| ~ Rp Yorumlama ~ | |
|
+44Cordelia Lucifer Bramble Brujah Disbel Molaco Rocio Sycorax Malfoy Matthew John Worthing Magnus Lars Hallstad Feodora Providentia Jayden Edward Nixon Felipe Klaus Rodrigués Teodor James H. Dewan Frances Sibi Chapman Demetra Nyx Nixon Mendel Ville Petit Lisa Wanders Christopher Alex Peterson Constantia Inés Kalliope Delora Lucien Nobés Fleur Isabéllé Villiers Elina Lora Dark Tatyana Johnson Angelina Voleta Anderson Beverly Joanne Dore Daphne GreenGrass Charlie von Diederich Genevieve Tessa Malfoy William Kunz C. Engelbert Vynsja Croweix Karyn Mia Silethe John Stewen Peterson Indis Oak J. Engelbert Mathilda Mythill Marveille Croweix Christian Dayrnt Black Emily L. Black Odessa Meredith Poulter Nicole Marissa Magdalene Lily L. Black Elizabéth Adrianna Malfoy Issoria Lathonia Ivyanne Lynn Black William Julian O'Neil Eurydice Black Johnny Amoux Malfoy Amortentia Cécile Derwent 48 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Frances Sibi Chapman Seherbaz
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 287 Yaş : 35 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11843 Ekspresso Puanı : -1 Kayıt tarihi : 20/09/08
| |
| |
Felipe Klaus Rodrigués Büyücü
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 292 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11925 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 03/08/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Salı 30 Eyl. 2008, 00:36 | |
| Rp'lerini henüz görmüş sayılmam ama şimdiden çok iyi olduklarını tahmin edebiliyorum ^^ | |
|
| |
Nicole Marissa Magdalene Fontjoncouse Otel Ortağı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 4533 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12675 Ekspresso Puanı : 75 Kayıt tarihi : 02/07/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Salı 30 Eyl. 2008, 01:36 | |
| Sıradan bir gün rplerinden birini okudum, akıcılığ gayet güzel, ama bazı yerlerde hızlı düşündüğünden bir kaç anlatım bozukluğu var sanırsam. Özellikle bir rpnin sonunda ne yazağını bilemeden yazmışsın sanırım. Bana söylemek düşmez, ama ben sadece bir öngörüş sunuyorum sana. Diğer yönlerden güzel buldum o rpni, daha da gelişme kaydediceği de belli o zaman mükkemel olucak=) | |
|
| |
Demetra Nyx Nixon
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 30 Yaş : 33 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11810 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 19/09/08
| |
| |
Lily L. Black Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2960 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12320 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 07/02/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Çarş. 01 Ekim 2008, 20:44 | |
| Gördüğüm kadarıyla gayet güzel rp'Lerin var. Gereğinden falza uzatmıyorsun ve renk uyumu filan da güzel.
Not: Alttaki benim aksime güzel yorum yaparsa sevinirim =S | |
|
| |
Jayden Edward Nixon Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 64 Yaş : 58 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11783 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 01/10/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Perş. 02 Ekim 2008, 04:26 | |
| Gözlemlediğim kadarıyla genel olarak güzel Rplerin var. 10 üzerinden 8 verirdim eğer puanlıyor olsaydık. İki puanını kırdım çünkü; öncelikle ortamın tasvirine daha çok yer vermen lazım, bir de karakterinin ruh haline.
Diğer puan ise şu sebepten kırdım; ders Rplerine göz attım, dersteki olan olaylardan çok, öncesine yer ayırmışsın. | |
|
| |
Issoria Lathonia Ira
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 702 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12311 Ekspresso Puanı : 2 Kayıt tarihi : 25/02/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Perş. 02 Ekim 2008, 11:57 | |
| Büyük Fıçıdaki rpn güzeldi ^^ Fazla uzun olmadığından kolay okunuyor rplerin. Renk uyumu da iyi, en azından göz yormuyor. Sadece Size=11 yapmıyorsun bu dikkatimi çekti. Satır aralarından boşluk kaldığı için benim pek hoşuma gitmedi ama kişisel düşüncem tabii ^^ | |
|
| |
Feodora Providentia Omnia Mutanter Kitapçısı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 121 Yaş : 31 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11936 Ekspresso Puanı : 5 Kayıt tarihi : 13/08/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Perş. 02 Ekim 2008, 12:02 | |
| Rp'lerini çok seviyorum. Olayları kendine göre yorumlayabiliyorsun. İtalik yazmanı seviyorum ama düz halini de beğeniyorum canım^^ | |
|
| |
Magnus Lars Hallstad Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Profesörü, Gryffindor Bina Sorumlusu
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1515 Yaş : 33 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12032 Ekspresso Puanı : 27 Kayıt tarihi : 01/10/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Perş. 02 Ekim 2008, 14:59 | |
| eskiden bi,lirim rplerini iyi rp yapar Ceren | |
|
| |
Feodora Providentia Omnia Mutanter Kitapçısı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 121 Yaş : 31 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11936 Ekspresso Puanı : 5 Kayıt tarihi : 13/08/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Perş. 02 Ekim 2008, 15:17 | |
| Sende eskiden çok kısa yazardın ama güzelce uzatmışsın, beğendim^^ | |
|
| |
William Kunz C. Engelbert
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 281 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11913 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 07/08/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Perş. 02 Ekim 2008, 21:32 | |
| Rp'lerinden yalnızca ikisini okudum bu nedenle bunlara göre bir yorum yapacağım;
Betimlemeler gerçekten çok güçlü, özellikle özneller. İmrendim diyebilirim bende çok eksik olan bir noktadır öznel betimlemeler. Onun dışında uzunluk, yazım kuralları, renklendirme vs. gibi ayrıntılar güzel. Yalnız tek tavsiyem biraz daha konuşma eklemesi...
