Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  EkspresEkspres  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Değişen Quidditch Sistemi

+6
Johnny Amoux Malfoy
Marveille Croweix
Elizabéth Adrianna Malfoy
Lumina April White
Disbel Molaco
Amortentia Cécile Derwent
10 posters
YazarMesaj
Emekli Cadı

Kadın
Ruh hali : Değişen Quidditch Sistemi Hmbl7
Kan statüsü : Safkan
Galleon : 13570
Ekspresso Puanı : 24

Değişen Quidditch Sistemi Empty
MesajKonu: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePaz 24 Ağus. 2008, 23:22

Arkadaşlar, oturtmaya çalıştığımız sistemin üyeler açısından gerçekten zor olduğunu gördük ve sistemi değiştirmeye karar verdik. Bu dönemden itibaren maçlar zar sistemi ile yapılacaktır. Takımlarımız yenilenecek, konsey pozisyonları belirliyor. Ancak yine de sizden antrenman rp'si isteyeceğiz tabi her dönem bir tane, kurgunuza da yaramış olacak.

Elizabeth A. Malfoy çok güzel bir şekilde anlattı bu sistemi, ondan alıntı yapıyorum:

Evet arkadaşlar, zar sistemini iyi tanıyan ve fazlasıyla eğlenceli bulan biri olarak görüşlerinizi almak isterim bu konuda ama önce neden bu sistem diye soranlarınız olursa birkaç şey söylemek istiyorum. Rp'yi ne kadar çok sevdiğim ve Rp yapmaktan ne kadar çok zevk aldığım ortada fakat bizim geçen sezonda yapmaya çalıştığımız sistemle çok çok zor Quidditch maçları olacağını biliyorum. Hatta gördüğümüz gibi maçları yapma imkanımız bile olmuyor çünkü bırakın 3-4 kişinin bir arada Rp yapmasının zorluğunu, tam 14 kişi peş peşe Rp'ler yollayacak ve hepsinin aynı anda online olabileceği düşünüldüğünde bile kişi başına yarım saat versen [uzun ve özenle yapılacak rp'ler olacağı için] tam 1 tur, 7 saatte tamamlanacak xD Düşünsenize... Ki kişiler birbirlerinin Rp'lerinden bağımsız yazamayacakları için kendi Rp'lerini, hem diğerlerini bekleyip yazmalılar hemde kendilerinden önce ki tüm Rp'leri teker teker okumalılar. Bu sistemin zorluklarından sadece birkaçı.. Çok fazla uzatmama gerek olmadığı için ben zar sisteminden kısaca bir bahsedip kolaylıklarını anlatacağım size ^^

Quidditch Zar Sistemi d20'lik [20 yüzlü, 1'den 20'ye kadar rakam barındıran zar] ve d10'luk [10 yüzlü, 1'den 10'a kadar rakam barındıran zar] olmak üzere toplam iki zarla oynanır. 20 yüzlü zar kişilerin hamlelerinin sonuçları için, 10 yüzlü zar ise kişinin kaç canı kaldığı için atılır. Daha basit bir dille açıklamak gerekirse şöyle anlatayım. Mesela ben Ell karakteri ile kovalayıcı olarak hamlemi yazıyorum;

Elizabéth: Quaffle'ı tutmak için hamlemi yapıyorum.

Diğer takımdan bir başka kovalayıcı da kendi hamlesini yazıyor;

Lliy: Quaffle'a uzanıyorum, onu Elizabéth'ten önce tutmalıyım.

DM ise önce Ell için daha sonra Lily için 20'lik zarları atıp kime daha yüksek rakam geldiyse, onun lehine olan sonucu yazıyor.

Ell (8), Lily (15) : Quaffle Lily'de.. gibi.

