| ~ Rp Yorumlama ~ | |
|
+44Cordelia Lucifer Bramble Brujah Disbel Molaco Rocio Sycorax Malfoy Matthew John Worthing Magnus Lars Hallstad Feodora Providentia Jayden Edward Nixon Felipe Klaus Rodrigués Teodor James H. Dewan Frances Sibi Chapman Demetra Nyx Nixon Mendel Ville Petit Lisa Wanders Christopher Alex Peterson Constantia Inés Kalliope Delora Lucien Nobés Fleur Isabéllé Villiers Elina Lora Dark Tatyana Johnson Angelina Voleta Anderson Beverly Joanne Dore Daphne GreenGrass Charlie von Diederich Genevieve Tessa Malfoy William Kunz C. Engelbert Vynsja Croweix Karyn Mia Silethe John Stewen Peterson Indis Oak J. Engelbert Mathilda Mythill Marveille Croweix Christian Dayrnt Black Emily L. Black Odessa Meredith Poulter Nicole Marissa Magdalene Lily L. Black Elizabéth Adrianna Malfoy Issoria Lathonia Ivyanne Lynn Black William Julian O'Neil Eurydice Black Johnny Amoux Malfoy Amortentia Cécile Derwent 48 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Nicole Marissa Magdalene Fontjoncouse Otel Ortağı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 4533 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12675 Ekspresso Puanı : 75 Kayıt tarihi : 02/07/08
| |
| |
Ivyanne Lynn Black Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 823 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12338 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 26/12/07
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 05 Eyl. 2008, 03:23 | |
| Öncelikle tebrik etmek istiyorum; bu kadar kısa zamanda kendini bu kadar geliştirdiğin için. Dış görünüş açısından iyi, uzunluk da ideal. İçerik olarak da betimlemelere. Cümlelerin bazılarında anlatım bozukluklarına rast geldim ben. Rp'yi göndermeden önce okursan bu sorun ortadan kalkar gibi, ya da virgül kullanımını biraz daha sıklaştırırsan. Çünkü virgül eksikliği anlamı bazen bozuyor. Bir de cümleler bazen kısa kalmış, bu da akıcılığı bozuyor bana göre. Birbirleriyle alakalı cümleleri bağlaçlarla birbirine bağlayabilirsin. Onun dışında betimlemeler falan gayet hoş; sadece kullandığın kelimeleri biraz daha zenginleştirip, günlük hayatta kullandıklarımızdan daha farklı sözcükler seçebilirsin. Ki bu da zamanla oluşuyor zaten. Sonuç olarak tebrik ederim, gayet hoş. ^^
Alttaki arkadaş; eleştri içerikli bir yorum olursa sevinirim (: | |
|
| |
Christian Dayrnt Black Britanya ve İrlanda Qudditch Karargahı Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1281 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12310 Ekspresso Puanı : 4 Kayıt tarihi : 28/01/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 05 Eyl. 2008, 14:04 | |