Herneyse rpleri güzel, tebrik ediyorum... Ve elbette devamını diliyorum... | |
|
| |
Christian Dayrnt Black Britanya ve İrlanda Qudditch Karargahı Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1281 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12310 Ekspresso Puanı : 4 Kayıt tarihi : 28/01/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 03 Ekim 2008, 18:39 | |
| Uzun RP yapmaya çok dikkat ediyor ve insanı bir süre sonra okumaktan bıktırıyor. Nedense çok durgun Rp'leri var. Karakterinin dikkat çekiciliği çok hoş fakat nedense RP'lerinde bunu yansıtılmış bir biçimde bulmuyoruz. Yinede ikinci bir karakter olmasına rağmen gayet güzel. ^^ | |
|
| |
Charlie von Diederich Seherbaz Karargahı & UBBP Genel Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2101 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12545 Ekspresso Puanı : 49 Kayıt tarihi : 05/05/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 03 Ekim 2008, 22:20 | |
| Kendi bakış açılarını iyi ortaya koyuyor fakat betimleme eksikliği çektiği bariz ortada. Bazen kelimeleri çok fazla tekrar ediyor, bunun yerine eş anlamlı sözcükler kullanarak daha eğlenceli hale getirebilir. Anlatım dikkat çekici, ben beğendim şahsen ama cümle düşüklüğüne de raslandığı oluyor. Ya da devrik cümlelere... Bunlar dışında estetik olarak güzel, zaten renkler ona kalmış buna karışamam. Özetlersek de iyi buluyorum, en azından okunabilir özellikte. ^^ | |
|
| |
Matthew John Worthing Sihrin Uygunsuz Kullanımı Bürosu Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 156 Yaş : 50 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11841 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 07/09/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 03 Ekim 2008, 22:28 | |
| Betimlemeleri okuduklarımda çok güzel, insanı sıkmıyor veya çok kısaydı dedirtmiyor. Uzun veya kısa rp'lerini zevkle okumayı sağlayanlardan. Bunun dışında... Rp renkleri göz yormuyor ve gayet uyumlu oluyor. | |
|
| |
Rocio Sycorax Malfoy Azkaban Kaçağı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 974 Yaş : 35 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12342 Ekspresso Puanı : 20 Kayıt tarihi : 24/01/08
| |
| |
Mathilda Mythill Slug & Jiggers Sahibesi
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 210 Yaş : 34 Kan statüsü : safkan Galleon : 11991 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 19/06/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 04 Ekim 2008, 07:00 | |
| Fazla duygulara boğulmuş bir rp'ydi ama zaten Azkaban'dayken betimleyecek daha iyi bir şey yok zaten. Aslında ilk baktığımda uzunluğundan korkmuştum, parça parça okurum diyordum, şimdi 2 paragraf 2 saat sonra 2 tane daha fln diye, ama bir okumaya başlayınca sardı ve su gibi okuyup bitirdim. Tabi sonunu bildiğim için meraktan okumadım öyle hızlı, çok kolay okunuyordu. Rp'nin konusu zor olmasına rağmen gayet basit ve anlaşılır yazmışsın. Anlatım bozukluklarını hatırlamıyorum, hiçbir cümle için geri dönmedim. Kısacası çok çok iyiydi | |
|
| |
William Julian O'Neil Ravenclaw 5. Sınıf Öğrencisi
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1164 Yaş : 29 Kan statüsü : Melez Galleon : 11958 Ekspresso Puanı : 7 Kayıt tarihi : 17/08/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 04 Ekim 2008, 13:45 | |
| Okuduğum rp'ler gayet güzel. Çok gereksiz uzatma görmedim, betimlemeleri de gayet iyi. Bir tek rp renkleri sanırım beyaz kullanıyor belki gümüş filan daha iyi olur. ^^ * William'ın hatırladığım tek rp'si http://hogwartsekspresi.com/arazi-f10/maskeli-balo-t4377-50.htm Lily'ye göre değil bu karakterimin rp'lerine göre yorumlarsanız sevinirim ^^ | |
|
| |
Frances Sibi Chapman Seherbaz
