Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  EkspresEkspres  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Rp Yorumlama

+55
Beverly Joanne Dore
Genevieve Tessa Malfoy
Elina Lora Dark
David Kevin Johnson
Emily L. Black
Odessa Meredith Poulter
Penelopé Lilith Caliente
Adolf Maynard Griswald
Valencia Claudía Ruselló
Gamaliel A. Rudésse
Lily Johnson
Karyn Mia Silethe
Anna Luaná del Muñeco
Vilerus Chas Le'Borge
Jacquelyn L. Marquesa
John Stewen Peterson
Delora Lucien Nobés
Daphne GreenGrass
Angelina Voleta Anderson
Carrina Alys Levine
South Anon Icevita
Lyusrs Outrots Pistons
Vynsja Croweix
Şişman Keşiş
Haley Brooke Scott
Jenny Claire Waldorf
Stefan Josh Valery
Laurel de Villep
Rose D. Kroes
Célia Ellen F. Reeser
Stefania Valérie Bécaud
Alexander Calanthia
Peeves
Hayley Mireille Vance
Christian Dayrnt Black
Roxanne Elena Miller
Elizabéth Adrianna Malfoy
Armina Jena Alcynda
Neredeyse Kafasız Nick
Zinovia Audrey Tyra Scott
Froggy
Daphne Zoe Launy
Rocio Sycorax Malfoy
Samara Y. Laura D'Owen
Johnny Amoux Malfoy
Issoria Lathonia
Tatyana Johnson
Constantia Inés Kalliope
Ivyanne Lynn Black
Lucienda B. Blanc
Allaryce Lena Malfoy
Marveille Croweix
Severus Rodney Anthony
Lily L. Black
Charlie von Diederich
59 posters
Sayfaya git : Önceki  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 24 ... 28  Sonraki
YazarMesaj
Stefania Valérie Bécaud
Seherbaz
Stefania Valérie Bécaud

Kadın
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 Cheesyol1
Kan statüsü : Safkan
Galleon : 12069
Ekspresso Puanı : 3

Rp Yorumlama - Sayfa 21 Empty
MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeSalı 01 Tem. 2008, 14:31

**Rplerinde gözüme çarpan üç şey; imla hataların, renklendirme uyumsuzluğu ve ara sıra kullandığın farklı yazı tipi.

**Renklendirmelerinde mat renkler seçmişsin; ama fazla renk çeşidi kullanıyorsun. Yalnız ara ara farklı renkler sorun olmaz. Ama sen bütün rpni renklendiriyorsun. Konuşmalar dışındaki kısımları beyaz ya da gri kullanmanı tavsiye ederim.

**Farklı yazı tipi de kullanmaman daha iyi olur. Yine de kullanmak istersen, gözü yoran yazı tipi seçmemeye dikkat et.

**Noktalama imlerinden sonra da boşluk bırakman rpnin düzenli gözünmesini sağlar.

**İçerik bakımından olayları daha geniş çaplı anlatabilirsin. Betimlemeler ve duygularını belirten cümlelerle yazdığın rpyi geliştirebilirsin.
http://www.hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164
Lily Johnson
Muggle
Lily Johnson

Kadın
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 52696966qo7
Galleon : 12412
Ekspresso Puanı : 0

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeSalı 01 Tem. 2008, 14:42

Açıkcası fazla betimleme yapmayı sevmiyorum olayı fazla uzatıyormuşsun gibi geliyor.Rp 'nin renklerinin canlı olması da hoşuma gidiyor ama tavsiyeni dikkate alıcam.Ama yazı tipimi hiç heğiştirmiyorum hep kalın ve düzdür herhalde karıştırdın neyse tavsiyen için sağol.

Rplerin uzun ve betimlemelerin güzel , hayal gücün fazla derin denir herhalde.
Charlie von Diederich
Seherbaz Karargahı & UBBP Genel Başkanı
Charlie von Diederich

Erkek
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 Boupi3
Galleon : 12547
Ekspresso Puanı : 49

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeSalı 01 Tem. 2008, 14:55

Okuduğum birkaç Rp'ne göre betimlemelerini fazla göremedim yani fazla göremedim derken anlatımda biraz daha çoğaltarak akıcılığı pekiştirebilirsin. Stefania'nın dediği gibi mat renkler kullanıyorsun fakat çeşitli olması bazen hafiften gözümü yoruyor sanki. =/ İmla hataların var, ilk dikkat çeken bir özelliklerden fakat bunları düzelteceğini umuyorum. ^^
Stefania Valérie Bécaud
Seherbaz
Stefania Valérie Bécaud