| Kendini geliştirmiş olması çok hoşuma gidiyor. Eski RP'leri bu kadar iyi değildi. Şimdi yazmaktan çeknmiyor. Tüm üyelerde olduğu gibi ondada gelişme var fakat yazı boyutunu beğenmiyorum. Nedense kendi karakterine fazla uyan bir boyut değil. Belkide bu boyutu etkileyen renkleridir. Uzunluk derecesi çok hoş. Fakat bir konu üzerinde abitleşmiş gibi. Okuduğum RP'lerinin çoğunda ana konu üvey anne! Belkide kuzenimin RP'lerini birkitapta toplasak adı ' Üvey Annem ' olurdu xD. Konuşmalar az gibi geliyor insana. Halbuki RP veya kitaplarda en etkileyici olan şey konuşmadır. Çoğu kişi bir konuşma görebilmek için okur RP'leri. Hatta bazen sadece konuşmaları okur. Şahit olmuşluğum vardır xD ! Yinede yazı biçimi veya renkleri karakterine uymasada RP'leri gayet uymakta. Üvey anne konusunu artık çözüp başka bir maceraya atılsa iyi olur ama! xD | |
|
| |
Ivyanne Lynn Black Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 823 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12338 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 26/12/07
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 06 Eyl. 2008, 12:30 | |
| - Karyn Mia Silethe demiş ki:
- Öncelikle yazı boyutunu küçültmen iyi olmuş. Renklerinde herhangi bir sorun yok. Ama içeriğe gelecek olursak; betimlemeler yok denecek kadar az öncelikle. Sadece geldi-gitti gibi cümleler var gibi geldi bana. Karakterinin düşüncelerini aktarmışsın; ama bunları daha farklı benzetmelerle yapabilirdin. İlgi çekici bir Rp için değişik kelimeler, betimlemeler kullanmak her zaman iyi oluyor. Hoş ben de pek beceremiyorum ama -_-" Bir de cümleleri çok kısa tutmuşsun; onun yerine birbirlerine bağlayabilir, daha da akıcı olmasını sağlayabilirsin. ^^
Demişim ve hala katılıyorum xDHa bi de sevgili kuzenciğim; bana bir ara renkleri ve yazı biçiminin karaktere göre nasıl ayarlandığını anlatırsan sevinirim xD | |
|
| |
Constantia Inés Kalliope Kalliopé de Fuska Sahibesi
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1363 Yaş : 30 Kan statüsü : Safkan ~ Galleon : 12444 Ekspresso Puanı : 13 Kayıt tarihi : 23/01/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 06 Eyl. 2008, 14:18 | |
| Tek kelime ile mükemmel diyorum. Sadece iyi eleştirilerde bulunacağım çünkü kötü eleştiri yapılacak birşey göremiyorum. Betimlemeler , renklendirmeler çok güzel. Anlatımı olsun,konunun akışı olsun hepsi çok iyi ve gitgide gelişiyor. Fazlası ile akıcı ve insan okurken sıkılmıyor. Uzunluğa da söyleyecek bir şeyim yok, gayet yerinde. | |
|
| |
William Kunz C. Engelbert
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 281 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11913 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 07/08/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 06 Eyl. 2008, 16:30 | |
| Bitkibilim'e yaptığın rpyi okudum ve onu yorumluyacağım...
Öncelikle biraz daha uzatabileceğini düşünüyorum rplerini, yani klasikliği aşıp daha farklı kurgular ekliyerek uzatma yapabilirsin. Betimlemeler çok zayıf, karakterinin düşüncelerine çok önem vermişsin taktir ediyorum çünkü benim pek beceremediğim birşeydir bu lakin, betimlemeyi unutmuşsun. ikisini bir arada yürütebileceğinden eminim. Yazım kuralları vs. güzel lakin konuşma renklerini sevmedim, daha pastel renkleri tercih edebilirsin, parlak renkleri rpde çok tercih etmem de...