10 yüzlü zar ise herhangi bir hasar durumunda kullanılıyor. Mesela biri bana bludger fırlattı ve isabet ettirdiyse, benim için hasar zarı atılıyor. Normalde herkesin 10 can sayısı var. Bana atılan hasar zarı 1 geldi diyelim;

10-1=9

Dm : Bludger seni neredeyse sıyırıyor, iyi kurtuldun .. gibi bir şeyler yazıyor, o Dm'nin hayal gücüne kalmış artık ^^

Hmm başka ne kaldı, mesela Arayıcılar. En zor iş onların, önce snitch'i görmek için hamle yazarlar;

Pür dikkat Snitch'i arıyorum gibi.. Zarları yüksek geldi diyelim - ki Snitch'i görmek için en az bi 17 gelmesi lazım zarın - bu seferde hamle yazarlar

Uzanıp Snitch'i tutmak için hamle ediyorum

Bu sefer 20 gelmesi lazım zarları, aksi halde tutamazlar xD Tuttun tuttun yoksa kaçırıyorsun Snitch'i tekrar.. Vurucularında buna benzer durumları, onların ki kadar zor olmasa da. Önce Bludger arıyorlar, zarları yüksek gelir de bulurlarsa, hedefi göstererek hamlelerini yapıyorlar;

Bludger'a tüm gücümle vuruyorum, hedefim Ell... gibi.
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/amo
Disbel Molaco
Hufflepuff Bina Sorumlusu, SYB Profesörü
Disbel Molaco

Erkek
Ruh hali : Değişen Quidditch Sistemi Hahadb3
Galleon : 11936
Ekspresso Puanı : 1

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePaz 24 Ağus. 2008, 23:26

Quidditch in rp yazmak için çok güzel bir araç olacağını düşünüyordum. Ama bu sistemle bu iş tamamen şansa kalıyor ki bu durumda yapılan rp nin hiç bir önemi kalmıyor. Açıkça üzüldüğümü belirtmek isterim. Ancak karara saygı duyuyorum.
https://hogwartsekspresi.editboard.com/lejantlar-biolar-f164/disb
Lumina April White
Şifacı ~ Yaratıkların Yol Açtığı Yaralanmalar
Lumina April White

Kadın
Ruh hali : Değişen Quidditch Sistemi Glensuratdw9
Galleon : 12116
Ekspresso Puanı : 0

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePaz 24 Ağus. 2008, 23:28

Evet zar sistemi bencede çok daha kolay olacak tüm oyuncular için. Böyle olması bence çok iyi oldu ^^
Perfect Li(f)e Yazarı

Kadın
Ruh hali : Değişen Quidditch Sistemi Heyup7
Galleon : 12567
Ekspresso Puanı : 41

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePaz 24 Ağus. 2008, 23:30

Önyargı ile bakmana üzüldüm Disbel çünkü neden bu sistemin gerekli olduğunu uzuuuuun uzuuuun açıklamıştım oysa ki.. Denedik bahsettiğim gibi fakat daha başlamadan bile becermeredik, yoksa hepimiz site içerisinde Rp'nin önemini biliyoruz fakat amaç eğlenmekse, bu sistem ile de başarabiliriz düşündüğünüzün aksine.
http://www.hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164
Disbel Molaco
Hufflepuff Bina Sorumlusu, SYB Profesörü
Disbel Molaco

Erkek
Ruh hali : Değişen Quidditch Sistemi Hahadb3
Galleon : 11936
Ekspresso Puanı : 1

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePaz 24 Ağus. 2008, 23:36

Yaptığım önyargı ile bakmak değil. Neden gerekli olduğunu da anlıyorum açıkçası ki antreman rp lerinin bile tamamlanamaması haklı olduğunuzu gösteriyor. Bu sisteme de karşı değilim. Dediğim gibi yalnızca üzüldüm. Ama üzüldüğüm karar değil Quidditchin beklenildiği gibi oturmamasıdır. Saygılarla...
https://hogwartsekspresi.editboard.com/lejantlar-biolar-f164/disb
Perfect Li(f)e Yazarı

Kadın

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePaz 24 Ağus. 2008, 23:40

Alıntı :
Quidditch in rp yazmak için çok güzel bir araç olacağını düşünüyordum. Ama bu sistemle bu iş tamamen şansa kalıyor ki bu durumda yapılan rp nin hiç bir önemi kalmıyor.