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 287 Yaş : 35 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11843 Ekspresso Puanı : -1 Kayıt tarihi : 20/09/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 04 Ekim 2008, 15:50 | |
| Açıkçası Rpne devrik bir cümleyle başlaman hoşuma gitmedi. Ve bence Rpde parantez kullanmamalısın, ki gibi eklerle cümleyi bölüp araya sıkıştırırsan daha güzel olur. Bu arada Peeves'ın Ravenclaw erkekler yatakhanesinde ne işi var onu da anlamadım, yedi kitap boyunca hayaletler hiç ortak salonda görünmedi. Neyse yorumlamaya devam edeyim, önce ilk paragraf çok kalın olmuş gibi geldi ama okuyunca yazdıklarının birbirine bağlı olduğunu gördüm. Zaten bütün Rp boyunca paragraf atlamaların çok yerinde olmuş, yazıyı nereden böleceğini iyi kestirmişsin. Mektuptan sonraki ilk paragrafın sonundaki 'Ama nasıl...' kısmı neden farklı renk bunu da anlamadım. Eğer bu bir içinden konuşmaysa daha öncebu aynı renk devam edip tırnak işareti kullanarak belirtmiştin. İleriki kısımları okuyunca yine düşüncelerini renklendirdiğini gördüm, kısacasıa rtık şüphe içindeyim; bunlar kendi kendine konuşmamı yoksa düşüncemi diye. Neyse çok takılmamak lazım xD Betimleme, cümle geçişleri, zaman anlatımı vs. çok güzeldi. Ayrıca karakterinin ruhsal haline de bolca yer vermişsin. Genel banada Rpni beğendim.
Lütfen Sibi'nin Rplerinden birini okumuş biri yorum yapsın..
| |
|
| |
Odessa Meredith Poulter Cadı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 331 Yaş : 32 Kan statüsü : Melez Galleon : 11971 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 05/07/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 04 Ekim 2008, 21:33 | |
| - Frances S. Chapman demiş ki:
- Lütfen Sibi'nin Rplerinden birini okumuş biri yorum yapsın..
Ben olabilir miyim o? XD Hemen yapayım yorumumu. Öncelikle rp'lerinde genel anlamda bir kusur yok bana kalırsa. Akıcı, okudukça zevk veren rp'ler. En çok beğendiğim yönün; ilham gelmesini beklemeden, üst üste birkaç rp yapabilmen, hem de akışta bir hata yapmadan. Arada sırada yazım hatası yapıyorsun, rp'ni word'de yazarsan eğer bu sorunu halledeceğini düşünüyorum. Bir de '..' şeklinde bir noktalama işareti yok, üç nokta kullanabilirsin onun yerine. Betimlemelerin, karakterine hakim oluşun etkileyici. Severek okuyorum. ^^ | |
|
| |
John Stewen Peterson Seherbaz
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 813 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12194 Ekspresso Puanı : 6 Kayıt tarihi : 15/03/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Salı 07 Ekim 2008, 22:28 | |
| Açıkçasına rplerine diyecek bir laf bulmak çok zor. Oldukça güzel bir anlatımın var. Kendini bu açıdan geliştirdiğin açık. Duygularını yansıtmada epey başarılısın. Anlatım bozukluklarına vs de dikkat ediyorsun. Sadece renklendirmelerde daha farklı renkler kullanabilirsin. Konuşmalar geri kalan yazının içine sinmek yerine daha ön planda görünmeli bence. Bu yüzden onlara öne çıkan renkler seçmen fena olmaz. Bunu her rpen için söylemiyorum. Ancak dikkat etmen gereken bir nokta. Neyse... Ancak zorlaya zorlaya bu kadar bulabildim. Yararlı olmuşumdur umarım. Not: Yorum yapacak arkadaş göl kenarındaki son rpme yaparsa sevinirim. Bana açıkçası pek iyi değil gibi geldi ondan söylüyorum | |
|
| |
Disbel Molaco Hufflepuff Bina Sorumlusu, SYB Profesörü
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 398 Yaş : 30 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11934 Ekspresso Puanı : 1 Kayıt tarihi : 19/08/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Çarş. 08 Ekim 2008, 18:25 | |