Neyse geliştireceğine inanıyorum, tebrikler... | |
|
| |
Mathilda Mythill Slug & Jiggers Sahibesi
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 210 Yaş : 34 Kan statüsü : safkan Galleon : 11991 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 19/06/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 06 Eyl. 2008, 17:18 | |
| Balodaki partneri olarak rahatlıkla söyleyebilrim, rp'lerin öyle net ve açıklayıcı ki uzun da olsa uyum sağlamak kolay oluyor. Uzun rp'ler yapmayı seviyorsun belli ki, bu yüzden okumak arada yorucu olabiliyor, ama eninde sonunda güzelce toparlıyorsun. Belki betimlemeleri biraz daha ilginçleştirebilirsin. Onun dışında iyi. Bir de antrenman olarak kısa rp'ler yapmayı deneyebilirsin (sadece rp değil hikayeler anı filan da olabilir). Bazen kısa ve öz şekilde yazmak uzun ve ayrıntılı rp'lerden daha etkileyici oluyor, tabi kullanılan üsluba bağlı olarak. Yani çok güzel rp yapıyorsun demek istiyorum | |
|
| |
Tatyana Johnson Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 569 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12412 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 23/11/07
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 06 Eyl. 2008, 17:37 | |
| Çok fazla betimleme yapmayı seven birisi değilsin sanırım. Süslü cümleler kullanmak yerine; daha sade yazmayı seviyorsun. Konuyu kısa ve öz olarak anlatıyorsun. Yalnız bir rp için betimlemede çok önemli bence. Biraz daha bulunduğun ortamı anlatırsan ve karakterinin duygularından bahsedersen çok daha güzel olur. Onun dışında severek okuyorum rplerini=) | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Perş. 18 Eyl. 2008, 01:11 | |
| Oldukça duru bir yazım tarzı var. Rpleri okurken başlayıp sonuna kadar gelmek işkence haline gelmiyor. Herkes gibi çok çok uzatmıyor ki en sevdiğim yönü de bu. Rplerin uzun olması kaliteli olduğu anlamına gelmez kategorisinin örneklerinden. Makul ölçüde, kaliteli rpler yapan bir profesörümüz. |
|
| |
Issoria Lathonia Ira
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 702 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12311 Ekspresso Puanı : 2 Kayıt tarihi : 25/02/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Perş. 18 Eyl. 2008, 08:59 | |
| Rplerine sıkça rastlamasam da pek eksik görmediğimi belirtmek isterim. Yazı rengi, konuşma rengi uyumlu ve göz yormuyor. Anlatım akıcı ve betimlemelere yer var. Fazla dikkatli incelemedim ama imla hatası da görmedim. [Belki vardır ama O.o] Kısaca güzel rpleri var ^^ | |
|
| |
Charlie von Diederich Seherbaz Karargahı & UBBP Genel Başkanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 2101 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12545 Ekspresso Puanı : 49 Kayıt tarihi : 05/05/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 19 Eyl. 2008, 07:05 | |
| Maskeli Balo'daki Rp'ni çok beğendim. Güzel bir giriş ile olayları hızlı ve akıcı bir şekilde sürüklemişsin. Anlatımının da güzel olması cabası tabii ki. ^^ Renk uyumu şahane, tam benim de en sevdiğim renkler ve uyumlu. Estetik açısından fazla söylenecek bir şey yok, zaten güzeller. Rp'de de birkaç yerde cümle mi kopmuş sanki? xS Tam öyle değil sanırım ama Rp tek kelimeyle süper olmuş, tebrik ederim. ^^ | |
|
| |
Issoria Lathonia Ira
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 702 Yaş : 29 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12311 Ekspresso Puanı : 2 Kayıt tarihi : 25/02/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 19 Eyl. 2008, 10:41 | |
| Konudan konuya atlama merakımdan dolayı olmuş olabilir ^^