Kadın

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeSalı 01 Tem. 2008, 14:59

Stefania Valérie Bécaud demiş ki:
Son yaptığı rpleri hayranlıkla okurken, özendiriyor rp yapmaya. Anlatmak istediklerini tüm anlaşılabilirliği ile ortaya koyuyor. Renk seçimi de güzel. Valla çok kıskanıyorum onu. :zuha: :zuha:

Aynısı geçerli. :zuha: :zuha: :zuha:
John Stewen Peterson
Seherbaz
John Stewen Peterson

Erkek
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 Yuppirt8
Galleon : 12196
Ekspresso Puanı : 6

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeSalı 01 Tem. 2008, 15:51

Rplerin olduğu kadar yorumların da iyi.Bu kadar iyi yorumlayanın rpsi kötü olamaz ki bence hiç kötü değiller.
Karyn Mia Silethe
Muggle
Karyn Mia Silethe

Kadın
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 90752870na1
Galleon : 12070

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeSalı 01 Tem. 2008, 15:53

Uzun, akıcı, kurgular falan da güzel. Hem de hızlısın gözlemlediğime kadar ^^ Renkler falanda güzel. Tebrikler Razz

Edit John: Sende süpersin Razz Hızlısın ayrıca. Akıcı ve renkler de güzel. Uzun yazıyorsun. Bazen noktalardan sonra boşluğu unutuyorsun o kadar Razz

En son Karyn Mia Silethe tarafından Çarş. 02 Tem. 2008, 16:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/kar
John Stewen Peterson
Seherbaz
John Stewen Peterson

Erkek

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeSalı 01 Tem. 2008, 16:00

Sen de çok iyisin.Eh yavaş oluosun o ilhanlar gelmeyince ama yazdın mı da tam yazıyorsun.Betimlemeler falan hep yerinde tebrik ederim seni...
Gamaliel A. Rudésse

Gamaliel A. Rudésse

Kadın
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 Danceuy7
Galleon : 12000

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeSalı 01 Tem. 2008, 16:06

Mükemmel, anlatım tarzı, oynattığı karakterlere göre en uygun biçimde değişiyor ama yine de akıcılığından hiç birşey kaybetmiyor. Biçim,betimleme fln ztn süper o da biliyo kendini... XD Tek sorun bazen ilham perilerinin geç gelmesi... Bende de var aynısı neden doğru düzgün vaktinde gelmezler ki şu minik uçan veletler XD

John: Onunda rplerini beğenerek okumuşumdur her zaman, anlatım zaten süper, noktalama, minik punto kullanması ve kullandığı renkler de metnin biçimlendirmesini çok hoş gösteriyor.
Ivyanne Lynn Black
Muggle
Ivyanne Lynn Black

Kadın
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 37978406tk7
Galleon : 12340

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 12:08

Bu karakterinle henüz bi Rp'ni göremesem de seni tanıyoruz yani Razz İlham geldi mi döktürüyorsun. Duygularını yansıtma açısından güzelsin. Akıcı da aynı zamanda ^^ Sonradan açılan tayfadansın sende Razz
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/van
Valencia Claudía Ruselló
Baş Şifacı ~ İksir ve Bitki Zehirlenmeleri
Valencia Claudía Ruselló

Kadın
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 Snrrn8
Galleon : 12264
Ekspresso Puanı : 15

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 12:12

Sahiden çok başarılı rp'leri var. Öğrenciyken bile rp'lerini okurdum. Profesör oldu gene okuyorum rp'lerini :zuha: [/size]
Stefan Josh Valery
Muggle
Stefan Josh Valery

Erkek
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 Yeasj3
Galleon : 12017

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 13:09

Duygularını iyi ifade ediyor.
Betimleme güzel
Uzunlukda öyle
Renk uyumuda güzel ^^
Tatyana Johnson
Muggle
Tatyana Johnson

Kadın
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 Utangga7
Galleon : 12414

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 13:14

Yazımı ve noktalama işaretlerini düzgün kullanıyor. Akıcı ve değişik yazıyor. Artık paragraflarada ayırıyor rplerini her hangi bir kusuru yok :)
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/tat
Stefan Josh Valery
Muggle
Stefan Josh Valery

Erkek

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 13:17

Rp lerinin geliştiğine inanıyorum renk uyumuda güzel biraz uuznluğuna ve betimlemeye dikkat ederse süper olur ^^
Charlie von Diederich
Charlie von Diederich