Bu yazdığın benim hakkında söylediklerimin aksini göstermiyor ama ^^ Her neyse farklı bir şey belirtmek istediysen de ben anlamadıysam kusura bakma, elimden geldiğince açıklamaya çalıştım sistemi ve gereksinimini. Umarım sizde benim eğlendiğim kadar eğlenirsiniz bu sistem ile..
Marveille Croweix
Perfect Li(f)e Yazarı
Marveille Croweix

Kadın
Kan statüsü : safkan yani nolcak ki başka.
Galleon : 12728
Ekspresso Puanı : 22

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePaz 24 Ağus. 2008, 23:52

Başından beri hevesle beklediğim bir sistem bu zaten. Tek kelimeyle süper diyorum. Zaten en eğlenceli sistem bu bence. 14 kişinin yazmasını uzun uzun beklemek yerine bir iki cümleyle çok zevkli bir maç olabiliyor. Üstelik ayrı bir heyecan sarıyor, düşünmek bile müthiş zevkli. Oturduğum yerden zarı beklerken tırnaklarımı kemirmeye başladığımı hatırlıyorum :zuha: Takım arası rekabet en iyi o maçlarda kendini belli ediyor, yapacak bir şey bulamazsan arayıcıya hamle yapmak yasak olduğundan sevgilisi dahil her konuda laf atarak dikkat dağıtmaya çalışıyorsun. Millete bludger fırlatıyorsun, kendi takımının arayıcısı için kendini feda edip önüne atlıyosun türk filmi misali. Zarın durumuna göre sakatlanıp oyun dışı olman, buna rağmen tribünlere geçip avazın çıktığı kadar bağırman da ayrı bir haz tabii. Elimden gelse bütün maçları anlatacağım burada. Neyse, sustum ben.

Okumaya üşenenler için kısacası; ön yargıyla yaklaşmayın arkadaşlar, emin olun ki maçlarda aşırı derecede eğleneceğiz. Zaten ilk maçtan sonra sizde ne kadar zevkli olduğunu anlayacaksınız ^^ Saygılar, sevgiler efenim.
https://hogwartsekspresi.editboard.com/lejantlar-biolar-f164/marv
Johnny Amoux Malfoy
Tılsım Profesörü
Johnny Amoux Malfoy

Erkek
Galleon : 12197

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePtsi 25 Ağus. 2008, 00:50

Amortentia Cécile Derwent demiş ki:
Arkadaşlar, oturtmaya çalıştığımız sistemin üyeler açısından gerçekten zor olduğunu gördük ve sistemi değiştirmeye karar verdik. Bu dönemden itibaren maçlar zar sistemi ile yapılacaktır. Takımlarımız yenilenecek, konsey pozisyonları belirliyor. Ancak yine de sizden antrenman rp'si isteyeceğiz tabi her dönem bir tane, kurgunuza da yaramış olacak.

Elizabeth A. Malfoy çok güzel bir şekilde anlattı bu sistemi, ondan alıntı yapıyorum:

Evet arkadaşlar, zar sistemini iyi tanıyan ve fazlasıyla eğlenceli bulan biri olarak görüşlerinizi almak isterim bu konuda ama önce neden bu sistem diye soranlarınız olursa birkaç şey söylemek istiyorum. Rp'yi ne kadar çok sevdiğim ve Rp yapmaktan ne kadar çok zevk aldığım ortada fakat bizim geçen sezonda yapmaya çalıştığımız sistemle çok çok zor Quidditch maçları olacağını biliyorum. Hatta gördüğümüz gibi maçları yapma imkanımız bile olmuyor çünkü bırakın 3-4 kişinin bir arada Rp yapmasının zorluğunu, tam 14 kişi peş peşe Rp'ler yollayacak ve hepsinin aynı anda online olabileceği düşünüldüğünde bile kişi başına yarım saat versen [uzun ve özenle yapılacak rp'ler olacağı için] tam 1 tur, 7 saatte tamamlanacak xD Düşünsenize... Ki kişiler birbirlerinin Rp'lerinden bağımsız yazamayacakları için kendi Rp'lerini, hem diğerlerini bekleyip yazmalılar hemde kendilerinden önce ki tüm Rp'leri teker teker okumalılar. Bu sistemin zorluklarından sadece birkaçı.. Çok fazla uzatmama gerek olmadığı için ben zar sisteminden kısaca bir bahsedip kolaylıklarını anlatacağım size ^^