Rpleri zaten çok güzel, takip ettiklerimden birisi. Kısa rpsini görmedim diyebilirim. Anlatımda hiç sıkıntı çekmiyor, okurken zevk alıyorum. Kurguları sıkıcı değil, karakterini de iyi yansıtıyor. Renk uyumu iyi aslında ama ana renk bana koyu geliyor. Eksik bir yanını görmedim gayet iyi rpleri ^^ | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 20 Eyl. 2008, 01:47 | |
| Herşeyden önce çok orjinal bir karakter. Nicki ve ünlüsü hakkındaki olumlu düşüncelerime rağmen objektif değerlendirirsem rplerini oldukça okunur buluyorum. Cümlelerini seçerek yazıyor bence. Aralara serpiştirdiği kelimeler çok özgün. İyi bir çeviri okur gibi... Bir rpsinde virgülle bazı cümleleri çok uzattığını gördümç nokta daha yerinde olabilirdi. Ama tabi bu bir genelleme değil. Genelinde oldukça akıcı cümleler ve etkileyici bir üslup... |
|
| |
Christopher Alex Peterson Fontjoncouse Otel ~ Genel Müdür
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 212 Yaş : 32 Kan statüsü : Melez Galleon : 11942 Ekspresso Puanı : 3 Kayıt tarihi : 25/08/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 20 Eyl. 2008, 12:31 | |
| Özellikle istediğinde oldukça güzel rpler ortaya koyabiliyor. Karekterini ve duygularını yansıtışı çok güzel. Olay kurgularını da iyi bir şekilde yapabiliyor. Renk uyumun da oldukça güzel. Sadece bazen betimlemelere fazla önem vermiyor gibisin. Ama o da çok büyük bir sorun yaratmıyor. | |
|
| |
Lisa Wanders Uluslararası Sihirsel Hukuk Bürosu Çalışanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 654 Yaş : 30 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12217 Ekspresso Puanı : 2 Kayıt tarihi : 15/03/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Salı 23 Eyl. 2008, 00:18 | |
| Rpleri gerçekten çok iyi! Balo rpsini okumuştum ve çok beğenmiştim. Renk uyumu, betimlemeler vs. çok iyiydi. Birkaç tane yazım hatası çarptı gözüme ama artık onlarıda kusurdan saymıyorum. Kısacası rpleri harika! =) | |
|
| |
Mendel Ville Petit
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 20 Yaş : 30 Kan statüsü : Melez Galleon : 11800 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 26/09/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 26 Eyl. 2008, 18:51 | |
| Biraz betimleme eksikliği var sanki, onları düzeltirse daha iyi olur. Ardından da nokta, virgül kullanımıyla ilgili birkaç hatası var fakat çok değil belirteyim. Paragraf aralarında çok uzun zamanlı atlamalar oluyor bazı Rp'lerinde, bu pek hoş değil kopukluk oluşturuyor çünkü ve okuyucu neyi okuduğunu anlamıyor ama yine de Rp'lerinin çoğunluğu hoşuma gitti. Sadece kendini daha da geliştirebilirsin, güzel. ^^
*Siteye yeni üye olduğum için tek Rp'im Seçmen Şapka'da var. Oradakine göre yorum yapabilirsiniz. | |
|
| |
Demetra Nyx Nixon
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 30 Yaş : 33 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11810 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 19/09/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 26 Eyl. 2008, 21:45 | |
| gözüme ilk çarpan şey [benimde kendimi bir türlü engelleyemediğim] düşük cümle fazlalığı. Cümlelerini de biraz uzatabilirsin. Uzunluk konusunda iyisin.. Fazla bir uzatma içinkasma çabası görmedim. Bütünde güzel..
[Zihinbend dersinde ve Fısıldayan ağaç Korosunda RPlerim var..] | |
|
| |
John Stewen Peterson Seherbaz
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 813 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12194 Ekspresso Puanı : 6 Kayıt tarihi : 15/03/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Cuma 26 Eyl. 2008, 23:39 | |
| Görebildiğim kadarıyla anlatımın ve duygularını yansıtma şeklin hiç fena değil. Tek eksiğin betimlemelerde. Gözüme çarptığı kadarıyla betimlemelere pek yer vermiyorsun. Daha çok yer verirsen rplerinin daha da güzelleşeceği kanaatindeyim. | |
|
| |
