yöntemler...
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 17:59

Vayyy Davincinin şifresini okumuşsun.

Da Vinci'nin Şifresi
DAN BROWN en ayrıntılı bilgileri buradan alırsınız.Uzun bir kitap. veya

Şeytanlar ve Melekler (ben şuan okuyorum)
Dan brown
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 18:10

Elwina Wren Malfoy demiş ki:
Simgebilime dönersek, Hristiyanlıktaki neredeyse tüm figürler pagan ya da politeist inanışlardan "çalıntı"dır. Buna kendi azizlerinin tepesindeki haleler de dahildir. Bu haleler aslında, güneşe tapan kolonilere kendi peygamberlerini ve havarilerini yüce göstermek üzere yapılan bir kandırmacadır.

Elbette burada Hristiyanlığı eleştirmiyorum, eleştirdiğim kullanılan yöntemler...

Valla bana göre zamanda geri gidip Pavlos'u dövelim. Hepsi onun pisliği... temizlenmiyor bile...

Bana göre simgeler her yerde farklı farklı... Tibetli rahiplerden tut da, bir çok kavim ve grupça (ki bizde bile var olan) kutsal olan gamalı haç işareti; sen kalk Alman olarak kötülükle karıştırılmasına sebep olacak sembol olarak milletin hafızasına kazı mesela...
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 18:29

ned öncelikle okuduğum çok kitap var elbette, ama dan brown'un türkçeye çevrilmiş tüm kitaplarını okudum ^^ (dijital kale'yi ingilizce okudum bi de da vinci şifresinin de ayrıca ingilizcesini okudum o ayrı :shock: )

Keiran Brandon O'Dwayne demiş ki:

Valla bana göre zamanda geri gidip Pavlos'u dövelim. Hepsi onun pisliği... temizlenmiyor bile...

Bana göre simgeler her yerde farklı farklı... Tibetli rahiplerden tut da, bir çok kavim ve grupça (ki bizde bile var olan) kutsal olan gamalı haç işareti; sen kalk Alman olarak kötülükle karıştırılmasına sebep olacak sembol olarak milletin hafızasına kazı mesela...
O Nazi olayı da var tabi :shock: adamlar kendi haçlarını soykırımcıların simgesi yaptılar. çok hoşş... :/ şu an aklıma fazla gelmese de Kelt simgelerine baya sarmıştım bir ara. Mesela Pentagram(5 köşeli yıldız) Elf haçı olarak da bilinir. Ayrıca iç içe geçmiş V simgelerinden dolayı ön önmeli kutsal dişi simgelerinden biri. Düşündüm de Avalon Rahibeleri de ince hilali kullanıyordu, onu pek bi severdim. *yaptıracağım ilk dövmelerden biri ^^*
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimeC.tesi 12 Nis. 2008, 23:57

İçiçe geçmiş V ve Venin tersi yani kadınla adamı sembolize eder aslında bu şeytanın sembolüde nasıl çevirirseniz farketmez ya kadını yada adamı çıkartıyor. GÜçlü olarak.

Komik değil. Simgebilim. 4634918b8407cd96fdfcb8db979149a9

Konu uzamış gibi olsada bunların hepsi birbirine bağlantılı.
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 00:21

Ned Narion demiş ki:
İçiçe geçmiş V ve Venin tersi yani kadınla adamı sembolize eder aslında bu şeytanın sembolüde nasıl çevirirseniz farketmez ya kadını yada adamı çıkartıyor. GÜçlü olarak.

Komik değil. Simgebilim. 4634918b8407cd96fdfcb8db979149a9

Konu uzamış gibi olsada bunların hepsi birbirine bağlantılı.
ned dikkatini çekerim verdiğin çizimde yıldız heksagram(yani 6 köşeli yıldız) Şu anda Davud'un yıldızı da denen Yahudi sembolü :zuha:

Kadın ve adamın birleşimini simgeleyen 6 köşeli,
Kutsal kadını, tanrıçayı simgeleyense 5 köşeli yıldız oluyor :)
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 00:26

Küçük bir hata yaptım ama beş köşeli ile 6 köşelinin arasındaki farka bak. Benim dediğim beş köşeli yıldız : Ne taraftan bakılırsa ya erkeği yada kadını güçlü çıkarıyor.
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 00:32

Ned Narion demiş ki:
Küçük bir hata yaptım ama beş köşeli ile 6 köşelinin arasındaki farka bak. Benim dediğim beş köşeli yıldız : Ne taraftan bakılırsa ya erkeği yada kadını güçlü çıkarıyor.
burda demek istediğin anlaşılamıyor ned. çünkü istediğin yönden bak pentagram'da bakış açına göre kök aşağıda yapraklar yukarıdadır. V şeklinde. yani dişi.

İç içe geçmiş dişilerse Tanrıça'nın yüzlerini yani Genç Bakire'yi, Toprak ana(Ana Tanrıça)yı ve Ölüm'ün Hanımı(Kuzgun)nı gösterir. Yani tekrar Kutsal Tnrıça figürüne dönüyoruz :)
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 00:39

Komik değil. Simgebilim. 88bf66418ea445c42adbd67678672a0e

burada erkeği üstün göstermekte çünkü ince ve büyük yay aşşağı bakıyor. Anlatabildimmi ?
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 00:45

Sana bilimsel ispat. foto üzerinde de gösteririm ama üşeniyorum.

- en alt ucu 0 derece alalım.

- 0 dereceden(aşağıdan) bakıldığında şekil V'dir.

