Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  EkspresEkspres  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Komik değil. Simgebilim.

4 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2
YazarMesaj
Ned Narion

Ned Narion

Erkek
Ruh hali : Komik değil. Simgebilim. - Sayfa 2 37978406tk7
Galleon : 12166
Ekspresso Puanı : 0

Komik değil. Simgebilim. - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. - Sayfa 2 Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 21:39

Kurgu olabilir ama gösterdiği bilgiler doğrudur. Peki bu (Herşeyi gören göz diye bilinir sanırım)

Komik değil. Simgebilim. - Sayfa 2 04f61c9c1c9dc3e633f75757bae5998e

Bununla ilgisini açıklayabilirmisin =?
(Ben biliyorum)
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. - Sayfa 2 Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 21:51

*her şeyi gören göz* doğru :) ya da the great seal(bu sonradan oturtulan kulp'tur, böylece paraya basıldı.)

bu tarz bir çizimi yeni görüyorum ama öncelikli hatalar var üzerinde:

Doğru bir pentagram, heksagram'da dışta kalan üçgenlerin kenarları birbirne eşit, eş üçgenlerdir.

Aşağı bakan üçgenin köşeleri bana uydurmaca geliyor. Çünkü anuit'le coeptis'in aynı hizada olması estetik kurallarına göre normaldir. Aşağıda o'ya bağlanması tamamen rasgele yapılmış. *ki zaten yıldız yanlış*

Şöyle yapılsa daha doğru olurdu:
Aşağı bakan üçgenin tabanı, göze değil piramide oturtulsa. Sanırım ne demek istediğimi anlıyorsundur. Bu şekilde daha doğru olurdu.

Tabi amacın şekilden bir Davud Yıldızı çıkarmaksa...
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. - Sayfa 2 Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 21:57

O çizilen kırmızı zaten insan yapımı hata olması doğal. Ama dügün çizilse Davud'un simgesi elde ediliyor.Peki şimdi o iki üçgenin uçlarındaki harflere bir bak
Komik değil. Simgebilim. - Sayfa 2 C7bc3a584716f9252d44605e1aa315ed

Zaten bu dolarları basan sanırım Hrıstyan değil. Bunu 1 doların üzerindeki 13 rakamlarıyla görebiliriz.
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. - Sayfa 2 Icon_minitimePaz 13 Nis. 2008, 22:06

Espritüel bir arkadaş bunu önümüze çıkarmış ama kasti yapıldığı belli :zuha:

koyduğun 2 kez gösterilen çizimde:
"Kim Federal Kaynak(banka)lara sahip? - Masonlar." denmiş. Hoş, komik tabii.

Gerçi bu pek de bilinmeyen bir şey değil. Dünyanın en büyük parasal kaynakları Yahudilerin elinde ve Masonlarsa tam olarak onların soyundan gelmeyen, ama onların inanışlarına hizmet eden bir topluluk.

Şimdi burada Mason, Yahudi vs. konusu açıp, din-dil-ırk ayrımına girmek istemiyorum kusra bakma. Malum internet ortamı...

Başka bir simge bul istersen.
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. - Sayfa 2 Icon_minitimePtsi 14 Nis. 2008, 14:01

666 neden şeytanın rakamı deniliyor. Benim teorime göre.

Şeytan 666'dan korkulmasını istemiştir çünkü Kuran'da 6,666 ayet 666 sure vardır.
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. - Sayfa 2 Icon_minitimePtsi 14 Nis. 2008, 17:16

İlk yıldız şeytanın sembolü değil, paganizmde kullanılan bir semboldür, şeytanı temsil eden şey, ters pentagram. yani tek köşe altta iki köşe yukarıda olmak üzere kullanılan yıldızdır.
Ned Narion

Ned Narion

Erkek

MesajKonu: Geri: Komik değil. Simgebilim.   Komik değil. Simgebilim. - Sayfa 2 Icon_minitimePtsi 14 Nis. 2008, 17:25

Sarah F. Ainsworth demiş ki:
İlk yıldız şeytanın sembolü değil, paganizmde kullanılan bir semboldür, şeytanı temsil eden şey, ters pentagram. yani tek köşe altta iki köşe yukarıda olmak üzere kullanılan yıldızdır.

Biliyorum. Kaç post'tur birbakıma onu tartışıyoruz.

Komik değil. Simgebilim.
2 sayfadaki 2 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2