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 4533 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12675 Ekspresso Puanı : 75 Kayıt tarihi : 02/07/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 27 Eyl. 2008, 00:20 | |
| Çok akıcı ve güzel bir anlatımı olduğunu ve insanın çok ilgisini çektiğini söylerek başlamak istiyorum. Geldiğimden beri sizin rplerinizi okuyarak ilham aldım ve kendimi geliştirdim. Ama hala sizin kadar iyi değilim inşallah bir gün öyle de olur. Rpnin renkleri çok hoş turuncu rengi de ne kadar zıt olsa da bence bir hoşluk söz konusu. Anlatım betimlemele ve karakter çözümleyip yazmada çok hoş yenilikler yapıyorsun. Seni tebrik ediyorum ve yeni rplerini yazınca okumayı dört gözle bekliyorum. | |
|
| |
John Stewen Peterson Seherbaz
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 813 Yaş : 32 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12194 Ekspresso Puanı : 6 Kayıt tarihi : 15/03/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 27 Eyl. 2008, 01:05 | |
| Öncelikle turuncu beyaz kombinasyorunu yerine farklılarını kullanıyorum artık. Sonuncuları görmemişsin sanırım... Neyse... Balo rplerine baklırsa üzerine düşer ve emek sarfedersen güzel rpler yapabiliyorsun. Biraz daha üzerine düşersen oldukça güzel işler çıkartabileceğin kanaatindeyim. Betimlemelerine, duygularını yansıtmana ve anlatımına dikkat ettin mi tamam zaten. Bir de beni çok büyük görüyorsun sanırım. Belki sadece onlardan biriyimdir ama benden iyi çok kişinin olduğuna eminim. | |
|
| |
Issoria Lathonia Ira
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ C.tesi 27 Eyl. 2008, 21:56 | |
| Eksiğini görmedim şimdiye kadar. Rplerine fazla rastlamasam da baktıklarım gayet iyi. Akıcı rpleri var ve okurken sıkmıyor. Renk uyumu da hoş, göz yormuyor. Uzunlukta sıkıntı çekmediği de belli. İyi rpcilerden ^^ | |
|
| |
Frances Sibi Chapman Seherbaz
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 287 Yaş : 35 Kan statüsü : Safkan Galleon : 11843 Ekspresso Puanı : -1 Kayıt tarihi : 20/09/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Paz 28 Eyl. 2008, 21:16 | |
| Tek kelime, sekiz harf; Mükemmel.. Eskik göremiyorum ben kendisinde, böyle devam etmesini diliyorum. Bozma sakın | |
|
| |
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Paz 28 Eyl. 2008, 23:50 | |
| Rplerine şöyle bir göz attım, şimdi gayet güzel olduğu kanattindeyim. Her şeyiyle iyi bir kaç eksik varsa da ben şu an pek bakmadım heralde ya da farkedemişliğim olabilir, ama ben çok beğendim ve daha güzel olacağını da biliyorum=) | |
|
| |
Teodor James H. Dewan Muggle
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 24 Yaş : 32 Kan statüsü : Melez Galleon : 11840 Ekspresso Puanı : 0 Kayıt tarihi : 06/09/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Ptsi 29 Eyl. 2008, 02:56 | |
| Rp konusunda en hızlı gelişme gösteren üye gördüğüm kadarıyla. Bazen birkaç eksik olabiliyor ama genel olarak rplerini beğeniyorum. Biraz daha üstüne düşerse oldukça güzel şeyler ortaya koyacağından eminim | |
|
| |
Lisa Wanders Uluslararası Sihirsel Hukuk Bürosu Çalışanı
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 654 Yaş : 30 Kan statüsü : Safkan Galleon : 12217 Ekspresso Puanı : 2 Kayıt tarihi : 15/03/08
| Konu: Geri: ~ Rp Yorumlama ~ Ptsi 29 Eyl. 2008, 20:07 | |
| Ders rpsini çok beğenmiştim. Özellikle karakterini rpye yansıtışı çok iyi. Betimlemelerde de herangi bir sorun çarpmadı gözüme. Sadece biraz gereksiz yere uzatılmış gibiydi. Yani bazı cümleler filan fazlalık gibi geldi. Birkaç yazım hatasınada rasladım ama pek sorun yaratacak birşey değil. Anlatımıda gayet güzel ve akıcı. Kısacası genel olarak rpleri fazlasıyla güzel... | |
|
| |
| ~ Rp Yorumlama ~ | |
|