Quidditch Zar Sistemi d20'lik [20 yüzlü, 1'den 20'ye kadar rakam barındıran zar] ve d10'luk [10 yüzlü, 1'den 10'a kadar rakam barındıran zar] olmak üzere toplam iki zarla oynanır. 20 yüzlü zar kişilerin hamlelerinin sonuçları için, 10 yüzlü zar ise kişinin kaç canı kaldığı için atılır. Daha basit bir dille açıklamak gerekirse şöyle anlatayım. Mesela ben Ell karakteri ile kovalayıcı olarak hamlemi yazıyorum;

Elizabéth: Quaffle'ı tutmak için hamlemi yapıyorum.

Diğer takımdan bir başka kovalayıcı da kendi hamlesini yazıyor;

Lliy: Quaffle'a uzanıyorum, onu Elizabéth'ten önce tutmalıyım.

DM ise önce Ell için daha sonra Lily için 20'lik zarları atıp kime daha yüksek rakam geldiyse, onun lehine olan sonucu yazıyor.

Ell (8), Lily (15) : Quaffle Lily'de.. gibi.

10 yüzlü zar ise herhangi bir hasar durumunda kullanılıyor. Mesela biri bana bludger fırlattı ve isabet ettirdiyse, benim için hasar zarı atılıyor. Normalde herkesin 10 can sayısı var. Bana atılan hasar zarı 1 geldi diyelim;

10-1=9

Dm : Bludger seni neredeyse sıyırıyor, iyi kurtuldun .. gibi bir şeyler yazıyor, o Dm'nin hayal gücüne kalmış artık ^^

Hmm başka ne kaldı, mesela Arayıcılar. En zor iş onların, önce snitch'i görmek için hamle yazarlar;

Pür dikkat Snitch'i arıyorum gibi.. Zarları yüksek geldi diyelim - ki Snitch'i görmek için en az bi 17 gelmesi lazım zarın - bu seferde hamle yazarlar

Uzanıp Snitch'i tutmak için hamle ediyorum

Bu sefer 20 gelmesi lazım zarları, aksi halde tutamazlar xD Tuttun tuttun yoksa kaçırıyorsun Snitch'i tekrar.. Vurucularında buna benzer durumları, onların ki kadar zor olmasa da. Önce Bludger arıyorlar, zarları yüksek gelir de bulurlarsa, hedefi göstererek hamlelerini yapıyorlar;

Bludger'a tüm gücümle vuruyorum, hedefim Ell... gibi.

Şu anda bu yazıdan pek fazla bir şey anlamış değilim. Ama çok büyük bir ihtimalle maçlar aktif olmaya başlayınca anlamaya başlayacağım. Bir DM seçilmesi lazım herhalde... Neyse önceki sistemden daha iyi olduğunu açıkça söylemeliyim. Tebrikler Elizabeth ^^
Perfect Li(f)e Yazarı

Kadın

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePtsi 25 Ağus. 2008, 00:54

Örnek bir maç yapılacak zaten Johnny, uygulama üzerinde gördüğünüzde kolayca kavrayabileceğinizden eminim çünkü işin çoğu DM'ye ait zaten. Oyuncular sadece hamlelerini ve kendilerine kalmış olan yaratıcılıklarını kullanıyorlar o kadar fakat fazlasıyla eğleneceksiniz, orası kesin ^^

DM'liğe gelince ise Balodan sonra Örnek Maç yapılacak, ilk maç benim yönetimim de olacak fakat daha sonra DM'liği Cecile yapacak.