Erkek

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 13:30

Öncelikle uzunluğuyla artı puan... xD Fakat bazı yerlerdeki cümlelerde kopukluk var bu yüzden hafiften anlatım bozuklukları doğuyor. Noktadan sonra boşluk bırakırsa çok güzel olacak. Renk seçimi de oldukça iyi zaten. =)
John Stewen Peterson
Seherbaz
John Stewen Peterson

Erkek

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 13:32

Rpleri de kendi gibi oldukça iyi. :zuha: Kendini büyük ölçüde geliştirmiş olduğuna inanıyorum.Betimlemeler ve akıcılık oldukça yerinde.Renk seçimlerinde de başarılı en azından gözümü yormuyor.
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 13:39

Kendini geliştirme konusunda oldukça gayretli.. Kullandığı renkler klasik beyaz ve turuncu :yuppi: Göze hoş görünüyor. Son sıralar imla hatalarında da büyük ölçüde düzelme olduğunu düşünüyorum. Gitgide yükseliyor. Bunun dışında tek eksiği betimlemeler. Yalnızca istediği zaman yapıyor bunu. Eh, o konuyu da halledeceğini umarım. Anlatım tarzında da olayları birbirine bağlamaktan ara sıra mahrum kalıyor. Ama yaptığı zaman tam yapar :zuha: Zaman kavramını da iyice halletmesi betimlemelerin bolluğuna bağlı zaten. Esenlikler...
Severus Rodney Anthony
Muggle
Severus Rodney Anthony

Erkek
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 10811077vl2
Galleon : 12180

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 14:44

Kısa yazdığı zaman kendine kızan arkadaşımız. xD Olaylar esnasında karakterini okuyan kişiye oldukça iyi yansıtıyor. Bugüne dek gördüğüm en iyi rp'ci olduğunu açık açık söyleyebilirim. Uzun rp yazan kişiler çoğu zaman akıcılığı bozar.(buna bende dahilim) Ama o akıcılığı bozmamayı başarıyor. Rp'yi yazarken(kendiside söylüyor zaten) kendi karakterini bırakıp bir anda James'e dönüyor. Tebrik ediyorum.. (:
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/sev
Marveille Croweix
Perfect Li(f)e Yazarı
Marveille Croweix

Kadın
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 Heyup7
Kan statüsü : safkan yani nolcak ki başka.
Galleon : 12728
Ekspresso Puanı : 22

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 14:47

Belki de sitede en çok gelişme gösteren kişi. İlk rplerine oranla şimdikilere baktığımda şok oluyorum. Yazı fontunu küçültmesi çok daha çekici görünmesine neden oluyor. Karakterini çok iyi yansıtıyor ki bu gerçekten de kolay olmayan bir konu. Uzunluğu da çok çok daha fazla artmış. Seçtiği renkler de çok iyi vs. vs. İyi işte...
https://hogwartsekspresi.editboard.com/lejantlar-biolar-f164/marv
Lily L. Black
Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi Başkanı
Lily L. Black

Kadın
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 44692542ju9
Galleon : 12322
Ekspresso Puanı : 1

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 14:53

Sitede görünce şok oldum.. Kesınlıkle bır yıl (mıydı ) önce ki Bella değil. Betımleme , renk vs hepsi gayet iyi.. Yorumlayamadım pek.. neyse :zuha:
Charlie von Diederich
Charlie von Diederich

Erkek

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 14:58

Marv... xD Yorumlamada tonlarca kez karşıma çıkmış olan kişi. Ama ben her ne kadar hep aynı şeyleri söylesem de hiç alıntı yapmadım. xD Neyse betimlemeri kendine özgün, anlatım harika olunca akıcılık otomatik olarak geliyor zaten, başka başka uzunluk gayet iyi bazen üşensem de hepsini okuyorum hatta nasıl bittiğine şaşıyorum bile o kadar akıcı ki. ^^ İmla kurallarını çok iyi biliyor bu yüzden her Rp'si çok çekici ve güzel. Estetik olarak gerçekten çok güzel, renkler açısından bariz okunası Rp'leri var. =)

Iska!!