| Birçok rp'ni okumuştu. Önceden fırsat olmamıştı ama biraz önce göl kenarındaki rp ni de okudum. Yorumları ona göre yapayım bari. Öncelikle kusursuz bir anlatımın var. Yani gidip de bu konuda sana bir şey söylesem bunda bir artniyet aranmalı =) Arada sırada bir iki yazım yanlışı anlatım bozukluğu var ama dikkatli bir şekilde okuduğum için gözüme çarptıklarını düşünüyorum. Ama birkaç yerde yanlış kullanılmış kelimeler gördüm. Gerek klavyeden gerekse fark etmeden yazmış olabilirsin bu kelimeleri ancak biraz daha dikkat etmeni öneririm çünkü okurken bir anda akıcılığın bozulmasına neden olabiliyor bunlar. Onun dışında beyenmediğim, ancak bir sorun olarak görmediğim bir nokta zaman üzerinde yeterince hakimiyet kurmaman. Yani şunu demek istiyorum. Rp'nin bir yerinde sanki bir koşuşturmaca anlatırmış gibi anlattığın aynı olayı bir başka yerinde uzun uzun anlatabiliyorsun. Tam olarak bunu yapıyorsun demiyorum ama ne demek istediğimi anlatmak için böyle yazdım. Bana göre rp nin bazı yerlerinin akıcılığını bozup sıkıcı olmasına neden olmuş bu olay. Çok zorladım kendimi bu şekilde mükemmel bir rp'ye yorum yapmak için xD Umarım yanlış bir şey söylememişimdir.
Not: Disbel'in çok rp'si yok zaten. Bir iki rp sini okumuş birileri yorum yapabilir =) | |
|
| |
Brujah Vampir
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 17 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11782 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 05/10/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Çarş. 08 Ekim 2008, 22:17 | |
| Önceki rp'lerini de az çok bildiğimden ben yorumlayabilirim sanırım ^.^ Öncelikle anlatımında kusur yok bence; kurgusal anlamda çok iyisin ve çoğu zaman yazdıklarının içine renkli birkaç olay serpiştiriyor, okuyanı eğlendiriyorsun. Gözüme çarpan hatalar sadece yazım hataları ile renkler oldu; yazım hatasınden kastım alıntıladığım mesajında da görüldüğü gibi 'beyenmek' değil 'beğenmek' mesela. XD Renkte bazen kod sorunu oluyor sanırım; yazdıkların cart yeşil görünüyor. Yani senden kaynaklanan bir sorun değil. Kısacası kendini fazla zorlamadan uzunca yazdığın, satır atladıkça akıcı anlatımından bir şey kaybetmediğin rp'lerin var. Başarılarının devamını dilerim. =D
P.S. Ben Amortentia arkadaşlar. Brujah yeni vampir karakterim. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 10 Ekim 2008, 15:33 | |
| Rpleri gerçekten güzel. Sitenin ilk zamanlarından beri değişik üye adlarıyla vardım ve çoğu rpcinin eski rplerini biliyorum. Kendini ilk zamanlara göre çok geliştirdi. Anlatımda olsun betimlemelerde olsun hiç sorun göremedim. İmla hataları da gözüme çarpmadı. Sitedeki en iyi rpcilerden biri hiç şüphesiz ^^ |
|
| |
Vynsja Croweix The Nocturnal Sahibesi
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1500 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12298 Ekspresso Puanı : 5 Kayıt tarihi : 11/02/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 10 Ekim 2008, 22:52 | |
| Ihm, ne diyebilirim ki? Bugüne kadar hiçbir eksiği gözüme çarpmamış birisi için yorum yapmak zor oluyor biraz. O zaman şöyle diyelim; mükemmel ve umarım mükemmel olmaya devam eder. ^^ | |
|
| |
John Stewen Peterson Seherbaz
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 813 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12194 Ekspresso Puanı : 6 Kayıt tarihi : 15/03/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Paz 12 Ekim 2008, 21:09 | |
| Maskeli balodaki rplerini okudum en son. Anlatımın gerçekten iyiydi. Sadece görünümde birkaç hatan var. Mesela paragrafları fazla uzatmış gördüm biraz daha parçalayabilseydin hiç fena olmazdı. Bir de bende kullanıyordum ama yazı boyutunu küçülttükçe beyaz renk göz yorucu bir hal alıyor. Bunları da düzeltirsen istediğinde gerçekten güzel şeyler ortaya koyabiliyorsun. | |
|
| |
| ~ Rp Yorumlama ~ | |
|