Edit ~ Teşekkürler ^^

En son Elizabéth Adrianna Malfoy tarafından Ptsi 25 Ağus. 2008, 00:58 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Johnny Amoux Malfoy
Tılsım Profesörü
Johnny Amoux Malfoy

Erkek
Galleon : 12197

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePtsi 25 Ağus. 2008, 00:57

Elizabéth Adrianna Malfoy demiş ki:
Örnek bir maç yapılacak zaten Johnny, uygulama üzerinde gördüğünüzde kolayca kavrayabileceğinizden eminim çünkü işin çoğu DM'ye ait zaten. Oyuncular sadece hamlelerini ve kendilerine kalmış olan yaratıcılıklarını kullanıyorlar o kadar fakat fazlasıyla eğleneceksiniz, orası kesin ^^

Balodan sonra Örnek Maç yapılacak, ilk maç benim yönetimim de olacak fakat daha sonra DM'liği Cecile yapacak.

Öyleyse ellerine sağlık Elizabeth, kutluyorum ^^ Gerçekten çok güzel bir sistem ^^ Herkes için eğlenceli olur umarım ^^
David Kevin Johnson
Muggle
David Kevin Johnson

Erkek
Ruh hali : Değişen Quidditch Sistemi 43772825vu8
Galleon : 12288

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePtsi 25 Ağus. 2008, 17:45

Tek kelimeyle mükemmel. Benim de beklediğim buydu; fakat oldukça geç oldu ve bana yetişmedi. Sadece Quidditch için bile öğrenci karakteri almayı düşünmeye başladı. Önyargılı davrananların hata ettiklerini de çekinmeden söyleyebilirim. Saçma bulanlara da asıl saçma olanın 1,5 aylık dönem için antrenman rpsinden sonra bir de maç rp'si yapmak olduğunu da söylemek isterim. Dönem uzun olsa ancak rp'lerle yapılabilirdi ki baya uzun olması gerekiyor.

Her neyse, konuya döneyim. Oldukça güzel sistem, seni kutluyorum Ell. Zarların 20'lik ve 10'luk olması da en iyisi bence. Oyuncular baya eğlenecekler. Bu dönem olmasa da bir dahaki döneme öğrenci üyeliği alıp buna kesinlikle katılmalıyım xD emeği olan herkesi tekrar kutlarım ^.^
John Stewen Peterson
Seherbaz
John Stewen Peterson

Erkek
Ruh hali : Değişen Quidditch Sistemi Yuppirt8
Galleon : 12196
Ekspresso Puanı : 6

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePtsi 25 Ağus. 2008, 18:03

Zar sistemlerine epeyce alışık ve uygulamasını da yapmış biri olarak Ell'e katıldığımı açıkça söyleyebilirim. Bekleme vs derdi olmadan rahat ve zevkli bir şekilde maçları yapabilme şansını verecek bu sistem bize. Ön yargıyla yaklaşanlar bile eminim ki oynadıkça bu sistemi sevecektir. Sonuçta bu site eğlenmek için var ve bu şekilde çok eğleneceğimiz kesin.
Issoria Lathonia
Ira
Issoria Lathonia

Kadın
Ruh hali : Değişen Quidditch Sistemi Evilgrin0007qd8
Galleon : 12313
Ekspresso Puanı : 2

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePtsi 25 Ağus. 2008, 18:28

Sisteme başta zor gözüyle bakmış olsamda Ell kolay olduğunu söylemişti bana. Öteki sistemden başta haberim olmadığından bende önyargıyla yaklaşmıştım ama açıkcası bu sistem ötekinden daha kullanışlı. Hem sıkmaz, hemde daha kolay geçer maçlar ^^
Adéline Michelle Malfoy
Muggle

Kadın
Ruh hali : Değişen Quidditch Sistemi Glensuratdw9
Galleon : 12367

MesajKonu: Geri: Değişen Quidditch Sistemi   Değişen Quidditch Sistemi Icon_minitimePtsi 25 Ağus. 2008, 21:08

Süper sistem xD Bende oynamak istiyoruum. Yetişkinler Quidditch' i de mi yapsak xD
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/_as

Değişen Quidditch Sistemi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Quidditch