Lily.. Her ne kadar kendi Rp'lerini beğenmese de ben çok seviyorum onun Rp'lerini. ^^ Özellikle bana yolladığı ''Black'' bir Rp vardı o çok hoşuma gitmişti. xD Betimlemeleri ve özgünlüğü bitiriyor beni. (: Uzunluğu güzel, anlatım gayet yerinde. :)
Lily L. Black
Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi Başkanı
Lily L. Black

Kadın
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 44692542ju9
Galleon : 12322

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 15:07

bence iyi rplerı Razz renkler filan :) kalite kontrol müdürü olmuştu evet.. Neyse.. Yorumuı batırdım.. Razz
Karyn Mia Silethe
Muggle
Karyn Mia Silethe

Kadın
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 90752870na1
Galleon : 12070

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 16:14

Lilyy, istedi mi döktüren insan Razz O yazması gereken yerleri biliyor. Ehm neyse anlatımı falan hoş. Beğenerek okuyoruz xP kesinlikle kendini geliştirdi ve geliştirecekk ^^
http://hogwartsekspresi.com/lejantlar-karakter-kartlary-f164/kar
Adolf Maynard Griswald
Ravenclaw 6. Sınıf Öğrencisi
Adolf Maynard Griswald

Erkek
Ruh hali : Rp Yorumlama - Sayfa 21 Hmbl7
Kan statüsü : Safkan.
Galleon : 12122

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 18:24

Betimlemesi,duygu anlatımı,renk kullanımı güzel.Bir de binadaşım işte kötü yorum yapacak halim yok xD.Ki zaten rplerinin kötü yorum yapılacak tarafı da yok xP
Stefan Josh Valery
Muggle
Stefan Josh Valery

Erkek

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 18:25

Biraz daha akıcılığa ve betimlemeye önem ver diğer türlü güzel rplerin :zuha::D
Stefania Valérie Bécaud
Seherbaz
Stefania Valérie Bécaud

Kadın

MesajKonu: Geri: Rp Yorumlama   Rp Yorumlama - Sayfa 21 Icon_minitimeÇarş. 02 Tem. 2008, 23:52

* Rp'lerinde fark ettiğim birkaç noktada duracağım.

*Birincisi, bağlaçlardan önce noktalı virgül kullanmayı unutuyorsun. Ayrıca "ama" kelimesini yazdığın cümleye bağlamak yerine yeni bir cümle oluşturuyorsun. Bazı rp'lerinde ard arda birden fazla "ama" kelimesini kullanman da hoş değil.
Örnek: Büyük salondaki yemekten sonra biraz göle gitmek istemişti ama uçuş dersinin olduğunu öğrendiğinde hemen sahaya doğru yürümeye başladı.

* İkincisi, (-de, -da) durum/hâl ekini cümlenin anlamına göre ayrı yazıp yazmaman konusunda çok kötüsün. Okulda öğretmişlerdir büyük olasılıkla; ama öğrenmemekte direnmişsin anlaşılan. :zuha:
Örnek: Ayrıca karanlık sanatlardan da bahsetti buda ilgisini çekmişti.

* Üçüncüsü, virgül (,) kullanma alışkanlığı edinmelisin. Bir virgül cümlenin tüm gidişatını tümüyle değiştirir.

* Dördüncüsü, rplerinde anlatım bozuklukları ile karşılaşıyorum. Bunu bir an önce düzeltmen gerekli. Okurken ne yazdığını anlayamıyorum. Örnek için açıklama yapayım. Bir nesneye gözünü dikersen zaten gözün açıktır. Gözünü kapatmadan yaparsın o eylemi; ancak sen kelime fazlalığı ve anlatım bozukluluğundan başka bir şey yapmamışsın.
Örnek: Asası tüy kalemine gitti gözlerini kapatmadan sabit olarak tüye dikti.

* Ayrıca gözümden kaçmadı değil. Noktalardan sonra boşluk bırakmada aksaklıklar var. En son Tılsım/Muska rpni okudum. Verdiğim örneklerden çoğu da oradan. Ancak Tılsım/Muska Profesörü'nün rpne yorumu beni hayretlere düşürdü. Bulabileceği bir kusur olmadığını söylemiş. Hepsini okumadığını da itiraf etmiş. Bana kalırsa her rpye bir önyargı ile yaklaşılmasın. "Bu iyi rp yapıyor, okumama gerek yok" diyerek ona iltifatlar yağdırması beni gerçekten üzdü. Neyse.. Rp yorumlama yeri burası. :zuha: :zuha: :zuha:

Söylediğim şeyleri düzelttiğinde harika bir rpci olacağını söyleyeyim. :)

En son Stefania Valérie Bécaud tarafından Perş. 03 Tem. 2008, 04:34 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi

Rp Yorumlama
21 sayfadaki 28 sayfasıSayfaya git : Önceki  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 24 ... 28  Sonraki
 Similar topics
-
» Rp Yorumlama
» Rp Yorumlama
» ~ Rp Yorumlama ~
» Rp Yorumlama