-72 dereceden bakıldığında şekil V'dir.

-144 dereceden bakıldığında şekil V'dir.

-216 dereceden bakıldığında şekil V'dir.

-288 dereceden bakıldığında şekil V'dir.

-sonra 360'a yani 0 a dönüyoruz istersen mod5'te tekrarlayabilirsin yazdıklarımı...
David Allen Miller

David Allen Miller

Erkek
Ruh hali : Komik değil. Simgebilim. Boupi3
Galleon : 12158

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 09:30

Ned Narion demiş ki:
Vayyy Davincinin şifresini okumuşsun.

Da Vinci'nin Şifresi
DAN BROWN en ayrıntılı bilgileri buradan alırsınız.Uzun bir kitap. veya

Şeytanlar ve Melekler (ben şuan okuyorum)
Dan brown
Anam okudu onu ama ben okuyamadım:D okuyacaktım ama yarıda kaldı. Neyse Da Vinci'nin bir sırrı daha çözülmüş arap kökenli olduğu söylentileri doğru olabilirmiş. Bende film'ini izledim. Diyorum ki onu oraya nasıl hepsini zincir gibi birleştirmişler Helal Olsun! ne diyiyim.
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/all
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 12:09

Sana bilimsel ispat. foto üzerinde de gösteririm ama üşeniyorum.

- en alt ucu 0 derece alalım.

- 0 dereceden(aşağıdan) bakıldığında şekil V'dir.

-72 dereceden bakıldığında şekil V'dir.

-144 dereceden bakıldığında şekil V'dir.

-216 dereceden bakıldığında şekil V'dir.

-288 dereceden bakıldığında şekil V'dir.

-sonra 360'a yani 0 a dönüyoruz istersen mod5'te tekrarlayabilirsin yazdıklarımı...

Ama 90 derece çevirirsen veya 270 erkeği senin dediklerinden biri ise kadını güçlü gösteriyor.
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 12:31

Cık cık.. Bana göre değil bu işler :zuha: .. 90 derece çevirirsen şöyle olur, şu resim şunu temsil ediyor.. Gereksiz bi bilim dalı abi bu Razz
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 12:55

Kendi kullandığın sembollerin anlamını bilmiyorsun gereksiz diyorsun.
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 13:12

Kullandığım semboller? Gayet gereksiz buluyorum evet. Ve bu görüşüme karşılık birilerinin çıkıpta bu simgebilimi övmesi gerekmiyor..
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 16:07

Madem beni dinlemeyeceksin kendini dinle:
Ned Narion demiş ki:
Eskiden Venüs'ü yani güzelliğin sembolü idi.
Bir kere evet Venüs'ü simgeliyor. Ama sadece güzelliğini değil, Venüs'ün kendisinin sembolü. "Venüs Sabah Yıldızı" Yaz akşamlarında gün batımına baktığında Güneş'e yakın bir yerde parlak bir yıldız göreceksin. O Venüs'tür. Ve gece geç saatlerde görünmez ve batar. Göklerin en parlak yıldızıdır(Hepimiz biliyoruz ki aslında bir gezegen) Sabahları, Gündoğumunda da görünür vaziyettedir.

Millet O'nu 1000 yıl önce de görmüş ve 5 parlak ışınıyla benzeterek -ki bunlar daha sonra doğanın 5 elementini de simgeleyecektir - bu şekli vermişler.

Şimdi sen kendin onu bir tanrıçanın sembolü olarak kabul ederken, nasıl pentagramda erkeğin üstünlüğünü görürsün anlamıyorum. Bu tüm anlamı reddetmek. Çünkü Venüs, bir Merkür gibi Hermafrodit(hem dişi hem erkek) değildir. Cinsi tek ve temeldir. Tüm dişiliğin tanrıçasının en genel sembolünü, bir erkeğin erkekliğe atfetmesi beni rahatsız ediyor, bu nedenle anlaman için uğraşıyorum.
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 20:44

Ben venüsün simgesinden bahsetmiyorum aynı olan Sanatizm'in simgesinden bahsediyorum.

Orada ayrıntıya inmememin sebebide herkezin Venüs'ün tanrıçayı , güzelliği vs. temsil ettiğini bilmiyorlar.

Çoğu kimse doğada 4 element olduğunu bilir açıklayayım.

Doğada bulunan somut 4 element vardır. Ateş,su,hava,toprak.(bilindiği üzere)

Kalan biride = Ruh'tur ki bunu labaratuar ordamında kanıtlayamadıkları için 4 diye bilinir.

Komik değil. Simgebilim. 74a424cec0537337982cb4d99cb96955
Peki İlluminati ?
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 21:28

4 element olduğu doğru ancak eski inanışlarda 5 element var ve evet 5.si ruh. Simgebilimde alınması gereken temel geçmiştir çünkü New Age inanışları çarpıtmıştır. Her neyse...

Gösterdiğin Illuminati, topluluğun gerçek simgesi değil, Dan Brown'un uyarlamasıdır. Bahsettiği 4 element de uyarlama. Kitapların aslen kurgu olduğunu unutuyorsun.

En bilinen Illuminati simgesi 1 dolarlarda görülen, göz mührüdür. Üzerinde Latince "Yeni Dünya Düzeninin Doğuşu Duyurusu" yazıyor basitçe:

Komik değil. Simgebilim. Istockphoto_478899_one_dollar

Komik değil. Simgebilim.
1 sayfadaki 2 sayfasıSayfaya git : 1, 2  Sonraki